2022. szeptember 24., szombat

N. Fülöp Beáta: Marilia bonbonjai "Kedves romantikus történet egy jó nagy csavarral. Tökéletes kikapcsolódást nyújt az őszi/téli estéken."

Most egy ajándék könyvről szeretném nektek elmondani a véleményemet, amelyet nem más, mint az írónő N. Fülöp Beáta bocsájtott a rendelkezésemre. A regény címe pedig Marilia bonbonjai, amely egy romantikus regény, titkokkal és receptekkel megfűszerezve.

N. Fülöp Beáta:
Marilia bonbonjai

Tartalom:

Egy fantasztikus történet egy nem mindennapi lányról, aki az őt ért sok kudarc ellenére is bátran kitart az álmai mellett. Mindeközben a gyönyörű Toszkán táj és Firenze szépségei, a helyi ízek ínycsiklandó kavalkádja, és az írónőtől már elválaszthatatlan szerelmi szál teszi lebilincselővé a történetet. Egy igazi 4:1-ben instant könyv, amelyben megtalálható a szerelem, sok-sok édes bonbonrecept, csodálatos útleírás és egy komplett motivációs tréning. Hát kell ennél több? Nem csak az álmaikért harcba szálló igazság harcosai számára nélkülözhetetlen ez a regény, hanem a gourmet-k, az utazni szeretők és a mély érzelmeket megélni vágyók könyvtárából sem hiányozhat a Marilia bonbonjai.

Véleményem:
5/5

A jelenlegi olvasmányom egy ajándék kötetről szólt, amelyet N. Fülöp Beáta írónő írt, a címe pedig Marilia bonbonjai. Az írónő stílusa nagyon tetszik nekem, ahogy a története is. Bár ez volt tőle az első könyvem, abban biztos vagyok, hogy nem az utolsó. Mivel rájöttem, hogy semmi sem az a történeteiben, mint aminek látszik. Barátnőm ajánlotta nekem egy kellemes nyári könnyed kikapcsolódásaként. Hát ez minden volt, csak az nem, mert tele volt titkokkal és érdekességekkel.
Első, ami megfogott az írónő stílusában, az a tájleírás volt. Lehetett a hely- és a tájleíráson érezni, hogy járt már ott.
A második, ami megfogott, azok a meglepetés receptek. Mert nem csak a történetben vannak benne név szerint megemlítve. Tényleg valódi recepteket tartalmaz, amelyet az olvasó ki is próbálhat, ha szeretne. Az igazi ínyenceknek ajánlatos is, akik egy kis olasz életérzést szeretnének az otthonukba belopni.

Most már a történetről is szeretnék egy kicsit mesélni nektek.
Ez a regény egy magyar lányról szól, aki nyert egy utat Olaszországba, pontosabban Firenzébe. De sajnos nem tud elmenni, mert éppen vizsgaidőszak előtt áll, éppen ezért küldi el maga helyett legjobb barátnőjét, Mariliát. Az utazása egy nagy kaland kezdetét jelenti, de erről neki még fogalma sincsen. Csak akkor döbben rá, amikor ott van. Megismerkedik egy jóképű olasszal, Lukával, aki egyben a szállásadója is. Ő vezeti be a kulináris élvezetekbe a lányt, és mutatja be Luciana nénikéjének. Az asszony kalauzolja el a főhősünket az édességek világába, és jó tanácsokkal látja el a lányt. Marilia sok mindent megtanult az életről is, sőt a szerelemről. Eleinte a plátói viszonzatlan szerelemről, vagyis ő azt hitte, hogy akit szeret, az nem viszonozza.
Ez még mind semmi, mert mielőtt hazautazott volna, Marilia talált pár lottószelvényt az utcán, amit nem akart kidobni. És ez változtatta meg igazán az életét, mert a szelvények segítségével egy igen szép nagy összeghez jutott. Ez segített neki megvalósítani az álmát, hogy saját kávézója és cukrászdája legyen Olaszországban.
De vajon ez az álma tényleg megvalósul? Vagy csak álom marad? Ott marad Marilia Olaszországban, vagy hazautazik Magyarországra? A plátóinak hitt szerelme plátói marad? Milyen titkot rejteget Luka családja? Kibe szerelmes Marilia? Ki segít a lánynak, hogy megnyissa a saját cukrászdáját?
Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a könyv elolvasása után.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése