2022. október 3., hétfő

Előolvasás: Anne Raven: Egy riport ára "Fordulatos, szenvedélyes és izgalmas történet, amely egy riporternő és egy külföldön élő üzletember kapcsolatát mutatja be. De vigyázz semmi sem az, aminek látszik, hisz a múlt még tartogat meglepetéseket."

Szeretném megköszönni Anne Raven írónőnek, hogy a megjelenés előtt olvashattam a hamarosan megjelenő regényét, amely az Egy riport ára címet viseli. Ez a történet kicsit más, mint a tőle megszokott, mégis az ő stílusa. Hiszen van mondanivalója, és nem egy rózsaszín vattapamacsba csomagolt történet. Látni, hogy az írónő folyamatosan fejlődik írás közben. Ez a regénye tele van akcióval és rejtéllyel. Szívből ajánlom mindenkinek.

Anne Raven:
Egy riport ára
Tartalom:

 Nem hiszel a sorsban? Itt az ideje, hogy higgy!

A sikeres és gazdag Matthew Darmian teljhatalommal uralkodik vállalata felett Angliában. Magánélete mégis üres és felszínes.

Tíz éves kora óta nem hallott az apjáról. Gyűlöli őt. Váratlan halála azonban arra kényszeríti, hogy hazautazzon Magyarországra és feltépje a régi sebeket.

Jakab Petra szabadúszó újságíróként, mindenki más előtt ugrik rá a titokzatos örökös sztorijára, és mindent latba vet, hogy kiderítse mi történt húsz évvel ezelőtt.

Kettejük találkozása több lesz egyszerű interjúnál. A nő hamar rádöbben, ha meg akarja tudni az igazat a családról, a rideg és közönyös férfi játékszabályai szerint kell játszania. Kapcsolatuk gyorsan átalakul. A vágy úgy bontakozik ki köztük, akár a felkavaró titok, mely csak még több kérdést vet fel. A féktelen szenvedély egy rövid időre elhomályosítja a céljaikat, azonban a sérelmek és a hazugságok kíméletlenül törnek a felszínre.

Rá kell ébredniük, minél tovább tart ez a kaland, annál nagyobb árat kell fizetniük érte.

De vajon megéri megfizetni ezt az árat?

Véleményem:
5/5

Ez a regény merőben más lesz, mint ahogy azt az írónőtől már megszokhattuk , bár ebben is van romantika, sőt erotika is, mégis azt kell mondanom, nagyon mély mondandója van. Hogy őszinte legyek, úgy érzem, ennél a regénynél három az egyben történetet kapunk. Hisz eléggé összetett cselekményű, ezért is más. Ez lett a kedvencem. Nem azért, mert váltott szemszögből íródott, így mind a két főszereplőt megismerhettük, hanem a mondandója miatt. Számomra sok jó tanácsot is rejtett a könyv. Ha az olvasó figyelmesen elolvassa, rájön arra, hogy nem minden az, aminek látszik. Sőt, ha küzd valamiért, amit nagyon szeretne és nem adja fel az első nehézség után, akkor minden ember elérheti a célját. Kitűnő példa erre a főszereplőnő, Petra, aki szabadúszó újságíróként mindent megtesz egy cikk kedvéért. De vajon tényleg mindent? Vagy van olyan határ, amit még ő sem lép át?
A történet másik főszereplője nem más, mint Matthew, azaz Máté, aki édesanyjával együtt húsz évvel ezelőtt elhagyta Magyarországot és Angliába költöztek. Máté évente egyszer visszatért Magyarországra, hogy meglátogassa a legjobb barátját, Ádámot, aki a családjával együtt Angliából hazaköltözött. De Máté most nemcsak a látogatás kedvéért tért haza, hanem azért kellett eljönnie, hogy végleg lezárja a múltját és mindent felégessen maga után. De ez vajon lehetséges úgy, hogy a múlt rengeteg titkot rejteget? Mi van akkor, ha kiderül, hogy az eddigi élete hazugságokon alapul? Elkezd nyomozni és kideríti, hogy mi történt? Vagy pedig hagyja azt, hogy minden a múlt feledésébe merüljön?

A történetet én négy részre tudnám osztani.
1. A meggyilkolt polgármester múltja és titka
2. Máté és édesanyja története
3. Szalai alpolgármester és Petra kapcsolata
4. Máté és Petra kapcsolata

1. A meggyilkolt polgármester múltja és titka

Az alaptörténet fő szála, hiszen ez indítja el a történéseket. A polgármestert mindenki szerette, és lesújtja a várost, hogy meggyilkolták. Senki sem tudja, mi lehet az oka, és azt sem tudják, hogy ki örökölhetett. Míg ki nem derül, hogy van egy fia valahol a nagyvilágban. Ez mindenkit meglep, mert senki sem tudott róla, kivéve a polgármester féltestvére és a régi szomszédai. Miért titkolta el eddig azt, hogy van családja? Hol vannak most? Miért nem tud róluk senki? Mit titkolt még el? Valaha fény derül rá, vagy örök homály fedi majd? Ezekre a kérdésekre mindaddig nem kapjuk meg a választ, míg fel nem bukkan Matthew. De vajon ki ő? És mi köze a polgármesterhez?

2. Máté és édesanyja története

Ez a rész szorosan kapcsolódik az elsőhöz. Mátét és az édesanyját felhívják Magyarországról telefonon, és közlik velük, hogy a polgármester meghalt. Máténak haza kell utaznia, hogy mindent le tudjon zárni. De vajon mi köti őt Magyarországhoz? Hol él most? Miért őket értesítették arról, hogy meghalt a polgármester? Hogy érinti ez a hír Máté anyját?

3. Petra és az alpolgármester viszonya

Ez egy külön szálon futó rész. Petra és az alpolgármester kapcsolata nem éppen a legfényesebb, mivel a múltban való elkövetett hibáiról írt egy cikket a lány. Ezért az alpolgármester dühös rá, és büntetni akarja. De vajon ez sikerül neki? Vagy valaki/valakik a segítségükre sietnek? Ez mind kiderül a történetből.

4. Petra és Máté kapcsolata

Ez a történet szerelmi szála, hogy úgy mondjam. Hisz a két főszereplőnek valamilyen módon találkozniuk kell. De vajon hogy is történt az első találkozó? És milyen hatással volt az a főszereplőkre?
Petra felveszi a kapcsolatot Fehér Máté legjobb barátjával, Ádámmal és megkéri, hogy beszélje rá legjobb barátját arra, hogy interjút adjon neki. Szeretné lerántani a polgármesterről a leplet. Az interjúnak Máté nem örül, de az vonzza, hogy megtudják az emberek, hogy valójában milyen ember is volt a polgármester. De vajon ő tudja az igazat róla? Vagy az az igazság, amit Petra tud? Ki mond igazat és ki hazudik? Ki lett félrevezetve? És ami a legfontosabb, kicsoda valójában Fehér Máté?

Rengeteg kérdés és rengeteg válasz, de vajon mindre kapunk választ? Vagy lesz olyan is, ami homályban marad? Hamarosan kiderül.
Nekem két kedvenc szereplőm volt a történetben. Egyik Petra, hiszen ő egy erős és határozott nő. Mindenki példát vehetne róla. Bár Máté volt a középpontban és Petráról keveset tudhattunk meg, mégis így volt tökéletes.
A másik kedvenc szereplőm egy mellékszereplő volt: Ádám. Miért pont ő? Fogalmam nincs, valahogy közel éreztem magamhoz. Őrültem neki, amikor ő is révbe ért Dalma mellett. Szívesen olvastam volna még róla, nem bánnám, ha neki is lenne egy története.
Összességében nagyon tetszett a történet. Tanulságos volt és van mondanivalója. Mindenkinek szívből ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése