2022. szeptember 25., vasárnap

Sarah Shadow: Az alvilág árnyékában " Izgalmakkal, fordulatokkal teli történet, amelynek érdekessége, hogy nem csak a főszereplők szemszögéből ismerhetjük meg a történetet, hanem a mellégszereplők is megszólalnak."

Most egy elsőkönyves magyar írónő regényéről szeretném nektek elmondani a véleményemet. Sok könyvet olvastam, amelyikben szerepel a maffia. De ilyet még nem. Látni, hogy komoly kutatómunka van mögötte a fantázián kívül. Ritkán mondom azt, hogy nehezen találok szavakat, de most Sarah Shadow írónőnek sikerült ezt elérnie nálam. Az alvilág árnyékában egy akcióval, izgalommal, titkokkal teli történet, amelyben bármi megtörténhet.

Sarah Shadow:
Az alvilág árnyékában

Tartalom:

Hangár Kristóf, az ukrán-magyar kábítószer-kereskedelem egykori dílere, néhány hónap letöltendő börtönbüntetés után felhagyott alvilági életével. Már több, mint húsz éve lezárta a szervezett bűnözéshez köthető kapcsolatait, és Budapest egyik legkapósabb építészeként jeleskedik az országban. Egy dupla véletlensorozat folytán megismerkedik a velencei lakosú, gyönyörű, óvónőként dolgozó Sallai Szonjával, aki azonnal megbabonázza a férfit.
Mielőtt még a tündérmese elkezdődne, az alvilág mélyről feltörő haragja keresztülhúzza a békés jövő reményébe vetett hitet. A maffia nem felejt. Ha egyszer megmart a kígyó, az izzó méreg örökre ott dolgozik benned. Van, amiből nem kell egy újabb adag, mert sosem fogy el.
Amikor a félelem begyűrűzik a mindennapokba, a pengeélen táncoló nyugalom illúzióját felváltja a gyötrő bizonytalanság, és a kétség. Mindkettőjüknek van takargatnivalója. De vajon ki hazudik nagyobbat?
Ezen a sakkpályán csak gyalog vagy a fekete királyok birodalmában.”

Véleményem:
5/5

A Könyvhéten szereztem be ezt a regényt. Úgy vettem meg, hogy láttam a neten, de nem volt tervben, és hát a borító nagyon vonzott. Meglátni és beleszeretni, de meg kell vallanom, hogy nem csalódtam a választásomban, mert egy izgalmas regényt kaptam.
Sarah Shadow írónő neve még sokatok előtt ismeretlen lehet, de ha egy izgalmas maffiás romantikus krimi regényt szeretnétek olvasni, szívből ajánlom Az alvilág árnyékában című regényt.
Érdekessége, hogy négy szemszögből íródott. Így négy különböző világba is betekintést nyerhetünk, de mégis a négy világ találkozik egy pontban.
Egy volt drogcsempész, egy olasz maffiafőnök lánya, egy rendőr és egy ukrán maffia egyik embere. Ők négyen a fő karakterek a történetben.
De kezdjem is el a véleményezést.
A történet maga összetett, mégis sok mindent rejt magában. Ha az ember figyelmesen olvas a sorok közt, nem sok minden kerüli el majd később a figyelmét. Hiszen itt minden információ aranyat ér. Így értheted meg csak a regény lényegét és mondanivalóját.

A történetet magát 3 időbe tehetjük: jelent, múlt, bizonytalan jövő.
Ebben a részben a férfi főszereplő múltjára fektet nagy hangsúlyt az írónő.
Hogy ez miért is fontos? Mert ez adja meg a sorozat első részének a lényegét, itt kezdődik el minden. Itt derül ki, mi miért történik vagy fog történni.
A történetnek vannak könnyed humoros részei is, illetve szívfacsaróak is. Ha meg kellene határozni azt, hogy mire szeretné felhívni Sarah Shadow írónő a figyelmet, nehéz lenne. Ugyanis a könyvnek több mondandója is van, de mindenképp a család és a szeretet áll a központban. Szépen meg van a regényben az is fogalmazva, hogy egy családot nem csak a vér határozza meg. Mert vannak olyan családok is, ahol nincsen vérségi kötelék, mégis nagy szerepet játszik egy-egy ember életében. Ez itt be is bizonyosodik, hiszen a főhősünket, Kristófot örökbe fogadták, miután elvesztette a vér szerinti szüleit. Emellett főhősnőnknek valamivel könnyebb volt olyan szinten, hogy az édesapja még élt. De sajnos az édesanyját ő is elveszítette, és a nevelőanyja pedig úgy szerette őt, mint a saját lányát.

Nagyon nehéz most úgy írni erről a regényről, hogy ne áruljak el sok mindent. De annyira összetett, annyira jól kidolgozott és rengeteg kutatómunkát igényelt, míg ezt a művet megírta az írónő, hogy hiteles legyen. Ezért nem is akarok nagyon részletekbe bocsátkozni, mert félek, elspoilerezném csak. Szóval a lényeget írom le. Hangár Kristóf és Sallai Szonja története nem egy rózsaszín buborékban megírt romantikus regény. Nem egy álomvilágban játszódó vágyakozó történet. Hanem maga a kőkemény valóság, amelyben az ember mindig megpróbálja megtalálni a boldogságot. Van, aki elrejtőzne előle, és van olyan, aki elébe menne. Ebben a történetben sok a titok és az akció. Ez teszi izgalmassá a sztorit. De jöjjön pár kérdés.
Meddig lehet egymás elől elrejteni a titkainkat és hazudni nem csak a másiknak, de önmagunknak is? Vajon ki lehet lépni egy olyan világból, ami egyszer már magába szippantott minket? Meg tud változni egy ember valakinek a kedvéért? Mennyit kell önmagunkkal és másokkal harcolnunk, hogy elérjük a kívánt végeredményt? Mennyit ér a család és a szerelem? Hogy védhetem meg azokat, akiket szeretek? Vajon sikerül hátat fordítani a múltnak?
Ezek csak átlagos kérdések, amelyeket az emberek feltehetnek maguknak akár minden nap. De ebben a könyvben a válaszok egy részét meglelheted.
Íme, a történet alapján felmerülő kérdések, amelyekre vagy kapunk választ ebben a részben, vagy pedig várnunk kell a folytatásra.
Hogyan ismerkedik meg Kristóf Szonjával? Mit tudsz tenni akkor, ha az az ember, akit szeretsz, veszélybe kerül?
Vajon Szonja vagy Kristóf az, aki fél kimutatni, mit is érez a másik iránt, és miért? Vajon meddig ér el a maffia keze? Hogyan mentheti meg egy apró tárgy az ember életét? Hátat tudsz fordítani annak a világnak, amiben felnőttél? Vajon jól döntött Kristóf, jó döntést hozott?

Minden olyan 18 év feletti olvasónak ajánlom ezt a regényt, akik szeretik a maffiás romantikus-krimit akcióval, titkokkal és meglepetéssel. Ez a könyv szól a szeretet és a család erejéről, a gyászról, a múltról és a jelenről. Megmutatja, hogy minden egyes perc ajándék, amit a szeretteinkkel tölthetünk el, mert sosem tudhatjuk, mikor kell elválnunk tőlük. A történetben van még korrupció, sőt társadalmi problémák is előfordulnak benne, mint például a kirekesztés. Ezenkívül a humor is megtalálható a regényben, ami nagyon fontos. Az írónő stílusa egyedi. A történetek egyes részei az olvasó szeme előtt válnak filmszerűvé. Hiteles és valósághű, szépen bemutatja Magyarország, főleg Budapest nem éppen napos oldalát is. Látni a sok utánajárást és utána olvasást. Az írónő egy újabb gyöngyszem lett a saját maga zsánerében.

Sarah Shadow hivatalos oldala
Gyémántfelhő Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése