2022. június 7., kedd

Budai Rolandné és a vitézek története – („Mese egy kisfiúról, aki már két éves korára kadét lett.”)

Mai írásomban szeretnélek titeket kicsit a mesék világába elkalauzolni. Budai Rolandné írónő történetét hoztam el nektek.

Az írónőben, kisfia (Vitéz) születése után nem sokkal fogalmazódott meg a gondolat, hogy mesekönyvet írjon a fiáról. Nagyon sokat olvasott a vitézekről, a bátor, hős katonákról. Annyira megszerették mindketten ezeket a meséket, hogy egy nap tollat ragadott, és lejegyezte saját történetüket. Kisfia csupán 22 hónapos volt, amikor részt vett egy tisztavatáson. A pici fiú huszár ruhában, délcegen lépdelt, nagyon büszke volt magára és díszes ruhácskájára. Nem is csoda, hogy nagy sikert aratott. A ferencesek templomában, a vitézi rendben kadéttá avatták a gyermeket. Nagy öröm volt ez a családja és a kisfiú számára is.

Azóta több mesét is írt kisfia főszereplésével. Eddig egy könyve jelent meg magánkiadásban Vitéz és Gina szívhez szóló küldetése címmel. A történetben Vitézt, egy Gina nevű óriási kuvasz kutyus kíséri kalandos útján. Hű barátként segít neki három kismadár összegyűjtésben. A nyugalom, a remény és a boldogság madarai ők. A kisfiú mindennél jobban vágyik arra, hogy meglelje ezeket a madarakat. Édesanyjának szeretné adni őket, hogy ne aggódjon érte olyan sokat, és mindig csak mosolyogjon. Vitéz és Gina végül sikerrel járnak, megtalálják mind a három madárkát és boldogan térnek velük haza.
 

A mesekönyv teljes munkafolyamatát az írónő egyedül vitte végig, a borító grafikájában kapott csak némi segítséget. A könyveladásokat is saját maga intézte. Könyvbemutatón, illetve saját Facebook oldalán értékesíti a nyomtatott példányokat. Nagyrésze már el is fogyott, néhány darab maradt csak belőlük.

A jövőre nézve az írónőnek nagyon sok terve van. Több kézirata is arra vár, hogy kiadhassa. A mesék világa mellett belevágott egy romantikus-háborús történet megírásába, és elkészült egy önéletrajzi könyv kézirata is. Egy magas rangú tiszt kereste fel, hogy írjon az életéről. Az írónő pedig boldogan vetette bele magát az új kihívásokba.

Jelenleg egy motivációs könyvön dolgozik, melyen keresztül a saját tapasztalatait, érzéseit készül átadni az olvasóknak.

Köszönöm az írónőnek, hogy megosztotta velem gondolatait és terveit. Kívánom neki, hogy a továbbiakban is annyi lelkesedéssel és örömmel írja a meséket, történeteket, mint a Vitéz és Ginát.

Budai Rolandné írói oldala 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése