2022. április 20., szerda

Wattpadról a könyvesboltok polcaira! Victoria Miller – („Történet az íróvá válásról és az írás szeretetéről. Minden sikerülhet csak bátornak kell lennünk.”)

Rögös az útja egy-egy történetnek mire eléri végső formáját, a nyomtatásban való megjelenést. Mai írásomban Victoria Miller írónő történetét hoztam el nektek a Wattpadtól a boltokig.

Victoria életében az írás szeretete pár éve jelent meg. Felnőtt fejjel álmodott egy történetről, mely annyira átjárta lelke legmélyebb zugait, hogy nem tudott tőle szabadulni. Napról napra egyre jobban hajtotta a vágy, hogy papírra vesse gondolatait. Pedig az álombéli napig nem érdekelte az írás. Ideig óráig próbálta leküzdeni magában az érzést, hogy írjon, de szerencsére a történet utat tört magának.

Az első megírt alkotását nem találta túl jónak, így belevetette magát a tanulásba. Szinte mindent elolvasott, amiről úgy érezte, hogy hasznára válhat az íráskészség elsajátításában, mert nagyon vágyott úgy elmesélni egy történetet, ahogy ő azt megálmodta.

Telt múlt az idő, és szép lassan kialakult benne és körülötte minden. Nem ragadt le egyetlen zsánernél. Számára az a legfontosabb, hogy megérintse, átjárja, amiről írni szeretne. Történetei között megtalálható a sci-fi, a thriller és a romantikus írás is.

A Wattpadon való megjelenésre egyik kedves barátnője beszélte rá, aki szintén hobbi író. Ő bíztatta, hogy igenis mutassa meg magát egy nagyobb olvasóközönségnek. Victoria azonban így is nehezen szánta rá magát erre a nagy lépésre, mert még nem igazán volt biztos magában. Félt a csalódástól, a negatív, lehúzó kritikáktól. Ami valljuk be, nagyon tönkre tudja zúzni egy író álmait. Végül meghozta a döntést, és regisztrált a Wattpadra. A siker nem maradt el. Victoria történeteit nagyon megszerették az olvasók. Rengeteg pozitív megerősítést kapott. A sok idő és energia, amit az írásnak és a történeteinek szentelt meghozta gyümölcsét. Ekkor indult el igazán Victoria írói pályafutása.

Aztán egy évvel ezelőtt a sors összehozta a Könyvmentorokkal, akik felkarolták miután elolvasták az egyik történetét. Az Aurora című wattpados sztori teljesen elvarázsolta őket, ahogy az olvasókat is. Victoria szárnyalt a boldogságtól, mert ez az írása az egyik saját nagy kedvence is.

A történetről néhány szóban: egy ízig-vérig romantikus - részben történelmi és spirituális - történet, mely két idősíkon játszódik, kapcsolatba hozva egy mai és egy 18. századi szerelmespárt.

Érdekesség, hogy miután Victoria tárgyalni kezdett a kiadóval, a Könyvmentoroknak mégsem az Aurorára esett a választása. Nem ez a történet jelent meg először nyomtatásban, hanem A hibrid című sci-fi műfajban írt alkotása. Egy izgalmas és egyben nagyon elgondolkodtató regény az emberi fajról, az önpusztító életmódról, a gőgről és fennhéjázásról, ami sajnos az emberiség nagyrészét jellemzi.

Azonban Aurora történetére sem kell már sokat várniuk a kedves olvasóknak, mert idén zöld utat kapott a kiadótól. Nyáron nyomtatásban is megjelenik ez a nagyszerű romantikus történet. A Wattpad olvasók után szélesebb körben is bemutatkozik, biztos vagyok benne, hogy ugyanakkora sikerrel, mint a platformon.

Az írónőnek mai napig nagyon fontos mérföldkő a Wattpad. Innen indult igazán, itt tudta megmutatni, ami benne rejlik, és itt kapta az első visszajelzéseket is az olvasóktól. Egy normálisan megfogalmazott kritika, a sok pozitív visszajelzés nagyon fontos egy írónak. Legyen bár kezdő vagy haladó.

Nagyon köszönöm Victoriának, hogy megosztotta velem gondolatait, és elmesélte az íróvá válásának történetét. Biztos vagyok benne, hogy sok leendő íróra biztatóan hatnak a szavai és ezáltal erőt és bátorságot kapnak, hogy megmutassák alkotásaikat a nagyvilágnak.

Victoria Miller Facebook oldala

Victoria Miller Wattpad oldala 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése