2020. február 22., szombat

Vivien Holloway: Mesterkulcs

Mindig szeretek számomra új szerzőkkel próbálkozni, hogy ezzel is bővíthessem a repertoáromat. Vivien Holloway írónővel is így tettem, és azóta bekerült a kedvenc íróim közé. 

Vivien Holloway: Mesterkulcs


Tartalom:

„Gyerekkoromban ​számtalanszor hallottam a Mesterkulcsról, amely valójában nem igazi kulcs. Egy szerkezet, amely előtt nem léteznek bezárt ajtók, és sem az acéllal bélelt páncéltermek, sem az őrséggel védett birtokok falai nem jelentenek akadályt. A Mesterkulcs mindent nyit, és mindenhová bevisz, akár a tömör falon is keresztüljuttat, ha kell. Minden magamfajta álmodott már róla, hogy a kezében tarthatja az eszközt, amely elől lehetetlen elrejteni bármilyen kincset.”


Winie Langton a 2900-as évek New Yorkjában él, száz évvel az ötödik nagy világégés után. Egy nagy és befolyásos tolvajcsalád leszármazottja, akit már egészen kiskorától apja tanított a mesterség fortélyaira. Ebből kifolyólag Winie már kamaszként jobban verekszik, mint a fiúk többsége és mindent tud a fegyverekről. Amikor a legendás Mesterkulcs felbukkan a városban, a Langton család azonnal a nyomába ered, s természetesen Winie-re is fontos feladat hárul a titokzatos műtárgy megszerzésére kiötlött akcióban…

Gondolataim a könyvről:

Amikor kiderült, hogy a Winnie Langton történetek első öt része bent van a könyvtárban, úgy döntöttem, hogy teszek velük egy próbát. És milyen jól tettem! Történetünk főszereplőjét, Winnie Langton karakterét már az első oldalaktól a szívébe zárja az olvasó. A cselekményszál végig feszült és izgalmas, eleinte csak kapkodja az ember a fejét, hogy már megint mi fog történni. 

Ezután a kis történet után fogalmazódott meg bennem, hogy mennyire elegem van a sírós, tehetetlen főszereplőkből, akik semerre nem képesek előrelépni. Ezzel szemben Winnie egy igazán vagány tolvajlány, aki bátorságával és furfangos eszével kiérdemli az olvasó elismerését. Ha eddig még csak gondolkoztál azon, hogy belekezdj a sorozatba, akkor ne gondolkozz tovább, kezdd el, mert imádni fogod!

Itt tudod beszerezni a könyvet:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése