2022. április 25., hétfő

Erica Anthony: Válassz engem! (Találj rám 2.) – („Amikor már azt hittem, hogy mindent tudok, jött egy nagy csavar, ami új irányba vitte a történetet.”)

 

Köszönöm szépen az írónőnek, Erica Anthony-nak, hogy elolvashattam a duológia második részét is, a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak pedig hálás vagyok, hogy megoszthatom a véleményemet a könyvről.

 Erica Anthony: Válassz engem
(Találj rám 2.)


Fülszöveg 

Választani. ​Szükséges?!
Két különböző férfi. Két különböző élet.

„Az életem forgatókönyvét írhatom én, vagy már minden egyes sora régen, élesen, visszavonhatatlanul bevésődött a lapok közé? Választhatom azt az életet, amit élni szeretnék, vagy a kitaposott ösvényen kell továbblépkednem?”

Erin Walsh hiába teszi fel a kérdést magának, tudja, a válasz csak a szívében keresendő. Ott, ahol annyi bánatot, elhallgatott titkot, oly sok szenvedélyt cipel magával.
Erin alig meri elhinni, hogy rátalált a szerelem Jake személyében, most mégis törékeny porcelánként óvja a szenvedélyüket, mert tudja, elég egy óvatlan pillanat, és minden apró darabokra hullhat a kezében.
Jake Valentini, a lázadó, jóképű szívtipró rátalál a szerelemre Erin mellett, de a sors élesen az életébe mar, amikor felbukkan Matt, és alaposan felbolygatja a szenvedély parazsát köztük.
Matt Foster, a karizmatikus és hihetetlenül megfontolt ügyvéd régóta érzelmeket táplál Erin iránt. Vajon figyelembe veszi, hogy a lány, aki a múltja egyik fontos szereplője volt egykoron, most Jake oldalán keresi a boldogságot, vagy minden szabályt felrúgva férkőzik egyre közelebb a lányhoz?
Két férfi, és egy előre eltervezett életút a család részéről.
Erin képes lesz megbirkózni az érzelmek viharával, miközben az élet malma szüntelenül őröl és zakatol a háttérben? A múlt veszélyes titkai tovább bonyolódnak, és fenyegetően tornyosulnak a szerelmesek fölé.
Erinnek választania kell Jake és a szenvedélyes, de titkokkal teli szerelem, vagy Matt és a biztosan elrendezett jövő közt.


Véleményem
5/5

A második kötet konkrétan ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, és hihetetlen, de már az első oldalakon tudtam, hogy ezt a könyvet is fel fogom falni 1-2 nap alatt.

A szerző nem kegyelmez Erinnek, és bedobja Jake mellé Mattet, aki már régebb óta ismeri a lányt, és rögtön ki is derül, hogy nem közömbösek egymásnak. Kíváncsi voltam, hogy Erin kit választ, és szinte minden alkalommal éreztem a gyötrődést, amit ez a dilemma kiváltott belőle.

Jake és Matt szinte fej-fej mellett haladnak, és nincs olyan pont a regényben, ahol biztosan kimondhatjuk, hogy melyikük nyeri el Erint. Az utolsó oldalakon végül a szerző megkegyelmez nekünk, és a lányt végleg az egyik férfi mellé helyezi.

Amellett, hogy rengeteg dolog történik a regényben, jobban megismerjük Erin és Jake múltját, a családjaikat, így jobban betekinthetünk a mélységbe, és végre megértjük az egyes döntések okait. Nincs semmi kétség, az írónő mesterien keveri a kártyákat, és amikor már azt hisszük, hogy nem lehet más a végkifejlet, akkor fordít egy újabbat a történeten, és mi ott állunk tátott szájjal csodálkozva.

Erinnek nehéz kiszakadnia az apja által eltervezett sorsból, és bevallom, az édesapa volt számomra a legnegatívabb szereplő. Valahol megértettem a szándékait, de közben utáltam érte. A lánya nagyon sokat őrlődik miatta.

Ahogy a történet első része, ez a második is rendkívül izgalmas, olvasmányos és letehetetlen volt. Az írásmód gördülékeny, szerettem a párbeszédekben rejlő tüzet, a humort, a komolyságot. Mindenből akadt elég.

Nem utoljára olvastam el a könyvet, ezt biztosan tudom.

Erica Anthony hivatalos oldala

NewLine Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése