2022. június 8., szerda

Tudtad-e? Farkas Bíborka

Most egy olyan írónő árul el magáról és a könyveiről újabb titkokat a Tudtad-e? rovatunkban, aki már egyszer szerepelt benne, és úgy érezte, tud még újat mutatni az olvasóknak. És tényleg így van, hiszen sok érdekességet megtudhatunk még egy olyan világról, amiben ő ír és nagyon kevés az ismerete az embernek. Ez a világ a kelták korába kalauzol el bennünket, és az írónő nem más, mint Farkas Bíborka. Az írónő első regénye a Druidaösvény (Az Istenek akarata I.) 2020-ban jelent meg, amelynek a második része A Halhatatlanok Hegye (Az Istenek akarata II.) 2021-ben jelent meg.


Íme, pár titok az írónőről és regényéről:

Gondoltad volna…

… hogy Az Istenek akarata eredetileg egy kötetnek indult, nem trilógiának, de időközben túl sok lett a mondanivalóm, nem fért el egyetlen regényben, de még kettőben sem?

… hogy az első mondatokat a 90-es évek közepén írtam le?

… hogy az Istenek akarata zsánerbe nagyon nehezen sorolható? Történelmi regény? Fantasy? Pikareszk? Fejlődésregény? Vagy mindez egyben? A választ magam sem tudom…

… hogy többször jártam Nagy-Britanniában és Írországban, hogy szakirodalmat szerezzek kelta-témában, mert szinte semmit sem találtam róluk magyarul?

… hogy főszereplőim, a kelta druidák egyetlen sort sem írtak le magukról? Történetüket, szokásaikat görög-római forrásanyagok, mitológia, néprajz, régészeti leletek segítségével lehet úgy-ahogy rekonstruálni?

… hogy főszereplőm, Gwyneth nevét megálmodtam? Hogy Mestere, Connor neve egy régi, brit témájú filmből származik? (Nem a Hegylakó az.)

… hogy a harmadik, jelenleg készülő kötet az ókori Rómában játszódik?

… hogy valódi brit és római történelmi szereplők is megjelennek a regényben?

… hogy egy kelta druidának hosszabb ideig kellett tanulnia, mint egy egyetemi végzettségű mai embernek?

… hogy a regény testközelbe hozza a kor kelta istenségeit?

… hogy sokat merít a kelta mitológiából?

Farkas Bíborka hivatalos oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése