2020. február 18., kedd

Vélemény M.G Brown - Kinyílott rózsaszirmok című regényéről


Szeretném megköszönni M.G.Brown írónőnek, hogy elolvashattam a könyvét. Szeretem a sorozatot, bár el kell ismerjem a nagy kedvenc az első rész volt, mivel egy nehéz időszakomban okozott boldog perceket. De azóta is kíváncsian figyelem és olvasom az írónő többi munkáját, és követem csemetéi életútját.

M.G. Brown - Kinyílott rózsaszirmok


Tartalom:

Míg a boldog párkapcsolatban élő Catherine és Daniel próbálják megtalálni az egyensúlyt saját- és közös céljaik között, addig Linda görcsösen harcol a változás ellen, amit a közeledő felnőttkor jelent, Tony pedig épp csak belekóstolt az életbe, hosszúra nyúlt, fájdalmas felépülését követően. Ebben a kötetben a négy fiatal szemszögéből követhetjük végig az eseményeket, útjaik hol keresztezik egymást, hol szerteágaznak, miközben mindannyian robognak a felnőttkor felé.

Véleményem
4,5/5

A nem szokványos szerelmi történet nemcsak a fantasy elemekkel vannak megfűszerezve, de tömve van életszagú helyzetekkel és ez az, ami kiemelkedővé teszi. M.G. Brown minden szívbaj nélkül káromkodik, hisztizik, -  ha a helyzet úgy kívánja és valljuk be, - ha belerúgunk az ágy sarkába, nekünk is kiszalad egy két keresetlen szó a szánkon. Miért ne viselkedhetnének így kitalált karakterek? Nem tökéletes mintát hoznak, hanem olyat, amiben így vagy úgy bárki magára ismerhet.
Aki ismeri a Rózsaszirmok előző részeit, azok számára nem kell bemutatni a szereplőket. A Kinyílott rózsaszirmok a sorozat egyik kiegészítő kötete, amelyben Cathy, Linda, Tony és Daniel fiatalkorába tekinthetünk bele.
Nagy meglepetés nem ért: azt kaptam amit vártam. Humoros emberi történetet, ahol nemcsak fekete-fehér létezik, hanem van jó pár más árnyalat is. Ezeken felül ott vannak az emberi érzések, melyek végül mindig a megfelelő útra viszik hőseinket.
Tetszett, hogy egyre közelebb tudtam engedni magamhoz a szereplőket, mert jobban megismerhettem a hátterüket.
Az hiszem, ennek a sorozatnak az a különlegessége, hogy bármelyik szálon lehet úgy folytatni a történetet, hogy az teljes mértékben beleilleszkedjen abba a világképbe, melyet a szerző kitalált. Mint a puzzle egy újabb helyére kerülő darabja,  ami által egyre érdekesebb képet kapunk!
Egy apróságot mondanék, ha úgy tetszik negatívomként: a többi részhez képest a Kinyílott rózsaszirmok borítója túl egyszerű. Azokhoz a meseszép borítókhoz  képest, amit M.G. Brown grafikusa alkotni szokott, ez számomra túlságosan egyszerű volt. De lehet nálam már nagyon magas a mérce, ha erről a csapatról van szó!

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése