2022. október 11., kedd

Előolvasás: Lexie King: Az összetört szívek vallomása (Fekete szív II.) "Semmi sem az, aminek látszik. Ez a története tele van meglepetésekkel, fordulatokkal és titkokkal."

Szeretném megköszönni Lexie King írónőnek, hogy lehetőséget biztosított nekem arra, hogy megjelenés előtt elolvashassam a hamarosan megjelenő regényét, amely Az összetört szívek vallomása (Fekete szív II.) címet viseli. Ez egy sötét romantikus erotikus történet második része. Ezt csak erős idegzetűeknek vagy 25 év feletti olvasóknak ajánlom, de mindenképpen azoknak, akik elmúltak 18 évesek.

Lexie King:
Az összetört szívek vallomása
(Fekete szív II.)

Tartalom:

365 nap elég ahhoz, hogy az orvosok kigyógyítsanak önmagamból?
Képesek arra, hogy megváltoztassák az elmémet?
Képesek arra, hogy kivezessenek a magam alkotta labirintusból, vagy a hátralevő életemet abban az útvesztőben, tudatlanul kell leélnem?
Azóta is bennem kavarognak megválaszolatlanul a kérdések…
Már találkozhattál a történetemmel, amelyben az én szememen keresztül láttad az életemet, érezted a fájdalmamat, a szomorúságomat, a szerelmemet.
Azóta ismét eltelt egy kemény év. 365 nap.
Újabb egy év az életemből, amit gyógyulásra szántam.
Az utolsó kezelés után egy dologban biztos voltam: nem szeretnék többé abban a gödörben vergődni, ahova kerültem.
És hogy mit sikerült azóta elérnem?
Tarts velem, és tudd meg az igazat!
Még a legreményvesztett helyzetben is kisüt a nap.
De ugye tudod, hogy táncolnod kell az esőben, hogy lásd a szivárvány csodás színeit?
Viharban táncoltam, bőrig áztam. A szívem tavaszi szélben boldogan lüktetett, addig, amíg… olyan dolgok nem történtek, melyekre még én sem voltam felkészülve.

Véleményem:
5/5

Ez a része a történetnek még sötétebb, még erotikusabb, még akciódúsabb. Az összetört szívek vallomásai (Fekete szív II.) című regény ott kezdődik el, ahol a Ha összetörik a szív (Fekete szív I.) című regény befejeződik. A két regény eseményei közt egy év telik el. Egy éve annak, hogy Letty élete végleg megváltozott és elveszítette szerelmét, Cole-t. Egy éve már, hogy Coltonnal randevúzik, de semmit nem érez iránta a barátságon kívül. Nem vonzza őt. Vajon van értelme így fent tartani a kapcsolatukat? Vagy a múlt örökké üldözni fogja, és nem engedi újrakezdeni? Esetleg jön valaki más, akibe beleszeret és megváltoztatja az életét? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ a regényben. Mert valljuk be, egy év nem rövid idő, és ennyi ideje gyászolni egy szerelmet, ami nem teljesedett be, vajon nem időpocsékolás? Sok hasonló kérdés merülhet fel az olvasókban az olvasás során. De szerintem nem árulok el azzal nagy titkot, ha azt mondom, nem minden az, aminek látszik. Az írónő ebben a részben nagyon kitett magáért, látni a fejlődést. Egy olyan világba kalauzol el most bennünket, amelybe nem biztos, hogy önszántunkból betekintenénk. Hisz egy nagyon komoly társadalmi problémát boncolgat ebben a részben, mégpedig a nők szexuális bántalmazását.
Ez a rész kész hullámvasút, többször tört darabokra a szívem. Rengeteg titkot rejt és rengeteg kérdésre ad választ. De vajon ez elég lesz? Nem lesz hiányérzete az olvasónak? A regény olvasása közben kiderül.

A történetről:
Ebben a részben Letty erős nő, viszont vannak gyenge pillanatai, hiszen a szíve mélyén még gyászolja a rég elvesztett szerelmet. Erre megjelenik egy sötét idegen, és minden megváltozik. Mert a lány szíve újra dobogni kezd, és úgy érzi, Troy Black számára az a férfi, akire szüksége van. De ez vajon tényleg igaz? Tényleg el lehet felejteni egy nagy szerelmet, és újrakezdeni? Vajon Troy tud majd rajta segíteni?
Ez mind ki fog derülni, de be kell vallanom, Mr. Black nem a kedvenc karakterem. Hiszen többször bántalmazza verbálisan és nonverbálisan Lettyt. És ez nagyon idegesített. Bár a végére kiderül, mit miért tett, de akkor is.
Cole felbukkanásának viszont nagyon örültem. Mert úgy éreztem, ha valaki, akkor ő meg tudja a lányt menteni Troytól és önmagától. Hiszen a szerelemnek szárnyakat és szabadságot kell adnia, nem igaz? De vajon erre ő képes lesz?
Sok sötét titkot rejt ez a regény. Ebben a részben jobban megismerjük Jokert is és a cselekedetei mögött álló személyt, akit véd. Egy személyt, akibe szerelmes. De vajon megéri védeni az a nőt akár az élete árán is? Fontosabb, mint a saját lánya élete? Ki az a titokzatos nő? És ha annyira szereti, miért nincs vele?
De aminek a legjobban örültem, hogy felbukkantak a régi szereplők is. Ők nem mások, mint Lexie és Graham, akiket ismerhetünk az írónő Élet vár című regényéből. Jó volt megtudni, hogy mi történt velük az évek alatt.
Sok titkot rejt még ezen kívül is a könyv. De nem szeretnék nagyon előre szaladni. Így minden olyan olvasónak ajánlom ezt a sorozatot, aki legalább elmúlt 18 éves és érett gondolkozású. Szívem szerint a 25-ös karikát simán rátenném a tartalma miatt.
Senki ne kezdjen bele, aki nem bírja az erőszakot. Ez nem egy tündérmese, ahol ránk talál a szőke herceg fehér lovon. Ez az a történet az, ahol Hófehérke a Hóhér szeretője lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése