2022. szeptember 2., péntek

Tudtad-e? Pegán Anita

Újabb Tudtad-e? rovat részt hoztam el nektek. Ezúttal egy első könyves magyar írónő szeretne nektek magáról elmesélni pár dolgot. Ő nem más, mint Pegán Anita, aki a Johannes Johanna című történelmi családregénnyel ajándékozta meg az olvasóit. Ez a regény e-könyv formájában jelent meg. 

Eddig megjelent regényei: Johannes Johanna 2022

Íme, pár tény az írónőről:

1.
A Johannes Johanna című regényem sok valós, megtörtént eseményt dolgoz fel. Viszont el tudom képzelni, hogy az olvasó pont a megtörtént dolgokat fogja kitaláltnak vélni, illetve fordítva, a kitaláltat valósnak.

2.
John Barclay (1582-1621) skót-francia írót, akinek az életéről a Johannes Johanna c. regény részben szól, nem ismertem a könyv megírása előtt. Pontosan úgy találtam rá, ahogy a regényben Johanna rátalál.

3.
Informatikus könyvtáros és pedagógia szakos végzettségem van, amely két szakmát nagyon szeretem, mégis úgy alakult, hogy alig dolgoztam könyvtáros munkakörben, illetve tanárként. Jó néhány éve a Cambridge University Press & Assessmentnél dolgozom, és Cambridge-ben élek.

4.
40 éves korom után költöztem Angliába, ahol senki közeli ismerősöm, rokonom nem lakott. Egy teljesen új életet kezdtem itt, Cambridge mellett St. Ivesban.

5.
Előtte közel két évtizedig dolgoztam az Országgyűlési Könyvtárban.

6.
A Johannes Johanna című regényemet, még Magyarországon írtam, viszont volt lehetőségem 6 hetet Angliában tölteni, amit arra is fordíthattam, hogy különböző történelmi források után kutassak, illetve megnézzem az 1666-os tűzvész előtti időkből megmaradt épületeket Londonban, amely város a részben a 16-17. században játszódó regény egyik helyszíne.

7.
A kedvenc virágom a tulipán.

8.
Az angol parkokban tudok a legjobban kikapcsolódni. Kedvenceim: a londoni Regent's Park és Cambridge mellett az Anglesey Abbey parkja.

9.
Nagyon szeretek utazni. Olyan helyekre is eljutottam, mint Üzbegisztán vagy Kazahsztán.

10.
Tudom, a kávéról nem feledkezhetem meg. Nem iszom soha kávét. Életemben egy kortyot ittam. Nem ízlik semmilyen formában (süteményben sem). Ezt a barátaim is sok év után szokták meg.

Pegán Anita instagramm oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése