2022. április 13., szerda

Olivia Brice: Újra élni és hinni "Egy olyan szerelem története ez, amely tele van titkokkal, vággyal, küzdelemmel és harccal. Harccal a boldogságért és a szerelemért."

A mostani értékelésemet egy nyereménykönyvről írom, ami nagyon tetszett, és el is gondolkodtatott. Sok olyan dolog volt a könyvben, ami megérintett, és ezáltal még inkább úgy éreztem, hogy nekem szól. Ez a könyv nem más, mint Olivia Brice: Újra élni és hinni. Ez a könyv nem csupán egy romantikus történet, hanem tele van meglepetéssel, akcióval és izgalommal.

Olivia Brice: Újra élni és hinni

Tartalom:

Nem ​hiszek a tündérmesékben, többé már nem!”A félig magyar, félig amerikai származású Elizabeth Hobbs megsebzett szívvel, de annál nagyobb álmokkal költözik Chicagóba. A múltban ért sérelmei miatt nehezen nyit a férfiak irányába; úgy érzi, soha többé nem akar szerelmes lenni. Ám a szerelmet nem lehet keresni, azt a végzet sodorja utunkba. Elizabeth első munkája egy őrületesen sármos labdarúgó útjának egyengetése, ám a focistával közös munkájuk nem várt fordulatot vesz és eddig elhallgatott titkok kerülnek felszínre.

Daniel Miller a chicagói labdarúgó csapat kapitánya és üzletember, híres egyéjszakás kalandjairól, nem akar elköteleződni egy nő mellett sem. Azonban a klub vezetősége egy „koloncot” ad mellé, akinek az utasításait követnie kell a csapat és a klub érdekében. Munkakapcsolatuk átalakul, de Elizabeth múltja és Daniel félelmei számos akadályt állítanak kiteljesedni vágyó szerelmük elé.
Hogyan nyithatjuk meg újra összetört szívünket, ha a szerelem kopogtat rajta?
Képesek vagyunk másokkal szembeni előítéleteinket legyőzni?

Ha tudni szeretnéd hogyan keveredik a történetbe a maffia, akkor tedd a kosaradba és olvasd el a könyvet!

„… milliomos vagyok, van sármom és jól nézek ki. Chicago legmenőbb agglegényének tartanak, bomlanak a nők utánam. Habár ezek az emberek mit sem tudnak a valódi énemről, a médiának sem mutatok ebből mást, mert már nem érdekelnek a külsőségek.”

Értékelés:

5/4,5

A mostani értékelést egy olyan könyvről hoztam nektek, amelyet barátnőm segítségével megnyertem, de régtől a kívánság listámon volt. És meg kell mondanom, nem kellett csalódnom a történetben, mert azt adta, amit vártam tőle. De be kell vallanom, meglepett benne az, hogy az írónő szinte azt írta le, ami velem is megtörtént, igaz kicsit másképpen. Nagyon is tudtam ezzel a regénnyel azonosulni.

A történet főszereplője Elizabeth, egy félig magyar, félig amerikai lány, akinek az élete nem volt könnyű, mert beleszeretett egy sportolóba, akinek fontosabbak voltak a nők, és a karrierje, mint a barátnője. Nem csodálom, hogy Lizy depressziós lett emiatt, valamint bizalmatlan a férfiakkal és a sportolókkal szemben. De többet nem mondok a történetről, mert nem szeretnék semmi fontosat leleplezni.

Történet az én szememmel:

Elizabeth egy magabiztos nő, a szakmájában kitűnő eredményeket ér el Magyarországon. De egyszer csak főnöke, Derek bejelenti, hogy a magyarországi céget felszámolja, és Chicagóba költözteti át. Megkéri, hogy kövesse oda őt, az új cégnél vegye át a helyét, és azt ígéri, hogy majd elő is lépteti. Nehéz szívvel, de elfogadja az ajánlatot, egyrészt azért, mert szeretné megismerni a szülővárosát, másrészt azért, mert szeretne elmenekülni a múltja és Alex elől. Így hagyja el az otthonát, ahol felnőtt, hátra hagyja az szüleit és a húgát. Chicagóban legjobb barátnőjéhez költözik, akivel még Magyarországon járt iskolába. Lilla már hamarább kiköltözött, és örült barátnője érkezésének, aki egyben a lakótársa is lett.

A történet másik főszereplője a nők kedvence, a férfiak példaképe, a világhírű focista Daniel Miller. Aki egy nőfaló, és a botrányairól híres az utóbbi időben. Ezért a főnöke, aki a klub vezetője, kitalálja, hogy felfogad egy marketinges céget segítségül, hogy frissítse a saját marketinges csapatát, plusz részt vegyenek egy új projektben, ami arról szól, hogy pénzt gyűjtsenek árva gyermekeknek. Ezzel is próbálja ellensúlyozni a botrányokat. Ezzel az üggyel Derek cégét bízza meg, Derek pedig az ügyet Elizabeth-nek adja, akinek nem nagyon tetszik, hogy egy hivatalos sportolóval dolgozzon együtt. Főleg olyannal, aki az első perctől annyira rámenős vele szemben, mint Daniel Miller.

Véleményem:

A történetben a szereplők sok megpróbáltatáson mennek ugyan keresztül, de mégis bátran mondhatom azt, hogy ez egy nem mindennapi történet nem mindennapi problémákkal. Az olvasónak sok reményt ad, és új nézeteket mutat be. Olyan problémákat taglal, mint a meddőség, a maffia, a sport és a hírnév. A történet bemutat egy olyan családot, ami tele van titkokkal, és csak azért titkolóznak, hogy védjék magukat és a családjukat. Egy egyszerűnek tűnő szerelem sem egyszerű néha, ha az egyik fél rettegésben él azért, hogy ne essen baja a családjának, és ezért inkább elválik tőlük, hogy esélyt adhasson nekik a jobb és békés életre. De vajon tényleg esélyt tud nekik adni? Tényleg örökre elmegy, vagy mindig szemmel tartja őket? Kiben bízhat az ember és kiben nem? A titkokat meddig lehet megtartani egy családban?

A másik fontos probléma a nők körében a meddőség, a fertőzések és az orvosi ellátás. Sok nő önhibáján kívül lesz meddő, egy orvosi műhiba miatt. De vajon mennyire lehet ezt feldolgozni? Vajon van remény a reménytelenségben? Lehet úgy új életet kezdeni, hogy mást ne tégy boldogtalanná? Léteznek még csodák?

A harmadik probléma, amit e könyv taglal, az a sporttal és a vele járó hírnévvel való együttélés. Hogy mennyi gondot hozhat magával a pénz és a hírnév. Vajon az ember ennek ellenére is önmaga tud maradni, vagy teljesen megváltozik?

Ezekre a kérdésekre keres és ad válasz a történet egy részében az írónő. Én kivételesen örülök annak, hogy olvashattam ezt a regényt, mert sok hasonlóságot láttam benne a saját életemmel. Valahol a szívem mélyén bíztam benne, hogy van remény, ami sokszor akkor jön, amikor nem várjuk. És tényleg van, ez a történet megmutatta, hogy sosem szabad feladni, bízni kell a saját álmainkban. Olyan embereket sodor az életünkbe a sors, akiket talán más körülmények közt messziről elkerülnénk. A Újra élni és hinni c. mű arról szól szerintem, hogy meg kell tanulnunk hátrahagyni a múltat. Nem élhetünk csak egy bizonyos szempont szerint. Az életünket úgy kell alakítani, ahogy nekünk tetszik, bízni, hinni és remélni.

Elizabeth és Daniel élete is erről szól. Az elfogadásról, a küzdelemről és a reményről, csodáról.

Ennél a történetnél is merült fel bennem rengeteg kérdés. Íme:

Miért titkolózott Elizabeth előtt hosszú éveken keresztül az édesanyja? Valójában kicsoda az a férfi, akit Elizabeth egész életében a biológiai apjának hitt? Miért kellett eljönniük kiskorában Chicagóból? Daniel apja miért nem jelent meg a lánya temetésén? Steve és Daniel miért nem keresték az apjukat válaszokat követelve a kérdéseikre? Kicsoda valójában Vincent, és miért figyelteti Elizabeth-et?

Rengeteg kérdésem van még. Egy részükre kaptam választ, más részükre nem. Sőt szívesen olvasnék még Lilláékról is. Akár egy külön történetben is ahol, Daniel és Lizy is megjelennek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése