2022. szeptember 1., csütörtök

Tudtad-e? Hugyec Anikó

A következő Tudtad-e? cikksorozat részében egy Vajdaságban élő magyar írónő szeretne nektek elmondani magáról pár titkot. Nemrégiben olvashattatok róla már az Ismerjük meg a külföldön élő magyar írókat cikksorozat utolsó részében. Sőt több olvasónak sem lesz ismeretlen a neve, mivel már két romantikus regénye jelent meg a NewLine Kiadó gondozásában. Ő nem más, mint Hugyec Anikó.

Eddig megjelent regényei: Túl kevés idő (Túl kevés idő I.) 2021, Túl hosszú út (Túl kevés idő II.) 2022.


Íme, pár titok az írónőről:


1.
A Nutella engem nem tud boldoggá tenni.

2.
Időnként hajlamos vagyok nagyon is introvertált lenni.

3.
Természetes szőke vagyok, nem festetem, nem melíroztatom a hajam. Bár utóbbira volt már példa többször is, ám ritkán és nem rendszeresen.

4.
Legrégebbi barátnőmet ötéves korom óta ismerem.

5.
Első háziállatom öt darab díszhal volt, melyek közül a kedvencem a harcsa volt, akit Harinak neveztem el. Miután elpusztult, eltemettem a kertünkben.

6.
Kislány koromban sokáig szakács akartam lenni, de mivel az unokatesóm azzal piszkált, hogy emiatt akkora leszek, mint Januaria az Isaura című tévésorozatból, ezért végül elengedtem ezt az álmot.

7.
Kedvenc mesém az Aranyhaj és a nagy gubanc.

8.
Mélyen hiszek abban, hogy mindennek oka van, ami velünk történik. Ahogy az álmok üzenetében és az angyalok létezésében is.

9.
Tavaly az egyik Facebook-oldal felkérésének eleget téve írtam egy novellát, melynek 80%-a saját élményt dolgoz fel.

+1 extra:
Középiskolás koromban írtam magamnak egy novellát, amit az Edda: Hűtlen című száma ihletett meg. (Pedig akkor még egyáltalán nem volt tudatos sem az írás, sem a zene mint inspiráció). Bár az eredeti „művet” már réges-rég magába nyelte a múlt, mégis mostanában egyre többször eszembe jutnak belőle részletek. Hiszem, hogy oka van ennek, s nem zárom ki annak lehetőségét, hogy egyszer újraírom e rövid történetet.

Hugyec Anikó hivatalos oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése