2022. június 7., kedd

Keti Thür: Lelked rajta (Lelked rajta 1.) („Vajon jó ötlet, ha irányíthatjuk a saját sorsunkat?”)

Köszönöm szépen a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, valamint a szerzőnek, Keti Thür írónőnek, hogy elolvashattam a könyvet. Kicsit félrevezetett a cím és a borító, de aztán összeállt a kép, és egy kerek történetet kaptam. Köszönöm az élményt!

Keti Thür: Lelked rajta
(Lelked rajta 1.)


Fülszöveg:

Képzeld el, hogy előző életed cselekedetei befolyásolhatják a mostanit. De nem ám akárhogy: ha jót cselekszel, szegény leszel; ha rosszat, akkor gazdag. Te hogy döntenél?

A Lelked rajta című könyv főhőse lehetőséget kap saját sorsa irányítására. Mindenáron gazdag akar lenni, ezért úgy dönt, hogy elkövet minden létező gonoszságot, hogy elérje célját. Ám tervét nem is olyan egyszerű kivitelezi, ha előző életét Magyarországon éli 1944-ben, és óhatatlanul is beleszeret egy zsidó lányba. Ha pedig mindez nem lenne, még egy kéjgyilkossal is szembe találja magát, akinek tettei túl közelről érintik őt.

Hogy végül sikerül-e megvalósítania a tervét? Képes-e felülkerekedni a csábító szerelem semmihez sem fogható érzésén, önazonos tud-e maradni egy háború kellős közepén?
És végül a szegénység vagy a gazdagság győzedelmeskedik-e saját belső harcában?
A válasz nemcsak a könyvben, de valahol mélyen bennünk is ott lapul.

Véleményem:
4,5/5

A borító volt, ami nagyon hamar felkeltette az érdeklődésemet. Ez alapján egy önsegítő, spirituális könyvnek gondoltam a kötetet, aminek azonban semmi köze nincs ehhez. Na, jó, kis spiritualitás azért van benne.
A fülszöveg sem árul el sokat a történetről, ezért az első oldalakon bele kellett rázódnom, hogy miről is van szó. Miután ez megtörtént, a cselekmény egyszerűen vitt magával.
Bevallom, nem szeretek 2. világháborús vagy ezek köré épülő történeteket olvasni. Túlságosan mélyen érintenek, és nagyon sokáig tart, amíg felszabadulok a hatásuk alól. Azonban itt teljesen másról van szó, a kor szörnyűségei is megjelennek, de a szerző elérte, hogy érdeklődve olvassam a sorokat.
Ha a műfajt nézem, inkább kriminek mondanám, amiben a romantika is megjelenik. Van egy sorozatgyilkosunk, aki fiatal lányokra vadászik, és nem tudjuk meg, hogy ki is az. A brutalitás, amit a szerző ügyesen kifejez, néha megborzongatott. A lassan kibontakozó szerelem pedig enyhíti a kor, valamint a gyilkosságok élét.
A történet számomra óriási csattanóval és függővéggel ért véget, ami arra ösztönöz, hogy azonnal elkezdjem olvasni a folytatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése