2022. április 7., csütörtök

Tudtad-e? Arany Mária

A Tudtad-e? rovatunk most Arany Mária írónőről hozott el pár érdekességet a kedves olvasóknak. Az írónő romantikus novellákat, családregényeket és verseket is ír. Eddig egy novelláskötete és egy családregénye jelent meg.
Megjelenések: A nagy találkozás 2008, Az élet útja 2021.

Íme, pár tény az írónőről:


1.
Eredeti elképzelésemhez képest – tanítónő vagy óvónő szerettem volna lenni – a gimnázium elvégzése után külkereskedelmi, majd könyvelői szakképesítést szereztem. Mivel annyira nem vonzott a számok világa, egyre inkább az irodalom felé orientálódtam.

2.
Imádok idézeteket gyűjteni. Leginkább romantikus, könyvekről, álmokról szóló idézeteket.

3.
Gyöngyökből rengeteg díszt, nyakékeket készítettem, a város képzőművészeti kiállításain is ott voltak a munkáim.

4.
Verseket már gimnazista korom óta írok. Ezek a versek akkoriban csak szárnypróbálgatások voltak. Tavaly kezdtem el komolyabban ismét versírással foglalkozni.

5.
Két gyerekem van, a kislányom 14 éves, a nagy fiam 24.

6.
Hogy írni kezdjek, az a rengeteg romantikus könyv és film inspirált, amiket hosszú éveken át néztem, olvastam. Volt, hogy német nyelven néztem romantikus filmeket, vagy próbáltam fordítani német nyelvű könyvek tartalmát is.

7.
A könyveim szereplőinek karaktereit az élet is formálta, de természetesen én találtam ki a legtöbb szereplőt.

8.
Hivatásszerűen 2007-óta írok.

9.
A családregényem körülbelül két évig íródott. De hozzáteszem azért is, mert nem folyamatosan írtam. Volt olyan időszakom is, amikor nehezebben ment az írás. Amikor pedig tovább írtam, rengeteget olvastam utána, hogy hitelesen le tudjam írni a környezetet, ahol tulajdonképpen a történet játszódik. Ezért is húzódott el ilyen sokáig a könyv írása.

10.
Mostanában, pontosabban már 6 hónapja készülök, anyagokat gyűjtök a következő regényeimhez. Mivel szeretek gyerekek között lenni, szeretek velük beszélgetni, velük játszani, ezért megcéloztam egy korosztályt, a 10-12 éves gyerekeket, nekik szánom az ifjúsági regénysorozatomat. Már elkezdtem írni a kislányom segítségével a sorozat első könyvét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése