2022. szeptember 9., péntek

Előolvasás: Farkas Anett: A 33-as áldozat (Dávid és Vivien III.)"Ez a kötet rengeteg titkot és meglepetést tartogat majd az olvasók számára. A regény különlegessége, hogy valódi események elemei vannak a történetben. "

Szeretném megköszönni a bizalmat és a lehetőséget Farkas Anett írónőnek, hogy megjelenés előtt olvashattam A 33-as áldozat (Dávid és Vivien III.) című regényét, amely a Dávid és Vivien nagy sikerű krimi trilógia záró kötete. Ez a kötet rengeteg titkot és meglepetést tartogat majd az olvasók számára. A regény különlegessége, hogy valódi események elemei vannak a történetben. Minden felnőtt olvasónak szívből ajánlom.

Farkas Anett:
A 33-as áldozat
(Dávid és Vivien III.)

Tartalom:

Amikor magadban sem bízhatsz, kire számíthatsz igazán?
1975. Eszter indulatos apjától rettegve tölti életét. Mikor világra hozza ikerlányait, azzal további balsorsát kísérti.
Senki sem hisz neki, amikor azt állítja, családjának egyik tagja őrült.
2002. Sorozatgyilkos szedi áldozatait a Balaton fővárosában, Keszthelyen. Az ügyet Vivien és új társa, Máté kapja.
Múlt és jelen baljós eseményei keverednek, a szálak végül egy írónőhöz vezetnek.
Elhisszük, hogy a népszerű író, Lengyel Aliz ismeri az igazságot. De vajon milyen igazságra gondol?
Ahhoz, hogy Vivien és Máté megoldják ezt a rejtélyes esetet, a nő múltjával kell szembenézniük, azzal, mi történt 1975 után.
Nyomozás közben Vivienék rájönnek, hogy itt mindenki titkol valamit. Mindenkinek van indítéka.
Az óra ketyeg, könnyen kifuthatnak az időből… Van egy áldozat, akinek az élete rajtuk múlik…
A pedofil
Az ikerpár
A sorozatgyilkos
Az írónő
A rovarszárnyak

Vajon lehet boldog vég, ennyi átélt tragédia után?

Véleményem:
5/5

Nagyon örültem neki, amikor Anett lehetőséget adott arra, hogy a zárókötetet megjelenés előtt elolvashassam. Őszintén szólva ez a kötet rengeteg meglepetést fog tartogatni az olvasók számára. Készüljetek, mert a már megszokott stílus mellett kapunk humort és egy kis erotikát is. És meg kell mondanom, hűen megmaradt a társadalmi problémák mellett, amikről beszélni kell. Ebben a részben a pedofília, a családon belüli erőszak és a gyermekek közt lévő verbális és nonverbális erőszak is megjelenik. Ezek a mai társadalom legnagyobb problémái is, és sajnos nem beszélünk róluk. Az írónő a könyvei által erre is felhívja a figyelmet, hogy beszélni kell minderről.
A 33-as áldozat annyiban más lesz az eddigi regényeitől, hogy ebben valós eseményt/eseményeket ír le. Ezenkívül látni a sok utánajárást és a fejlődést. Ha kellene választanom kedvencet a trilógia kötetei közül, nem tudnék, mivel mind különlegesek.
De mind a három kötetben vannak közös pontok, és itt most nem a főszereplőkre gondolok. Anett eddigi megjelent regényeiben valamilyen társadalmi problémát mutat be és annak valószínű következményeit. Hogy mennyi minden ártalmas lehet akkor, ha nem beszélünk róla vagy eltitkoljuk. Nem hiába hívja fel az írónő a figyelmet arra, hogy figyeljünk a környezetünkre és figyeljünk a jelekre egyaránt, és ha kell, kérjünk segítséget szakemberektől.

Ezért is érdemes Anett regényeit elolvasni, mert sokat tanulhatunk belőlük azon kívül, hogy izgalmasak, akciódúsak, tanulságosak, szórakoztatóak.

Bevallom, kicsit belefájdult a szívem, hogy lezárult egy korszak, mert ez azt jelenti, hogy el kellett köszönnöm a kedvenc szereplőimtől. Dávid, Vivien és Fanna karaktere nagyon a szívemhez nőtt. Hiányozni fognak, sőt most már Máté is, aki ebben a részben jelent meg. Jó párost alkotott Viviennel és Dáviddal.
De most akkor mesélek nektek a zárókötetről.
Ebben a részben Vivien új társat kap Máté személyében, aki az őrületbe fogja kergetni Dávidot, ezen persze Vivi jól fog szórakozni.

Ezt a történetet három részre tudom osztani.
1. rész: 1970-es évek
2. rész: Jelen és a múlt találkozása, amelynek központjában egy híres írónő áll
3. rész: Vivien és Dávid életének alakulása

1. rész: 1970-es évek.

Az írónőtől már megszokhattuk azt, hogy kicsit elkalauzol minket a múltba, hogy sok kérdésünkre megkapjuk a választ. Ez ebben a részben sem lesz másképpen. Ezekben az években történik valami, ami megváltoztatja pár ember életét, de főleg Eszterét.
Hogy kicsoda Eszter? Egy lány, egy anya, akinek állandó küzdelem az élete. Hogy miért? Mert retteg az apjától és félti a lányait. És miután megszületnek az ikrek, minden megváltozik. Hogy milyen irányban változik meg minden? Az a történetből kiderül.

2. rész:

A második rész összetett, hiszen a múltban történt dolgok meghatározzák a jelen egy részét.

Vivien új társat kap Máté személyében, aminek Dávid nem örül. Hiszen tudja, hogy milyen jó párost alkotnak ők ketten, de a rendőrkapitány nem engedi őket tovább együtt dolgozni, mondván, egy párt alkotnak. Ezért határozott úgy, hogy Vivien Máté társa lesz. Meg is kapják az első közös ügyüket. Eltűnt egy nő, és kevés idejük van megtalálni. Félő, hogy ha nem sietnek, újabb áldozata lesz egy sorozatgyilkosnak. Ez a harmadik éve, hogy lecsap. Minden évben ugyanazon a napon rabol el egy embert, tart fogságban és kínoz meg. A végén pedig megöli őket.
Minden szál a híres írónőhöz, Lengyel Alízhoz köthető. De ő vajon csak egy áldozat maga is? Vagy esetleg ő az elkövető? A nyomozás során Máté és Vivien sok falba ütközik majd. Sok múltbeli titokra derül majd fény. De ezeknek vajon mi köze van az áldozatokhoz? Hogy köthető hozzájuk Alíz? Milyen titkok kerülnek még napvilágra vele kapcsolatban?

3. rész:

Dávid és Vivien kapcsolatát mutatja be, hogy hogyan fog alakulni az életük. Egy kis visszaemlékezéssel is készül az írónő, hogy megismerjük Dávid és Vivien közös múltját. Ez a történések miatt fontos szerepet fog játszani. Főleg azért, mert Vivien súlyosan megsérül egy bevetés alatt, amelyben Dávid nem vesz részt. Az olvasó jobban megismerheti Dávid gondolatait. Sőt, Fannához való viszonyát is.

Ez a rész a történések miatt nagyon megosztó lesz. Sokakat megvisel majd a mondandója miatt is. Az írónő most egy olyan témához nyúlt, amely lelkileg megrázó lesz. Minden felnőtt személynek ajánlom. Vigyázat, a könyv valós megtörtént eseményeket tartalmaz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése