2022. október 4., kedd

Lis Ohtears: Örvény (Atlantisz I.) "Egy humoros szórakoztató történet, amely elkalauzol egy párhuzamos világba, ahol a mesék valósággá vállnak."

Szeretném megköszönni Lis Ohtears írónőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam az Örvény (Atlantisz I.) című fantasy történetét. Tetszett az írónő stílusa, mert könnyed volt és humoros. Kellemes kikapcsolódást biztosított a számomra. Minden 14. életévét betöltött fiatalnak szívből ajánlom.

Lis Ohtears:
Örvény
(Atlantisz I.)

Tartalom:


Szofi és Derm története

Voltaképpen az életem a feje tetejére állt…
Mindez egy átlagosnak tervezett nyaralás során történt. Mondanom sem kell, nem számítottam arra, hogy egy mítikus lény – egy sellő! – ejt rabul, miközben nyugisan lubickolok a Balaton vizében.
És ha ez önmagában még nem elég hajmeresztő, nem egy átlagos habfiú szemelt ki magának, hanem egyenesen egy herceg!
Noha minden porcikám tudja, hogy nem helyes vonzódnom hozzá, mégsem tudok megálljt parancsolni az érzéseimnek – amit természetesen hülye lennék bevallani bárkinek is…
Egyetlen dolgot kell szem előtt tartanom: kiutat találni ebből az átkozott tündérmeséből.

Véleményem
5/5

Ez a regény egy kellemes kikapcsolódást nyújtott nekem a fárasztó hétköznapok zárásaként. Tetszett benne az írónő stílusa, hogy humorosra fogta az egész történetet. Gyorsabban haladtam vele, mint szerettem volna. Szofi és Derm karaktere a szívemhez nőtt. De ott volt még Lex, Drem bátyja, Derm szülei, Léna és Réka is. Mind különleges karakterek voltak a maguk módján. Bár az írónő befejezettnek szánta Szofi és Derm történetét, bízom benne, hogy ők még visszatérnek. Hisz az ő meséjük itt még nem érhet véget.
A nevekkel kicsit bajban vagyok, hiszen nem hétköznapiak.
A történet két részre osztható: múltra és jelenre.
A múlt elmeséli, hogy miként alakult ki Atlantiszon a négy királyság, és azon belül a törvények. Arra is fény derül, hogy honnan szereztek tudomást az emberek Atlantisztól, a vízalatti városról, ahol a mágia mindennapi és elfogadott. Ahol a férfiak sellők, a nők többsége ember. Kiderül, hogy miért is van ez így. És az is, hogy Szófia, a főhősnőnk hogyan került ebbe a titokzatos mágikus világba. Ahol semmi sem az, aminek látszik, és sok minden mégis megtörténik. Sőt kiderül az is, hogy a Kristály és a Gránit királyság közt miért feszült hosszú évek óta a viszony.
A jelen bemutatja Szofi és Derm életét és kalandjait. Hisz sok kalandban lesz részük.
A történetben tetszett az, hogy Szofi nem hagyja magát már az első perctől kezdve sem, harcol önmagáért és az elveiért. Tetszik a civódás és a beszólások. A kedvenceim a halfiú és a ponty.
De mesélek most kicsit a karakterekről, akik a szívemhez nőttek.

Szofi: Egy erős és határozott karakter. Harcos természet. Ő az egyik főszereplő.

Derm: Egy beképzelt, nagyra nőtt óriás ponty. De valójában ő az Atlantiszi Kristály királyság hercege, és sellő. Varázserővel bír. Szofi szerelme és ellensége egyben.

Lex: A Gránit királyság koronahercege. Derm unokatestvére, akivel egy múltbéli félreértés miatt ellenségek lettek. Az ő karakterét nehéz kiismerni,
mert nem annak mutatja magát, aki valójában.

Réka: Egy cserfes, nagyszájú fiatal lány, ami a szívén, az a száján. Szofi legjobb barátnője lesz Atlantiszon. Ő is ember és ugyanúgy elrabolták, mint a barátnőjét. Ő tartja Szofiban a lelket és segít neki mindenben.

Léna: Egy
lány, aki másnak adja ki magát a félelmei miatt, mint aki valójában. Egy hisztis, senkit nem tűrő nő álcája mögé bújik. Mégis két ember átlát rajta, az egyik Derm bátyja, a másik személy pedig Szofi.

Az alaptörténet arról szól, hogy Szófia elmegy a családjával Balatonlellére nyaralni. De ez a nyaralás nem úgy záródik, ahogyan azt hitték, hiszen egyszer csak Szofit magával rántja egy örvény, amely egy vihar miatt keletkezik. Sokáig keresik őt, de sehol sem találják. Eközben ő egy másik világban tér magához, pontosabban Atlantiszon. Ekkor kezdődik meg számára csak az igazi kaland. Sokszor kiborul, de ez érthető. Később, amikor megtudja, hogy ott másképpen megy az idő, mint a Földön az emberek világában, meglepődik. Hiszen, ami Atlantiszon csupán 6 hónapnak számít, az az emberek világában 2 évet jelent. Ezért csodálkozik majd mindenki, mikor két év után egy kórházi ágyban részlegesen amnéziásan tér magához. Mert nem tudja, mi történt vele 2 éven keresztül, egész addig, míg meg nem tudja, hogy egy furcsán öltözött férfi a Balaton partján őt keresi.
És most jöjjenek a kérdések:
Hogyan viseli el Szófia az új helyzetet? Milyen titkokra derül fény Dermmel kapcsolatban? Kicsoda Lex, és miért akar a hercegen bosszút állni? Hogyan ismerkedik meg egymással Réka és Szofi? Hogyan reagál Szofi, amikor meglátja a családját a titkos kert vizében? Milyen képességet titkol el Lex a családja és mindenki más elől? Milyen különleges kalandban lesz része? Hogy szól a Kristály királyság legendája? Vajon Szofi visszatér még Dermmel együtt Atlantiszra?
Ezekre és még sok más kérdésre is megtalálod a választ a regényben. Minden 14 évnél idősebb fantasy zsánerben olvasni szerető embernek szívből ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése