2020. február 11., kedd

Vélemény egy kedves és szórakoztató mesekönyvről - Kőszegi-Arbeiter Anita: Abigél és Andris születésnapi nyomozása


Szeretném megköszönni az írónőnek és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy lehetőséget kaptam a könyv elolvasására. Nagyon izgatott lettem, mikor kézhez kaptam, mivel még sosem találkoztam interaktív mesekönyvvel.

Kőszegi-Arbeiter Anita - Abigél és Andris születésnapi nyomozása


Tartalom:

Abigél és Andris, a rosszcsont ikerpár néhány nap múlva ünnepli az 5. születésnapját. Nagyon kíváncsiak már, hogy mit kapnak ajándékba. Amikor anya és apa elmennek vásárolni, az ikrek nyomozásba kezdenek, hogy kiderítsék, hova dugták a szüleik az ajándékukat. Dönt Te hol nyomozzanak, merre keresgéljenek, hiszen a főhős TE vagy!

Véleményem:
5/5

Abigél és Andris igazi kalandvágyó rosszcsontok, minden gyerek nagyon örülne egy-egy ilyen játszótársnak. Az illusztrációk nagyon szépek voltak, hűen követték a gyerekek kalandjait.
Igazán tetszett az a nyelvezet, ahogyan Anita megszólítja a kicsiket, igazán kedves, barátságos hangnemet üt meg. Fontosnak tartom, hogy egy könyv az olvasócsoportjának megfelelő stílusban és hangnemben íródjon, ez itt minden lehetséges módon megvalósult.
Ez volt az első, hogy egy történetet többféleképpen is olvashattam. Természetesen tudtam, hogy születnek ilyen történetek; mégis gyermeki lelkemet teljesen elvarázsolta a lehetőség, hogy van beleszólásom a történet alakulásába. Pont emiatt egymás után kétszer is elolvastam; elsőként mindig a kalandosabb opciókat választva, másodszorra pedig oldalról-oldalra haladva. Ez a játékosság a kíváncsiságomat maximálisan kielégítette és rájöttem, hogyha ilyen gyermekkönyvek készülnek itthon is, akkor szívesen lennék újra kicsi.
Ezt az érzést csak fokozták a szép illusztrációk, melyek maximálisan kiegészítették a cselekményt. Elnézegetve a képeket a régi magyar rajzfilmek (Frakk, Magyar népmesék, stb.) jutottak eszembe. Egyszerű, de igényes rajzok, melyek nem vonják el a figyelmet a történetről, mégis felébresztik a lélek szépérzékét. Bár az unokaöcsém még kicsi, de ha eléri a 3-4 éves kort biztosan együtt is el fogjuk olvasni ezt a mesekönyvet.

A könyvet itt tudjátok beszerezni: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése