2020. május 8., péntek

Perzselő hangulat a tárgyalóteremben – Baráth Viktória Az igazság nyomában című regényét olvastam

A romantikus krimi a kedvenc zsánerem, így mindig lelkesen vadászom az ilyen típusú könyveket, és mindig örülök, amikor rábukkanok egy olyanra, amelyik igazán tetszik. Baráth Viktória Az igazság nyomában című regényével ugyan döcögősen indult a kapcsolatom, de végül egyértelműen a tetszik kategóriába került.

Baráth Viktória: Az igazság nyomában
(Igazság 1.)


Tartalom

Perzselő ​hangulat a tárgyalóteremben
Hannah Jones, a harmincas évei közepén járó fiatal nő a miami ügyészségen dolgozik. Egy múltbéli botlása miatt a főnöke csak gyakornoki feladatokat bíz rá, ám amikor a férfi lányát megerőszakolják, Hannah kap egy lehetőséget, hogy ügyészként vehessen részt a vád képviseletében. Hajtja a bizonyítási vágy, és vissza akarja szerezni régi pozícióját, ezért vállalja a feladatot. Csak a karrierjével akar foglalkozni, mert tudja, ezúttal nem hibázhat. Az elhatározásnak azonban keresztbe tesz Max, a jóképű szomszédfiú, aki randira hívja Hannah-t. Látszólag minden tökéletesen alakul, az ügy jól halad, a bizonyítékok egyértelműek, és Max-szel is egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Azonban a lány lassan rádöbben, hogy semmi és senki sem az, aminek látszik…
Mennyire homályosítják el az ítélőképességünket a személyes érzelmeink? Elfeledtetheti a perzselő szenvedély a hazugságokat? Képesek vagyunk feladni saját elveinket egy magasabb cél érdekében?

Véleményem
4,5/5

Az igazság nyomában az Igazság trilógia első kötete. Tárgyalótermi krimi, romantikával fűszerezve.
A regény szövege gördülékeny, olvastatja magát, látszik, hogy az írónő nagyon tehetséges. Ennek ellenére a történet eleje engem majdnem elriasztott attól, hogy tovább olvassam. Sokszor írtam már, hogy számomra a jól felépített, hiteles, hús-vér szereplők a legfontosabbak. Ha ezek megvannak, akkor nálam a könyvnek már nyert ügye van.
Baráth Viktória regényében épp a szereplőkkel akadtak problémáim. Hannah, aki harmincnégy éves, és a lefokozása előtt sokáig sikeres ügyész volt, a regény elején inkább viselkedett tapasztalatlan pályakezdőként. Maxszel szemben közömbös maradtam. Pedig a férfi főhősnek nem csak a női főszereplőt kell elcsábítania, hanem a női olvasókat is. Max azonban számomra teljesen semlegesnek tűnt, és nem éreztem közte és Hannah között a kémiát.
Aztán szerencsére jött a regény első fordulata, és feltűnt Jason. Innentől kezdve nagyon szerettem a történetet. Hannah is gyökeresen átalakult, néha ugyan még naiv volt, de már jóval hitelesebbnek éreztem a karakterét. A kémia közöttük Jasonnel remekül működött, imádtam a csatározásaikat és a romantikus jeleneteiket. Ugyan általában azokat a regényeket szeretem, ahol a férfi főhősnek is van saját nézőpontja, itt jó volt, hogy nincs, mert Jason megmaradt annak a titokzatos pasinak, akiről sosem tudtuk, mikor mond igazat és mikor hazudik.
A tárgyalótermi részek nagyon jól sikerültek, és annak ellenére is izgalmasak voltak, hogy a szereplők tulajdonképpen csak beszélgettek. Akadt ugyan néhány rész, amit nem találtam logikusnak – az egyik épp a fent említett Jasonös fordulat. Ezeken a jeleneteken érződött, hogy hiába kapcsolódnak a krimi szálhoz, igazából a romantika kedvéért kerültek bele a történetbe. Főleg azért, hogy a két főszereplő között konfliktus alakuljon ki.
Mindezek ellenére nagyon megszerettem a regényt. A krimi szálat még úgy is izgalmasnak éreztem, hogy a végsőn kívül nem igazán voltak benne fordulatok. Hannah és Jason párosa remek volt, a tárgyalótermi részek hangulata és dinamikája is nagyon tetszett. Biztosan olvasni fogom a sorozat következő két részét is, és szeretettel ajánlom a regényt a romantikus krimi és a tárgyalótermi történetek kedvelőinek.

Az írónő Facebook oldala:
A könyv megrendelhető:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése