2022. június 26., vasárnap

Aurora P. Hill: Adelin és Ettran (Serbeniai Krónikák II.) ''Egy utazással, izgalmakkal és veszéllyel teli kalandot élhetünk át főhőseinkkel"

Szeretném megköszönni Aurora P. Hill írónőnek a bizalmat, hogy elolvashattam nemrégiben megjelent regényét a Adelin és Ettrant, amely a Csillagos ösvényen (Serbeniai Krónikák I.) folytatása. Köszönöm a Magyar Szerzők Könyvei Magazin szerkesztőségének, hogy megírhattam a véleményem róla.


Aurora P. Hill:
Adelin és Ettran
(Serbeniai krónikák II.)


Tartalom:

Gabriela és Aslios a legnagyobb káosz közepette elhagyják Moravát. Álnevek mögé bújva felkeresik Serbenia csillagtestvéreit, hogy a fiú királyi örökségét kihasználva támogatást kérjenek tőlük a trón visszaszerzésére.
A tervbe azonban már az elején hiba csúszik, és az ellenség a nyomukban jár.
Asliost megkísérti a múltja, ám eltökélten halad előre, hogy a sorsát betölthesse. Gabriela a víz kiválasztottjaként szembesül ereje határtalanságával, és törekszik rá, hogy a fiú tökéletes útitársa legyen. Erejüket gondosan titkolva észrevétlenül felnőnek egymáshoz, és többször bizonyságot tesznek róla, hogy bíznak a másikban.
Eközben feltárul előttük az univerzum, amiben Serbenia csupán egy a sok csillag közül.
Vajon a fiút kísértő, rejtélyes álmok a jó irányba vezetik őket? Kitartanak egymás mellett a végsőkig, vagy utat engednek lassan fellobbanó érzelmeiknek, és képtelenek lesznek a célra koncentrálni?

Az ösvény egyre kanyargósabb, és csak a bátrak követik tovább.


Véleményem
5/5

Már nagyon vártam ezt a részt, mivel kíváncsi voltam, hogy igazam lett-e egyes elméletekben. Meg kell mondanom, nem csalódtam az írónőben. Már az első pillanatban tudtam, hogy az első fejezetben megkapom a kérdéseimre a választ, de nem gondoltam azokra a fordulatokra, amiket még beletett. Rendesen ledöbbentett, és még most sem tértem napirendre felette. Ebben a részben kicsit jobban megismerhettük a többi csillagot is, ahová Gabriela és Aslios álnéven utaztak. Volt, ahol a jeges szél és a hó volt az úr, volt, ahol a sivatag, és olyan, ahol a kopárság. De emellett akadtak olyan csillagok is, ahol a természet nőtt csodává. Minden csillag a maga módján szép, különleges, titokzatos és veszélyes.
Emellett hiába indultak el csak ketten az útra, Serbenia mégsem hagyta őket magukra. Hogy milyen módon tartott velük, ezt nem árulom el. A csillagok mellett egy hajóra is eljutottak, amely a Kaméleon nevet viselte. Itt többfajta ember is megfordult, és a kosztért és szállásért cserébe mindenkinek dolgoznia kellett. Ez alól a főhőseink sem voltak kivételek. És ez tetszett.
Mellette a hajón Gabrielát és Asliost meglepetés is érte, mivel várt ott valami a fiatalokra. Ami fontos előrelépés lehet számukra a céljuk eléréséhez. Ezt a király hagyta ott a fiának, abban a reményben, hogy olyan, mint ő, és eljut majd a Kaméleonra.
És sok minden kiderült a két fiatalról is, bár arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy miért mosolygott Gabriela eredeti nevének olvasása közben, és hogyan is hívhatják őt valójában. Ebben a részben is rengeteg kérdés merült fel bennem, sokra nem kaptam meg a választ, és van, amire csak félig. Ezek a nyitott kérdések az őrületbe kergetnek. Mert tudom, hogy a következő rész megjelenéséig várnom kell a válaszokkal.
De nézzünk pár kérdést, amikkel kapcsolatban nagyon kíváncsi lennék a megoldásra, és pár olyan kérdést, amire megkaptam a választ olvasás közben.
Mi Gabriela valódi neve? Ki rabolta el Frena gyermekeit, és milyen célból tette? Milyen képességet/képességeket ismert meg Gabriela az út során? Mire képes a főhősnő? Kicsoda Sulu? Melyik csillagokra utazott el Adelin és Ettran? Miért kellett álnevet használni a főhőseinknek? Ki követi őket és miért? Kicsoda Ene, és milyen szerepe van a történet alakulásában? Hol találkozik először Gabriela a testvérével? Kicsoda Gabriela édesapja? Miért borul ki főhősnőnk az estélyen? Mit mond Ene Asliosnak? Sikerül hőseinknek a küldetésük?
Sok kérdés és sok megmagyarázatlan dolog van még. De ezen a részen látni a fejlődést, emellett a könyv izgalomban is bővelkedett jócskán. Szóval mindenkinek szívből ajánlom ezt a részt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése