2022. július 24., vasárnap

Tudtad-e? M. Z. Chapelle

A Tudtad-e? rovatunk következő részében egy fiatal írónő mesél magáról, akinek most jelent meg első regénye. De már több antológiában jelent meg műve, így szerintem egy bizonyos közösségben nem ismeretlen M. Z. Chapelle neve. Ő a LMBTQ+ írók közösségébe tartozik írásai terén.

Megjelent művei: Párizstól keletre 2022.

Íme, 10 tény az írónőről: 


1.
Az írói nevem két kezdőbetűje a héber nevemből származik (Ziva Miriam), míg a Chapelle szó a francia hangzása miatt tetszett meg. Nagyon szeretem Franciaországot, annak idején egy rövid időt itt töltöttem diákcserén, a helyszínt fel is használtam az Életszövő című, Wattpadon is olvasható novellámban.

2.
Vegetáriánus vagyok és nagy kávéőrült.

3.
Sokan a Wattpados The Untamed fanficeim által ismernek. Közvetett módon ennek a történetnek köszönhető az, hogy megírtam a Párizstól keletre regényt. Sok mindenre megtanított ez a történet, úgyhogy ajánlom mindenkinek.

4.
Nem véletlenül játszódik a most megjelent regényem is Thaiföldön, nagyon érdekel a Távol-Kelet. Az egyetemen interkulturális pszichológia & pedagógiát tanultam, illetve Judaisztikát. Mostanában Ázsia országai felé kalandozok el a történeteimben, sorozatok közül is ázsiaiak közül válogatok leginkább (senki ne lepődjön meg: általában BL-t nézek ) , illetve a nyelvek is érdekelnek. Hobbiból elkezdtem a kínait, de jó lenne megtanulni valamennyire koreaiul is.

5.
A regények mellett a novellaírás a másik szenvedélyem! Tavaly Alex L. Hooperrel megalapítottuk a C&H Projects nevű irodalmi kezdeményezést, idén két novellaantológiával is készülünk, az egyik egy Halloweenre szánt ingyenes kötet lesz. A novellákban szeretem feszegetni a határaimat, például a Bújj-Bújj (ingyenes) ebookban egy thriller novellámmal találkozhatnak az olvasók.

6.
Habár imádok olvasni, írásra inspirálni inkább filmek és sorozatok szoktak: főleg egy-egy hangulat, érzelem az, ami úgy megfog, hogy utána kerekítek hozzá egy saját történetet is. Például a Csillagtalan antológiában olvasható Szilánkok novellát a Boldog karácsonyt, Mr. Lawrence! ihlette.

7.
Nem bírok lineárisan haladni a történetírásban, ezért ugrálni szoktam, és mint egy szép mozaikot, úgy rakom ki a történeteim darabkáit. Van, hogy először az utolsó jeleneteket írom meg, mert épp ahhoz jön az ötlet.

8.
Pár éve egy vámpíros urban fantasy regénnyel indultam egy pályázaton, de szerencsére nem jutottam tovább. Ezután kezdtem el tudatosan képezni magam írástechnikailag. Ebben a pár évben többet fejlődtem, mint bármikor előtte. Többnyire realista történeteket írok, de a misztikum is közel áll hozzám, sőt van egy rég dédelgetett álmom, hogy egyszer kiadhatok egy fantasy regényt, aminek az alapjai már készen vannak.

9.
Számomra könnyebb és jobban is szeretek két férfi szerelméről írni, mint hetero párokról. Az emberek egyébként elfogadóbbak annál, mint amit el akarnak hitetni velünk a különböző médiumok; a boys love történeteimet nagyon vegyes korosztály olvassa, tinédzserektől kezdve a 60-70 évesekig. Eddig egyetlen girls love novellát írtam, ez a Sssh! kötetben olvasható.

10.
Jelenleg készülőben van a következő regényem, már csak azon kell drukkolni, hogy szépen teljesítsen a Párizstól keletre. A történetről annyit elárulok, hogy Bangkokban játszódik, egyetemisták a főszereplők, és egy igazán különleges, olykor drámai, máskor humoros romantikus történetről van szó. Az első pár fejezetet Játssz még! címen találjátok meg a Wattpadon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése