2022. április 22., péntek

Előolvasás: Lexie King: Ha összetörik a szív (Fekete szív I.) "Egy történet, amely összetöri a szíved és a lelkedet, de nem hagy remény és fény nélkül. Vagy mégis? "

Szeretném megköszönni Lexie King írónőnek, hogy megjelenés előtt megtisztelt a bizalmával, és elolvashattam Ha összetörik a szív (Fekete szív I.) című regényét, amely elég erős témákat boncolgat. Ilyen a drog, az alvilág, az alkoholizmus és a gyász. Ezt a könyvet azoknak ajánlom, akik szeretik a titkokkal teli történeteket, és olvasták Lexie King: Élet vár című legelső regényét.

Lexie King: Ha összetörik a szív
(Fekete szív I.)

Tartalom:

Letícia Hartmann vagyok, ez az én keserédes történetem.
Nem, nem egy Hamupipőke-történet. A főhős nem a szőke herceg, és a főhősnő sem éppen hercegnő. Egy haldokló és egy éhező egymásra találásának különleges története.
Ugye tudod, mi történik akkor, amikor beleszeretsz egy rosszfiúba?
Összetöri a szíved.
Ezután sosem leszel már ép, csak egyik szörnyű napról élsz a másikra, a magány lesz a leghűségesebb társad, és a szíved darabjai olyan élesre formálódnak az idő múlásával, hogy minden egyes lélegzetvételnél beléd fúródnak, hogy érezd a fájdalmat.
Azt a fájdalmat, amely elválaszthatatlanul ragaszkodik hozzád.
Rád tekeredik, mint egy anakonda az áldozatára, és addig szorít, amíg össze nem roppansz a nyomása alatt.
Sokszor felteszem magamnak a kérdést: Vajon az én történetem is úgy fog véget érni, mint a legtöbb tündérmese?
Boldogan élek, amíg meg nem halok?

Vélemény:
5/5

Nehéz írni erről a regényről most nekem, mivel nemrég fejeztem be, és még mindig a hatása alatt vagyok. De azt bátran merem állítani, hogy ez egész más, mint amit megszoktunk az írónőtől. Sötétebb, szókimondóbb, érzelmesebb. Olvasás közben nem csak a szereplők, de az olvasók szíve is összetörik. Letty és Cole története nem tündérmese. Nem egy rózsaszín vattapamacsba csomagolt, cukormázzal meghintett romantikus történet. Hanem maga a fájdalom, a gyötrelem. De vajon révbe érnek és megkapják a megérdemelt boldogságot? Vagy ez a történet akkor ér véget, mielőtt elkezdődhetett volna?
A könyv Cole Benett és Letty Hartman kapcsolatát mutatja be, amely tele van titkokkal, vágyakkal, álmokkal, harccal, fordulatokkal.
Annyi mindent tudnék nektek az ő kapcsolatukról mesélni, de nem tehetem meg, mert az tele lenne spoilerrel. De annyit elmondhatok, hogy ez a történet sem lesz tanulságtól mentes. Van mondanivalója. Mégpedig az, hogy a szívnek nem tudsz parancsolni, még akkor sem, ha összetört. Ez az egyik tanulsága a regénynek, a másik pedig az, hogy a szem a lélek tükre. Mert ha mélyen belenézel a másik ember szemébe, nemcsak az ő lelkét, hanem a sajátodat is láthatod benne. Úgy láthatod magad, amilyennek ő lát téged, minden hamis szó és érzés nélkül.
Ami engem a leginkább megfogott, hogy a főszereplő nőtől, Lettitől a mesék világa nem állt távol. Ezért ez a világ is nagy szerepet kapott benne. Megmutatta azt, hogy milyen az, amikor kemény, erős felnőtt nőként mesét nézel, amelyek tükröt állítanak eléd, hogy igen, ilyen is lehetne az életed, de a valóságban mégsem minden olyan, mint a mesékben. Nem mindig a szőke herceg az, aki a szívedhez közel kerül. De ez vajon mennyire rossz? Milyen is a szőke herceg? Vajon tényleg létezik? Ezek a gondolatok megfordulhatnak Letty fejében is Cole-lal kapcsolatban.
Rövid összefoglaló tőlem a történetről és pár kérdés.
Cole Benett egy férfi, akinek nem volt könnyű a gyermekkora, így felnőttként egy kemény motoros férfivá vált. Aki, bár tudja, kicsoda, mégis próbál megfelelni két legfontosabb embernek az életében. Egyik Joker, az alvilág egyik leghírhedtebb gyilkosa, a másik Letty, aki a szívének a Királynője. Akiért bármit megtenne, csak hogy biztonságban tudja.
Letícia Hartman egy boldog családban nevelkedett fiatal nő, akinek van két lánytestvére. Letty egyik legnagyobb hibája az, hogy mindig mindenhonnan elkésik. Így majdnem a keresztlányai keresztelőjéről is lemarad. A szüleivel nincs jó kapcsolata, főleg az apjával nem beszél évek óta.
Hogy miért? Mondhatnánk, hogy egy férfi miatt. De már gyermekkorában is voltak köztük súrlódások. Miért? Az a történetből kiderül.

Most pedig jöjjön pár kérdés.
Kicsoda Cole Benett valójában? Mi az álom és mi a valóság? Cole és Letty kapcsolata kiteljesedik valaha? Vagy sikerül továbblépniük és új életet kezdeni? Vajon Coltonnak milyen titka lehet? Ő tényleg az, akinek mondja magát, vagy valaki más? Sikerül Lettynek túltennie magát a történteken?
Van, amire megkapjuk a választ, de van olyan is, amelyre a következő részben derül csak fény.
Minden olyan olvasónak ajánlom, aki szereti a szenvedélyes, titkokkal, rosszfiúkkal teli regényeket. Aki nem riad vissza az alvilági történetektől sem, amelyekben nemcsak a kábítószer, a prostitúció van jelen, hanem más is. A regény olvasása előtt ajánlom mindenkinek elolvasni Lexie King: Élet vár című első történetét. Hogy miért? Azért, mert ez a két kötet kapcsolódik egymáshoz. Hogyan? Az maradjon titok. Ugyan egyedülálló kötetként is olvasható, de akkor az olvasóban egyre több kérdés merülne fel azzal kapcsolatban, hogy ki kicsoda. És a miértek száma is csak nő.
Még egyszer köszönöm a bizalmat Lexie King írónőnek és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy megoszthatom a véleményem erről a nem mindennapi könyvről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése