2022. április 7., csütörtök

Erdélyi Anna: Istenek földje "Egy érdekes fantasy regény, amely bemutassa az Istenek és emberek közti kapcsolatot."

Szeretném megköszönni a Magyar Szerzők Könyvei Magazin szerkesztőségének, hogy általuk recenzióként hozzám került Erdélyi Anna: Istenek földje c. fantasy regénye. Számomra érdekes volt, bár néha gyorsan, néha pedig lassan haladtam vele. A könyvet pont az ukrán háború kezdete előtt kezdtem el olvasni, és a regényben történtek és a valóságban zajló események miatt haladtam lassan, mert megviselt. De mindenkinek ajánlom, akik szeretik a fordulatokkal, izgalmakkal teli fantasy történeteket. 

Erdélyi Anna: Istenek földje


Tartalom:

Ki irányítja a sorsunkat? A magunk urai lehetünk, vagy belesodornak minket egy olyan életbe, amelyet nem mi választottunk? Beszélhetünk-e szabad akaratról egy olyan világban, ahol az istenek közöttünk járnak?

A Smaragd Birodalmat tizenkét isten irányítja. A Birodalom lakói előtt tizenkét éves korukban megjelenik az egyik isten, hogy szolgájának válassza és kijelölje élethosszig tartó feladatát. A Birodalom virágzik, az emberek elégedetten, békében élik mindennapjaikat.

De amikor Alex előtt megjelenik az istene, az élete pokollá válik. Mindent elkövet annak érdekében, hogy megszabadulhasson istene befolyása alól. Vajon sikerülhet-e neki? Vagy belőle is csak egy bábu lesz az istenek játszmájában? 

Véleményem:
5/5

Most egy olyan történetet ismerhet meg ebben a regényben az olvasó, amely visszarepíti őt az istenek korába. Amikor még minden foglalkozásnak más Istene volt. Érdekes volt olvasni arról, hogy az írónő hogyan képzelte el ezt a világot, és hogy hogyan is lett egy Istenből több. Miként kerültek a Földre, hogy alakult meg a világunk és miként választották ki követőiket, akiket később a saját Istenük által állított szabályok szerint kellett, hogy cselekedjenek. A valódi történet két barátról szól, egy fiúról és egy lányról, akik a kiválasztás előtt állnak. Ez számukra és szüleik számára is nagyon fontos esemény, mert serdülőként derül ki számukra, hogy őket melyik Istenség választotta, és hogy milyen jövőt szánnak nekik. Egy családban lehet ugyanaz az Istenség és lehet mindenkinél más. Ez történik Alexéknál is, édesapja és édesanyja más-más Istennek szolgálata alatt áll, így Alex izgatottan várja, hogy őt vajon ki választja. De amikor kiderül, fél hazamenni. Mert tudja, hogy a családjából mindenki megveti a névtelen Istent, aki őt választotta. A történet innen veszi igazán csak a kezdetét. Mikor egy fiatal fiúnak ki kell állni sok mindent, a megvetést, a kiutasítást is. Csak a gyermekkori barátjára számíthat. Akit ugyan más Isten választott, mint őt, de a barátságuk ennél erősebbnek bizonyul. Vagy mégsem? A történet magában nagyon is érdekes és izgalmas. Van benne remény, elveszettség, barátság, igaz szeretet, háború és még sok egyéb dolog. Az embert olvasás közben sok érzés elfogja. Nálam a legmeghatározóbb a szomorúság volt és a féltés. De hogy miért, az olvasás közben derül csak ki az ember számára. Még egyszer köszönöm az írónőnek, Erdélyi Annának, hogy megírta ezt az érdekes fantasy regényt, és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy lehetőségem volt elolvasni és értékelni a történetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése