2022. szeptember 27., kedd

Koncz Mars János - Buborékember értékelés

Az “Ismerd meg hazánk íróit”, saját magam kihívása volt, ami sok olvasással kezdődött, értékeléssel, majd videókkal folytatódott. Ezeken túl pedig egy újabb mérföldkő talán, hogy a Magyar Szerzők Könyvei Magazinba is elkezdtem írni, támogatva őket ezzel is.
Ezúttal Koncz Mars János Buborékember című regényét olvastam, amellyel szintén ismeretlen területre tévedtem, ugyanis pszicho/krimi még sosem volt a kezemben. Nagyon érdekes volt számomra, egy sérült elme ilyetén bemutatása, ami amúgy is érdekel. Ajánlom minden zsáner kedvelőjének.

Koncz Mars János: 
Buborékember


Fülszöveg:

Kristóf Ilona és négytagú csapata internetes szélhámosokra, veszélyes virtuális károkozókra és pszichopatákra vadásznak. Rejtőzködő megbízójuk anyagi támogatása mellett feladatuk ezen veszélyes elemek internetes térből való eltávolítása és kiiktatása. A nyomozati munka során képbe kerülő Éjsötét Kiadó munkatársaival kommunikálva egyre mélyebb bugyrait ismerik meg az önimádat végzetes poklának, miközben puszta fizikai létük is veszélybe kerül. Vajon sikerül az eszközökben nem válogató ellenfelet legyőzniük? Minden képességüket latba vetve is kétesélyes a játszma még akkor is, ha ők maguk sem finnyáskodnak a módszereiket illetően.

Értékelés:
5/4

A négy a borítónak szól, mert az engem nem fogott meg és számomra nem is tükrözte a történetet, vagyis a borító után egy teljesen más sztorira számítottam, továbbá zavartak a fejezetek tagolásai.
Ettől függetlenül a történet maga érdekes, a karakterek is jól kidolgozottak, hétköznapi emberek, akik igyekeznek megszabadítani a világot az interneten terjedő pszichopatáktól, amit egy rejtélyes megbízó tesz lehetővé számukra anyagilag, aki szintén megjárta a poklot, ahogyan elvesztette a feleségét; akik egy álprofil mögé bújva oly sok embert tettek már tönkre, zúzták szét önbecsülésüket.
Recenziós példányként került hozzám, amúgy lehet nem talál meg. Én magam nem követtem nyomon a nemrégiben kialakult botrányt egy kiadó és szerzői között, de ez a tény maga nem lepett meg annyira.
Ahogy én is közelebb kerültem az itthoni könyves piachoz, mint író és olvasó, hallottam, tapasztaltam hajmeresztő dolgokat, de a könyvben leírtak minden képzeletemet felülmúlták.
A történet tehát egy valamennyire valós eseményt dolgoz fel, fikcióba ültetve, de látszik rajta, hogy gondos utánajárás és háttérmunka bújik meg mögötte. A nárcisztikus személyiség, egy sérült elme ilyetén megközelítése, számomra igen érdekes volt, mivel amúgy is érdeklődöm ezután a téma iránt.

Hogyan sikerül, vagy sikerül-e egyáltalán elbánni a kiadóval? Kiderül a könyvből.
Ajánlom, minden zsáner kedvelőjének és annak, aki szintén lemaradt volna.

Megvásárolható: Marsbook Kiadó webshopja


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése