2020. május 11., hétfő

Olvassunk e-könyveket! – Ajánló 1.

Magyarországon kiugróan magas az elektronikus könyvek áfája, így nem lehet olyan kedvezményes áron kínálni őket, mint a többi európai államban, ám még mindig olcsóbbak, mint a nyomtatott könyvek. Rengeteg más előnyük is van. Fizetés után letölthetőek, nem kell értük boltba menni vagy a futárra várni, azonnal bele lehet merülni a történetbe. E-könyv olvasó sem szükséges feltétlenül hozzájuk, számítógépen, laptopon, telefonon is lehet olvasni őket. A nyomtatott könyv persze nagyobb élményt nyújt, annak hangulata van, fel lehet tenni a polcra, de az e-könyv is remek alternatíva. Legújabb rovatunkban olyan műveket ajánlunk, melyek e-könyvben is elérhetőek.


Raana Raas: Az ogfák vöröse (Csodaidők 1.)
Judy intézetben nevelkedik. Nehezen találja helyét, legnagyobb vágya, hogy végre családja legyen. Mindez szertefoszlani látszik, amikor anyja végleg lemond róla.
Giin közismert vallási vezető, de egyik beosztottjának váratlan halála olyan események sorát indítja el, amely mind az ő, mind egész közössége életét megváltoztatja.
Yaan egy gazdag nagycsalád elsőszülöttje, aki igyekszik zsarnoki apja elvárásainak megfelelni. Ahogy azonban nagykorúsága egyre közeledik, úgy dönt, saját kezébe veszi sorsa irányítását.
Hétköznapi küzdelmeik során lassan nyilvánvalóvá válik, hogy a mindhármuk életét felforgató, véletlennek tűnő események valójában egy jól szervezett, könyörtelen hatalom hódító háborújának előre kitervelt részei. Van, aki hisz a hazugságoknak, és még akkor sem ismeri be tévedését, amikor pusztulásba sodorja családját, míg más dacolni igyekszik az árral, amely azonban, úgy tűnik, mindent maga alá temet.

Megvásárolható:




R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában (Az ártatlan 1.)
1609 októberében Fabricius Flóra, a pozsonyi orvos lánya Báthory Erzsébet udvarába érkezik, hogy megkeresse eltűnt nővérét. Ha tudta volna, mi vár rá, talán útnak sem indul.
Ám hamarosan megtanulja, semmi sem az, aminek látszik, és semmi sem biztos, csak a halál. Ki mozgatja vajon a szálakat? Ki az, aki befolyásolja az eseményeket, és a gyilkolástól sem riad vissza?
Minden erejére szüksége van, hogy legyőzze az akadályokat és kibogozza a sötét titkot, melyet a csejtei vár falai rejtenek.
Egyetlen emberre számíthat csupán, az Itáliából érkezett, kétes jellemű, mégis rendkívül vonzó férfira, akiről azt sem tudja pontosan, hogy kicsoda, és azt sem, miért segít neki.

Megvásárolható:


Bakos R. Laura: Megélt életek
Dávid sikeres úszó volt, aki egy szerencsétlen baleset következtében megsérült, és már csak árnyéka önmagának. Mindenki a visszatéréséről faggatja, ő azonban hallgat.
Lili egy fiatal lány, aki az élet nehézségeivel néz szembe, miközben haldokló barátnőjét segíti át élete utolsó pár hónapján.
Mindkettőjüket megtörte az élet, de egy véletlennek köszönhetően találkoznak. Talán a nagybetűs Sors akarta így, vagy csupán a véletlen műve lenne? Vajon két összetört szív képes meggyógyítani és kiegészíteni egymást?

Megvásárolható:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése