2022. október 20., csütörtök

Eve Red: Félelem és vágy "Akciódús, fordulatos és szenvedélyes történet. Amely bemutatja, hogy milyen is egy maffiavezér és egy orvostanhallgató szerelme."

Szeretném megköszönni Eve Red írónőnek a bizalmat és Kovács Áginak az ajánlást. Nekik hála elolvashattam egy érdekes erotikus-romantikus történetet a Félelem és vágy című könyvet. A kötet nemrég jelent meg, egy orosz maffiózó és egy orvostanhallgató szerelmét mutatja be.

Eve Red:
Félelem és vágy

Tartalom:

Mark ​Belinszkij az orosz maffia bűnszövetkezet feje, aki piszkosul jóképű, arrogáns és öntelt. Egy könyörtelen ember, akinek mégis helyén van a szíve. Mindent és mindenkit megkap, amit, vagy akit csak akar. Barátjával, Dariusszal, aki a jobb keze, hosszú utat jártak meg idáig. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy felszámoljanak egy gyerekkereskedelmi szervezetet.

Dasha Belov gyönyörű, angyalarcú orvostanhallgató. Az ő gyermekkora sem volt egyszerű a labilis természetű édesanyja mellett. Ennek ellenére becsületes, felelősségteljes életet él. Nehezen tudott elszakadni az anyjától, aki eddig elnyomta őt. Meg kell találnia önmagát, hivatását.

Mark a nőkre, mint eszköz tekint, míg nem találkozik Dashával. Ez a tűz, ami köztük van, mindent felemészt. Különböző személyiségük és életútjuk ellenére vad és szenvedélyes viszonyt kezdenek, amiből mindent elsöprő szerelem lesz.

Izgalmakkal teli olvasmány gyilkossággal, vallatással, kínzással. Két nehéz múltú embert mutat be, akik a különböző személyiségük ellenére egymásba szeretnek. Vajon ez a szerelem elég a párkapcsolat fenntartásához?

Véleményem:
5/4

Most egy elsőkönyves írónő, Eve Red – a Félelem és vágy szerzője - kért fel, hogy olvassam el a nemrég megjelent regényét.
Meglepetés volt számomra ez a regény, mert az írónő elég erős témával indított.
A karakterei szerethetőek és szabadszájúak. Dasha, Mark, Darius, Nina és Rose voltak a kedvenc szereplőim.
Pörgős és kidolgozott a történet. Az írónő rendesen elengedte a fantáziáját, de be kell vallanom azt is, hogy ebben a regénybe vannak hibák és hiányosságok is. A könyv végére azonban ez ritkul, és lehet látni a fejlődést. A történet elején még kicsit zavaros, hogy kinek a gondolataiba látunk bele, de ahogy a történet halad, úgy kerül majd minden a helyére, hogy ki mikor mit mond vagy gondol. A történet E/3. személyben íródott.
Mivel egy orosz szereplős történetről van szó, és vannak benne orosz szavak ezért, a fordítás nekem hiányzott a lap alján vagy a könyv végén. Ez ne tévesszen meg senkit, ott vannak a szavak mellett a magyar megfelelői is mindjárt. De nekem kicsit furcsán hat így.
Emiatt nem tudtam rá 5 csillagot adni.
Az alaptörténet egy különlegesen erős szerelmet mutat be az olvasónak, amelyért megéri küzdeni. Tetszett, hogy voltak benne visszaemlékezések, és nem csak egy ember szemszögéből. Így jobban megismerhetjük a főszereplők és a mellékszereplők múltját, és megérthetjük a tetteik mögött húzódó indítékokat. Sok váratlan fordulatot rejt, senki nem az, akinek mutatja magát.
A történetben harcolnak a pedofília és a gyermekprostitúció ellen. Az írónő bemutatja az egyik főszereplőn, Markon keresztül, hogy mit élhet át egy gyermek, aki a családon belül szexuálisan molesztálnak. Ezenkívül családon belüli verbális és nonverbális bántalmazásról is szó van. Elég nehéz és összetett a téma.
Az alaptörténet Mark, az orosz maffiafőnök és Dasha, az orosz orvostanhallgató szerelmének kibontakozásáról és annak nehézségeiről szól.
Hogyan viszonyul a dolgokhoz egy kívülálló, aki a szerelme által kerül be egy számára idegen világba? Ki a barát és ki az ellenség?
A regényben a szemünk láttára fog kibontakozni egy zárkózott nő, akinek az édesanyja beteg, ezért a lányát tartotta lelki terrorban.
A fő- és a mellékszereplők közt egy a közös: nincsenek szüleik. Hiába él Dasha édesanyja, olyan mintha nem is lenne.
A kedvenc mellékszereplőm a két főszereplő mellett Darius volt. Nemcsak azért, mert Mark legjobb barátja, hanem mert elismeri a hibáit. Rájön arra, hogy Dasha nem az ellensége, így egyfajta tiszteletet érez iránta. És nem mellesleg a leírás szerint egy szexi pasi lehet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése