2022. október 5., szerda

Jud Meyrin: Vércseppek a hóban (Itáliai rejtélyek 1.) - ("Nem is gondoltam eddig, hogy jó dolog krimit olvasni. Egészen eddig a történetig.")

Nagyon szépen köszönöm Jud Meyrin írónőnek, amiért bizalmat szavazott nekem, és elolvashattam a nemrég megjelent, Vércseppek a hóban (Itáliai rejtélyek 1.) című krimi kisregényét. A Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak pedig hálás vagyok, hogy elmondhatom az olvasottakról a véleményemet.


Jud Meyrin:
Vércseppek a hóban
(Itáliai rejtélyek 1.)

Fülszöveg:

Lily Bolton nyomozó Londonban. A munkája az élete, és ez tökéletesen meg is felel neki. Igyekszik elfeledkezni félig olasz származásáról, ám váratlan meghívást kap Livignóba. Az anyja, akitől rég elhidegült, férjhez készül menni karácsonykor.

Lily, bár megfogadta, hogy többet be sem teszi a lábát az országba, mégis elutazik az esküvőre. Úgy gondolja, azt a pár napot könnyedén átvészeli, de hiba csúszik a számításába. Ráadásul mindjárt kettő.

Raffaele, a szemtelenül szexi mostohabátyja.
És egy vérbe fagyott holttest a sípályán.

Jud Meyrin legújabb sorozatában, az Itáliai rejtélyekben az olasz Alpokba kalauzolja el az olvasókat izgalmakkal, fordulatokkal, romantikával teli kisregényeivel.

Véleményem
5/5

Először is leszögezném, hogy nem igazán olvasok krimit. Az írónő munkásságát csupán hallomásból, valamint mások véleményéből ismerem, és mivel csupa jót hallottam eddig, amikor felajánlották a lehetőséget a friss megjelenésű kisregénye elolvasására, azonnal igent mondtam.

Az írónő azonnal betalált nálam a helyszínválasztással. Mivel 12 éve Tirolban élek, a havas táj, a sípályák, felvonók, a hajnalig nyitva tartó bárok, valamint a hóval borított alpesi épületek képe azonnal elém ugrott. Nekem csupán ki kell néznem az ablakon, évek óta ilyen tájra ébredek telente.

A szereplőket nagyon megkedveltem. Lily karaktere egyszerre profi, összeszedett, emellett gyengédségre vágyó és együttérző. Nekem tetszett ez a kombináció, mert rengeteg lehetőséget nyújt a kibontakozásra.

Raffaele személye eleinte az igazi nőcsábász amorózó képével azonosult a gondolataimban, de aztán róla is kiderült, hogy a felszín alatt végtelen mélységű érzelmek húzódnak, amik miatt szimpatikus szereplővé vált a szememben.

A krimi szálat ki kell emelnem, mert – ahogy említettem – nem igazán (sőt, nem) olvasok ilyen témájú könyveket, de ez a történet nem eresztett el, és Lilyvel együtt agyaltam, ki lehet a gyanúsított. Tökéletes ugródeszka volt krimikerülő énemnek, és ezután bátrabban nyúlok majd ilyen és hasonló történetek után. Ha pedig az írónő tollából származnak, akkor bizonyosan gondolkodás nélkül.

Engem a romantikával minden könyvben be lehet húzni, ezért örültem a finom érzelmeknek, a flörtnek, és annak, hogy senki nem esett egymásnak az első oldalakon. Ezt nagyon értékeltem, miközben lélegzetvisszafojtva olvastam bizonyos jeleneteket.

Összességében nagyon ajánlom mindenkinek, aki szeretne megismerkedni a krimi műfajával, és akik szeretik, ha a komoly téma ellenére némi humor és romantika is megjelenik a sorok között.

Mivel egy sorozat kezdő részéről van szó, engem már megvett a folytatásra.
Kedves Írónő, olvasnám tovább!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése