2020. november 12., csütörtök

Katie Drift: A Kínzó (Egy gyilkosságsorozat története) - ("Gondolkodtam azon, hogy hány csillagot is adjak. Nagyon megfogott a történet, fordulatos és nagyon olvastatta magát. Izgalmas volt. De! ")

Pár nappal ezelőtt vettem meg Katie Drift: A Kínzó (Egy gyilkosságsorozat története) c. ekönyvet a Libriben. A könyvre a Beszélgessünk az írókkal csoportban figyeltem fel. Gondoltam egyet, és még az éjjel meg is vettem. Amikor elkezdtem olvasni és megismerni a teljes történetet, arra gondoltam, hogy akkor Chris Carter könyvét olvasom? Noha némi hasonlóság van, azért egyedi stílus jellemzi az írónőt. És azt kell, hogy mondjam, bízom benne, hogy folytatni fogja ezt a vonalat.

Katie Drift:
A Kinzó
(Egy gyilkosságsorozat története)

Tartalom:

Elizabeth ​Smith kriminálpszichológus, aki mindig arra vágyott, hogy szakmájában dolgozhasson. David Porter hadnagy gyilkossági nyomozó a rendőrség kiemelt csoportjánál. Bár kezdetben nem ismerik egymást, életük mégis összefonódik egy sorozatgyilkossági ügy kapcsán. Liz nem csupán életben maradt szemtanúja egy támadásnak, kiváló szakértelmének köszönhetően a nyomozó társa lesz. Kettőjük feladata a város fiatal nőit gyilkoló őrült megfékezése, akár az életük árán is. Az együtt töltött hónapok során Liz betekintést kap a rendőrség életébe, David a lány által más szemszögből is meg tanulja látni az életet. Kéz a kézben veszik fel a harcot a bűn ellen. Harcuk sokrétű, olykor szövevényes, és csak rajtuk múlik, sikerrel veszik-e az akadályokat. Vajon sikerül-e nekik megfékezni a normális hétköznapokban sikeres férfiként élő gyilkost? Meddig tartja rettegésben a várost, útját fiatal női áldozatokkal kikövezve? Sikerül-e Liznek belelátni a férfi elméjébe, és egy lépessel megelőzni őt? Mennyire befolyásolják a hadnagy ösztöneit a lány iránt fellángoló érzelmei? Mindezekre a kérdésekre ad választ ez az izgalmakban bővelkedő regény egy csipetnyi humorral, egy morzsányi érzelemmel fűszerezve.

Véleményem:
4,5 / 5

Gondolkodtam azon, hogy hány csillagot is adjak.
Nagyon megfogott a történet, fordulatos és nagyon olvastatta magát.
Izgalmas volt. De!
Sajnos nem tudok elmenni amellett, hogy voltak helyesírási hibák és kihagyott betűk. Javasolnám legközelebb a korrektornak, hogy jobban nézze át. Viszont ettől függetlenül nagyon jó volt, izgalmas és cseppet sem tudtam, hogy mi lesz a következő lépés. Érdekes volt számomra betekintést nyerni a gyilkos fejébe. Hátborzongató volt olvasni, amiket tett az áldozataival. Nem mellesleg az áldozatok gondolatait, és érzelmeit is megírta az írónő. Mintha nagyon is jól tudná, mit éreztek valójában. Ezzel nagyon megfogott engem, szívesen olvasnék még a tollából.

David és Elizabeth. Hát nem is tudom, mit írhatnék róluk. Kedvelhető karakterek, aranyosak együtt. Nem igazán értettem, miért nem jöhettek össze. De ez van. Mindenesetre drukkoltam, hogy tényleg egy pár legyenek végre, mert jól mükődtek együtt.

És pont. Ennyi. Igazából nem sok minden történik, illetve voltak közben ügyek, amit secperc alatt megoldottak. Valami töltelékféleségek voltak ezek a jelenetek. A kettejük története és a gyilkos cselekedetei viszont tetszettek. Rémisztőek voltak a részletes leírások, ahogy elbánt az áldozatokkal. Nagyon magam előtt láttam az egészet. Ráadásul, alig tudtam letenni, annyira tudni akartam, mi lesz Daviddel és Elizabeth-el, na meg a gyilkossal. Magához láncolt, és sem eresztett.

Összességében nagyon ott van ez a történet, ennél jobb nem is lehetne. A fél pontot azért vontam le, mert akadtak benne hibák. Egy-egy betű lemaradt, mondatok nem voltak befejezve stb. Ez kicsit levont az élményből. Pedig nagyon megérdemelte volna az 5 csillagot, de így.. Sajnos nem. Ennek ellenére várom az írónőtől a következő regényét. Ezzel a könyvvel szerzett magának egy új rajongót. Csak egy kérdés motoszkál bennem. Összejöttek egyáltalán?? Mert olyan furán lett vége a történetnek. Lesz újabb kötet? Jó ez két kérdés volt…

Köszönöm az írónőnek, hogy bemutatta a csoportban a történetét, és megvehettem, még ha végig is szerencsétlenkedtem a vásárlást. De megérte. 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Libri

Katie Drift Hivatalos Oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése