2022. július 3., vasárnap

Ismerjük meg a külföldön élő magyar szerzőket II. " Nem mindig egyszerű magyar emberként élni külföldön, nem még könyveket kiadni."

A rovatunk következő részében szeretném nektek bemutatni Kucsora Zsolt felvidéki magyar írót, akinek már három regénye jelent meg magyarországi kiadó gondozásában, és ez mellett több novellapályázaton is részt vett. Vannak olyan novelláskötetek, amelyekben megjelentek a művei. De majd erről mesél ő nekünk bővebben. Ebből is látszik, hogy a felvidéki írók is az őshazában próbálják meg kiadatni a regényeiket, mivel ott több a lehetőség a saját anyanyelvükön megírt műveknek. Ezért is fontos számomra az, hogy a Magyarországon élő olvasó megtudja azt, hogy tényleg a világ bármely pontján élnek magyarul beszélő és író emberek, akik ugyanolyan jó történetet tudnak írni, mint azok, akik az anyaországban élnek. Kucsora Zsolt neve szerintem sok hazai embernek mond valamit, mivel ő az ECLIPSE sorozat írója. Rengeteg embernél láttam, hogy ajánlja a könyvét. De vajon hányan tudták azt róla, hogy Szlovákiából származik? De ne csak én beszéljek itt, olvassátok el az ő bemutatkozását is, amelyet szívesen írt meg nektek. Én sajnos még nem olvastam a regényeit, de tervben van a beszerzése, és a novelláit is hamarosan olvasni fogom.

Sziasztok,

Valamikor négy évvel ezelőtt kezdtem el az írást, akkor még remélni sem mertem, hogy ennyi örömöm lesz benne. Jobbnál jobb embereket ismerek meg, számtalan új lehetőség nyílik előttem, a világ sokkal színesebbé vált körülöttem. És ez jó, hatása van a dolgokra, családomnak is szüksége van a jókedvre, ez határozza meg mindennapjainkat.

Imádom az autókat, azok közül pedig egyet kimondottan: a sajátomat. Egy szobát építettem köré, amivel össze tudom kovácsolni a remek embereket. Itt lehet beszélgetni, fecsegni, csacsogni, nem zavarunk vele senkit. És közben még az autó is ott van velünk. Első regényem ehhez a járműhöz kapcsolódik. A második is, és a készülő harmadik is ennek az autós kalandregénynek a főhőse. ECLIPSE főcímmel jelentettem meg őket, ezekre a könyvekre vagyok a legbüszkébb, mert nem csak szórakoztató, az önmegvalósítás is helyet kapott benne. Jó hír, leszámítva a pár sor technikai részt, a csajoknak legalább ugyanannyira tetszik, mint a férfi olvasóknak. Hálás vagyok az életnek, hogy mindezt véghez tudtam vinni. Dolgozom mesekönyvön is egy ideje, kicsit csigatempóban haladok, de annyi minden más is van, próbálom kihasználni-élni vele, amire épp lehetőségem adódik. Például itt van a novellaírás. Rengeteg rövid történet van a fejemben, amit most kiadok magamból. Első novellám a Stigma antológiában jelent meg Miért nem? címmel, 2020 második felében. A következő rövidke írás 2021-ben, szintén decemberben, a Láma kiadó gondozásában, a Télvíz idején novelláskötetben. Ebben két novellám kapott helyet: Dr. Berényi Zoltán és a Mikulás címmel. Megkedveltem az antológiában való megjelenést a fentebb említett dolgok miatt is, pont ezért úgy döntöttem, 2022-ben még jobban odateszem magam. Körülbelül tíz novellát küldök be különböző pályázatokra, aztán meglátjuk, ebből mennyinek sikerül bekerülnie egy nyomtatott könyvbe. A mesékkel is szeretnék foglalkozni idén, és az ECLIPSE hárommal is, ami pályázatot nyert (anyagi támogatást) még a múlt év elején. Sajnos a dolog azóta áll, a kézirat kész, de egyelőre nagy a csend körülötte. Bízom benne, hogy minden úgy lesz, ahogy szerettem volna, de ha mégsem, valahogy majd biztosan. Szerencsére terv van dögivel, űzzük, nyomjuk, csak egészség legyen. Kívánom ugyanezt nektek is!

Köszönöm szépen a bemutatkozást és a jókívánságot, mi is jó egészséget és további sikereket kívánunk neked és családodnak innen a szerkesztőségből.

Kucsora Zsolt hivatalos oldala

Láma kiadó

Líra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése