2022. július 1., péntek

Keti Thür: Lelked rajta (Lelked rajta 2.) – („Mondhatnék nemet egy olyan lehetőségre, amit maga Isten ajánl nekem?”)

Nagyon szépen köszönöm az írónőnek, Keti Thürnek a lehetőséget, hogy elolvashattam a regényt, a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak pedig azt, hogy elmondhatom a véleményemet a történetről.

Keti Thür: Lelked rajta
(Lelked rajta 2.)


Fülszöveg

Úgy tartják – egy életünk van, és ebben az egy életben egyáltalán nem mindegy, hogy a jóra vagy a rosszra törekszünk-e.

Belegondoltál már abba, hogy a mindenség történetében rövidke életünk lehet, hogy csupán csak egy apró kis állomás?

Hiszel abban, hogy van következő életünk, mi több, újra és újra lehetőséget kapunk arra, hogy valóban tanuljunk a hibáinkból, és jóvá is tegyük azokat egy új életben?

Leon Moris számára megadatott ez a nem mindennapi lehetőség. Egy bátor férfi, aki rendíthetetlenül arra törekszik, hogy új életében rátaláljon előző élete titkára, és végre szemtől szembe állhasson azzal az emberrel, aki oly sok szenvedést okozott neki és a szeretteinek.

Keti Thür írónő regényében tovább fűzi a Lelked rajta első részének felderítetlen szálait, és neki köszönhetően az olvasók is elhihetik végre, ha kellően kitartóak vagyunk, akkor a jó minden esetben győzedelmeskedik a rossz felett.

Véleményem:
4,5/5

A duológia első része sok kérdést nyitva hagyott, így nagyon örültem, hogy a másodikban elvarrtuk az összes szálat.

Leon él a lehetőséggel, és Magyarországra utazik, hogy a megválaszolatlan kérdések végére pontot tegyen. Az események elég folyamatosak és akadálymentesek, ami normális esetben nem tetszene, hiszen az akciódúsabb történeteket jobban szeretem. Itt azonban Leon okulása a lényeg, és mintha Isten is ezt támogatná, mert zökkenőmentesen eljut mindenhova, a kívánságai teljesülnek, és kevés erőfeszítéssel derít ki mindent, ami előző életében esett meg vele.

Az új karakterek színesítették a történéseket, és a kedvenc szereplőm a személyisége miatt Dániel, a nyomozó lett. Őt igazán megkedveltem.

Sokkal jobban tetszett a második rész, szinte egy nap alatt elolvastam, ami azt jelenti, hogy tényleg jó volt a történet. Olvasmányos és jól leírt jelenetek váltják egymást, bár néha szájbarágós volt a cselekmény.

Örültem a csavaroknak, a kibontakozó érzelmi szálaknak, és annak, hogy az írónő nem erre helyezte a hangsúlyt. Úgy gondolom, aki szereti az elmélkedést a múltról, a megváltoztatás lehetőségéről, az isteni gondviselésről, az megtalálja a számítását ebben a könyvben. Egy érdekesen felépített, különleges gondolatmenetű regény állt össze a második rész végére.

Köszönöm az élményt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése