2019. október 22., kedd

Interjú Sógor Melindával


Az Új életre ébredve duológia írónője, nemrégiben egy újabb romantikus regénnyel lepte meg az Olvasókat. Gergely Melinda Ne ítélkezz felettem című regénye központjában ismét a szerelem és a titkok állnak. Ezzel kapcsolatban tettem fel neki egy pár kérdést, ha szereted a munkásságát, esetleg érdekel az új könyve, mindenképpen tarts velünk!



Köszönöm, hogy elfogadtad a felkérést. Elöljáróban megtennéd, hogy összefoglalod a regény tartalmát?

Először is szeretném megköszönni a lehetőséget. A regény egy olyan nőről szól, aki hatalmas hibát vét, de mindent elkövet annak érdekében, hogy helyrehozza. Mirabella viszonyt folytat a nős főnökével, viszont hamar rájön, hogy ez nem mehet így tovább, ezért nem csak szakít vele, de felmondja a jó fizető állását is. Csakhogy utolsó találkozásuknak szemtanúja lesz a férfi sógora is, Krisztofer, aki már abban a pillanatban tudja mit fog tenni. Feltett szándéka, hogy szétválassza őket és ezért bármire képes. Nem csak a nővérét szeretné megvédeni, hanem bosszút is akar állni az árulókon, mindeközben pedig magának akarja Mirabellát. Ezért amikor felkeresi azonnal a lényegre tör, vagy feleségül megy hozzá vagy mindenki megtudja mit tett. Mirabella nem csak a szüleit akarja megkímélni attól, hogy csalódjanak benne, hanem apja jó hírét is, aki hamarosan a falu polgármestere lehetne. Nem lát más kiutat ezek után, minthogy elfogadja a férfi ajánlatát. Ezután a kislányával együtt be kell illeszkedniük egy számukra eddig teljesen ismeretlen világba. Krisztofer pedig egyáltalán nem könnyíti meg a dolgukat. Bár a vonzalom első perctől kezdve megvan kettejük között, Krisztofer képtelen túltenni magát Mira árulásán, anélkül ítélkezik felette, hogy igazán ismerné őt és a körülményeket. Ezért is lett a regény címe: Ne ítélkezz felettem! Rengeteg konfliktus, félreértés és ármány árnyékolja be kezdődő házasságukat, és olyan titkokra derül fény, amelyek megváltoztatják az életszemléletüket



Mirabella és egy új élet kezdete adja a történet gerincét. Mikor elkezd kialakulni benned egy történet megírásának vágya, mi alapján formálod a karaktereket?

Leginkább az alapján, hogy épp milyen hangulatban vagyok és persze attól függően, hogy alakul a történet. Néha létező személyek is bele kerülnek, persze csak részben hasonlítanak a valós énjükhöz. 

Melyik volt az a szereplő, akit a legkönnyebben sikerült megformálnod?

Igazából az egyik mellékszereplő volt a legkönnyebben megformálható: Mihály. Ő Mirabella testőre és egyben exbarátja is, úgymond első szerelme. Bár általában a főhősnőt a legkönnyebb megalkotni, mert legtöbbször magamból indulok ki, de ennél a regénynél a legnehezebb talán az ő karaktere volt, hisz mindenben az ellentétem. 

Az érdeklődők hogyan tudnak hozzájutni a regényhez?

Az Ekönyvbazár kiadónál lehet megvásárolni, de limitált kiadású lesz. Ezért már nem sokáig kapható.

A Ne ítélkezz felettem egy sorozat első része, mely a Sorsok címet viseli. Hány részesre tervezed?

Összesen hét része lenne, amiből már három kész van. De egyelőre nem tudom, hogy megírom-e mindegyiket.

Mit szóltak az olvasóid az új könyvhöz? Milyen visszajelzéseket kaptál eddig?

Az olvasóim ezt a regényemet már megismerhették a csoportomban és nagyon tetszett nekik. 

Tudom, hogy jó pár írásodat be szoktad nyújtani különböző pályázatokra. Sikerült valami eredményt elérned? Mit szabad erről tudni? 

Igazából nem értem el eredményt eddig a pályázatokkal, igaz csak kettőre jelentkeztem, amiből az egyikre egy félkész regénnyel. 

Mint említettem romantikus regényről van szó. Esetleg tervezel más műfajban is megmutatkozni? Melyik az, amelyik közel áll még hozzád?

A fantasy áll nagyon közel hozzám és igen, már írom a trilógia első részét.

Mik a terveid 2019 második felére?

Szeretném befejezni az eddig elkezdett regényeimet. Bár nem tervezek új könyvet kiadni a közeljövőben, sőt, talán teljesen felhagyok vele. Nem úgy az írással, hisz rengeteg ötlet kavarog a fejemben és azokat muszáj papírra vetni. 


A regényt itt tudjátok beszerezni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése