2022. április 5., kedd

Lexie King: Élet vár "A történet fordulatokkal, izgalmakkal és szenvedéllyel teli volt. Az olvasót a regény magába szippantja és nem veszi észre az idő múlását."

Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy Lexie King írónő megkeresett, és felajánlotta nekem, hogy elolvashatom a legelső könyvét, amely az Élet vár címet viseli. Nagyon örültem ennek, mert a Királylány c. regényét már olvastam, és az nagyon tetszett. Így örömmel fogadtam a felkeresését és olvastam el a regényét. Most pedig itt a Magyar Szerzők Könyvei Magazin oldalán szeretném megosztani veletek a véleményemet erről a különleges történetről.

Lexie King: Élet vár

Tartalom:

Azt mondják, egy férfi és egy nő sosem lehetnek hosszabb ideig „csak” barátok, mert előbb-utóbb az egyik fél mindig többet akar majd.
Elzártam a szívemet a felszínre törő érzelmek elől, a barátságunk az idő múlásával mégis vonzalomba torkollott.
Megnyitottam a szívemet annak a férfinak, akire az életemet is gondolkodás nélkül rábíznám; annak a férfinak, aki egy levélben búcsúzott el tőlem.
Többet érdemeltem volna egy nyamvadt papírlapnál…
Visszahúzódtam ismét a csigaházamba és éltem tovább az életemet, miközben arra vártam, hogy kinyíljon az ajtó és ő belépjen rajta, de helyette egy másik férfi „kopogtatott” be.
Megigézett a szeme, minden egyes szava: ő maga volt a szenvedély.

Véleményem:
5/5

Az írónő segítségével és megkeresésével volt szerencsém elolvasni az első regényét, amely az Élet vár címet viseli. Ez a történet tele van meglepetésekkel és fordulatokkal. Amikor megismerkedtem a szereplőkkel, azt hittem, hogy az írónő a saját életét írja le, mivel a főszereplő nő és az írónő neve egyezik, és mindkettőjük álma a könyvírás volt. Szerintem ebben a regényben kicsit beletekinthettünk az írónő küzdelmeibe, amelyet magával vívott írás előtt. Bár a történet fikció, mégis úgy érzem, lényegesen beletette a szívét és a lelkét. Egy igazi hullámvasutat hozott létre. Bevallom, volt olyan pillanat olvasás közben, amikor azt éreztem, hogy nagyon dühös vagyok az írónőre, és hogy nem lehet ilyen kegyetlen. De igen, lehet, ahogy a regényből kiderült.

Most akkor jöjjön egy rövid összefoglaló tőlem!
A történet két sérült lélekről szól, akikkel nem volt kegyes az élet gyermekkorukban. Lexie King egy fiatal lány, akinek az édesapja egy alkoholista, az édesanyja pedig depressziós nő, akit bántalmaz a férje, és ez mellett hajlamos az öngyilkosságra is. A lánya már kétszer is megmentette az életét. De nemcsak őt, hanem a lányukat is bántalmazza a férje, ezért a kislány hamar megtanulta nem kimutatni az érzelmeit és a fájdalmát. Sokszor csendben tűrte az apja dühöngését, egészen addig, míg legjobb barátja és szomszédja, Logan át nem vitte a szomszédba a lányt, hogy meg tudja védeni, és mindig addig maradt náluk, amíg a lány édesanyja haza nem ért a munkából.
Graham Grant egy árva kisfiú, akit négy éves koráig az édesanyja nevelt egyedül, mert az apja elhagyta őket még a születése előtt. Mikor Graham négy éves lett, sajnos az édesanyját a lakásukban meggyilkolták, így került a fiú előbb az árvaházba, aztán pedig később a nagyapjához, akiről kiderült, hogy gazdag üzletember. Graham ekkor tudta meg, hogy kicsoda is ő valójában.
Ez történt a múltban. De mi fog történni a jövőben?
Graham és Lexie első találkozása egy szórakozóhelyen történik, ahol a lány a barátnőjével, Emilyvel szórakozik, Graham pedig a legjobb barátjára, Markra vár. Mikor megérkezik a barátja, beszélgetnek, felfigyel rá, hogy valaki nézi, mikor odanéz, észreveszi azt, hogy nemcsak ő mérte végig a nőt, hanem a nő is őt. Mark gondol egyet, és felkéri Emilyt táncolni. Mikor Lexie magára marad, odamegy hozzá egy férfi, aki kikezd vele. Graham ezt látja, és a nő segítségére siet. Később derül ki az, hogy a férfi beadott neki valamit. Mikor másnap reggel Lexie felébred, egy idegen helyen találja magát. Vajon hol van? Mi történt vele? És hogyan került oda? Ezek a kérdések járnak a fejében, míg le nem megy a lépcsőn és a konditeremben meg nem látja Grahamet. A férfi észreveszi a tükörben azt, hogy Lexie figyeli őt és megfordul. A lány kérdőre vonja őt, hogy mi történt vele az este és az éjszaka, mivel nem emlékszik semmire sem. Erre a férfi azt feleli, hogy semmi. De vajon igazat mond? Tényleg nem történt közöttük semmi az éjszaka?
Ezekre a kérdésekre a regényben megtaláljátok a választ. Így kezdődött tehát a két főszereplő kapcsolata. De hogyan alakult tovább? Megtudhatjátok, amikor elolvastátok a könyvet. Röviden és tömören erről szól a regény. A múlt küzdelméről és elfogadásáról. Próbálja megtanítani a főhősökkel és az olvasókkal is azt, hogy a múlt már elmúlt, és el kell fogadnunk, hogy ezen már nem tudunk változtatni. Tovább kell lépnünk a múlton, hogy a jövőben boldogok lehessünk, és meg tudjuk élni tiszta szívvel a jelen pillanatait.
Többnyire ezt is tanította nekem ez a könyv.
Szóval szeretném még egyszer megköszönni a lehetőséget Lexie King írónőnek, mert elolvashattam az első megjelent könyvét is. És köszönettel tartozom még a Magyar Szerzők Könyvei Magazin szerkesztőségének, hogy megoszthatom itt a véleményemet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése