2022. április 6., szerda

Anne Raven: Illegális szerelem " Ez a szerelem megmutatja, hogy két ellentétes ember is összetartozhat, ha kilépnek a komfort zónájukból. A történet megtanítja, hogy ne féljünk nyitni az új felé"

Most egy nyereménykönyvről hoztam nektek véleményt, amelyet még a tavalyi évben nyertem egy játék során. Ez a regény nem más volt, mit Anne Raven: Illegális szerelem című romantikus története, amely tele van érdekességekkel, fordulatokkal és meglepetésekkel. Az olvasó azt hiheti a cím alapján, hogy ez valami sötét szerelmi történet, de nem az. Aki olvasta már, az tudja, miről beszélek. Mert nem minden az, aminek látszik.

Anne Raven: Illegális szerelem

Tartalom:

Vivien ​élete majdnem tökéletes. Csak annyi kell a boldogságához, hogy rendezze húgával korábban megromlott kapcsolatát, és hogy akadjon egy jó téma a fotós diplomamunkájához. A véletlen összehozza Zalánnal, aki bokszedző. A téma izgalmas, a férfi inspiráló, Vivien mégsem tud felhőtlenül örülni a kínálkozó lehetőségnek. A férfi sincs elragadtatva az ötlettől, hogy a lányt istápolja. Vivien kényszerhelyzetbe kerül, így hiába nem akarja a közös munkát, végül rájön, hogy szüksége van a férfi segítségére. A lebilincselő edzések, a boksz, a ring kötelei viszont többet árulnak el a férfiről, mint azt valójában szeretné. A múltját övező rejtély gyanakvást kelt Vivienben. Minél több kérdés marad megválaszolatlanul, a lány annál kevésbé képes megfékezni a kíváncsiságát. A késztetés, hogy kiderítse, a férfi miért fordított hátat egykori karrierjének, egyre erősebb. Tudni akarja, mit titkol és miért, de túl későn jön rá mekkora árat kell fizetnie a kíváncsiságáért. Vajon még elmenekülhet? És egyáltalán akar?

Vélemény:
5/5

Ez a történet más volt, mint amit a címe sugall az olvasó felé. Sokkal több és belsőségesebb mondanivalója van, mint azt gondolnánk. Anne Raven írónő egy olyan világot teremtett meg ebben a kötetben, amelyik összeköti a múltat a jelennel, és rengeteg titkot is elrejtett a sorok között. Olyanokat, amelyekre az olvasó nem is gondolna. Nemrég fejeztem be a kötetet és még a hatása alatt vagyok.
Akkor jöjjön az a tény, ami engem nagyon is meglepett. Bár tudtam, hogy magyar írónőt rejt az álnév, mégis meglepődtem rajta, hogy a szereplői magyar nevet kaptak. Tudom, nem szokatlan ez. De a borító eleje alapján akár külföldi szereplőkre is gondolhat az ember. Sokat sejtető, mégsem árul el semmit sem a történetről.

Én valami miatt egy szenvedéllyel túlfűtött erotikus-romantikus könyvre gondoltam. Sokaknak a címe is azt sugallhatja. Vagy egy szerelmi háromszögre is gondolhat. De vajon ez mennyire fedi a valóságot? Mennyire lehet igaz? Mennyire határozza meg ezt a történetet a borító?
Ezekre mind választ kapunk, amikor elolvassuk a regényt.
Rövid összefoglaló a történetről az én szememmel.
Van egy lány, Vivien, akinek az az álma, hogy fotóriporter legyen, és ennek érdekében szorgalmasan tanul, és éli békés világát a barátjával, Ákossal.
Ákos jelenlegi munkája bankár, bár régen a boksz világában volt otthon, de ezzel valamilyen oknál fogva felhagyott.
Noémi, Vivien kishúga bekerül az ELTE-re és nővére kérésére odaköltözik hozzájuk, bár nem szívesen, mert nem békélt meg sohasem Vivien régebbi döntésével, miszerint édesanyjuk halála után visszament tanulni. Ő pedig otthon maradt az keresztanyjukkal, hogy befejezhesse a tanulmányait és leérettségizzen.
Zalán, Ákos legjobb barátja és régi boksztársa. Egy klubban edzettek éveken keretül. A kapcsolatuk akkor szakadt meg, amikor Ákos otthagyta a boksz világát, a régi barátságot pedig a véletlen műve alapján elevenítették fel.

Na, de hogy is függ mindez össze? Egyszerű ez, a könyv a négyük történetét mutatja be Vivien szemszögén keresztül.
Az alaptörténet egy boldog kapcsolat alapjait mutatja be, de a főtörténet ennél bonyolultabb. Mert a titkok és a múlt elhomályosítja a szereplők jelenét és jövőét.
Tetszett az, hogy nem egy mézesmadzaggal átszőtt szerelmi történetet kaptunk. És látni, hogy az írónő a boksz világában vagy otthon van, vagy pedig alapos kutatómunkát végzett, mert sok érdekességet megtudhatunk arról a világról is.
De most pár kérdést feltennék, hogy az olvasók kíváncsiságát még jobban felkeltsem, és amikor elolvassák a regényt, a választ is megkapják rá.

Milyen az az illegális szerelem? Mit titkol el Zalán az öccse elől? Mibe keveredik Noémi, ami miatt Vivien tiszta ideg lesz? Mit titkol el Vivien előtt Ákos? Hogyan ismerkedik meg Zalán és Vivien? Mi a különbség boksz és boksz között? Mivel zsarolja a nőket Ramón? Milyen áldozatot hozott Vivien az anyukájáért?
Én ezekre a kérdésekre megtaláltam a történetben a választ. Meg kell mondanom, sokat is tanultam belőle. De mostanában olyan regények kerülnek a kezeim közé, amelyek útmutatásként szolgálnak, illetve jó tanácsokkal látnak el. Ez a könyv is ilyen volt az én számomra. Megtanította azt, hogy az álmainkat meg kell valósítani, és nem szabad engedni azt, hogy irányítsák az életünket. Még akkor sem, ha egy olyan személy teszi azt, aki szeret bennünket. Mert magunknak kell eldönteni, hogy mi a jó nekünk és melyik úton indulunk el, hogy elérjünk a céljainkat. Nem mindegy, hogy az ész vagy a szív irányít minket. Nekem ezt mutatta meg ez a történet.

Szóval bátran merem ajánlani azoknak a személyeknek a könyvet, akik szeretik az akciókat, a romantikát, a titkokat. Ezen kívül azoknak is ajánlom, akik a rosszfiús történeteket kedvelik némi fortéllyal.
Még egyszer köszönöm, hogy itt, a magazin oldalán megoszthatom erről az érdekes nyereménykönyvről a véleményemet, amelyet Anne Raven írónő írt szeretettel az olvasói számára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése