2022. szeptember 10., szombat

Tudtad-e? Szilágyi Heléna

Újabb Tudtad-e? cikkel jelentkezem. Ezúttal egy olyan írónő mesél magáról, akinek már idén a negyedik regénye jelenik meg a LittleFox kiadó gondozásában. A napokban volt egy éves a Diabolika című dark fantasyje. Antológiákban jelent meg grafikája és több novellája is. Több zsánerben is ír. Ő nem más, mint Szilágyi Heléna. Fogadjátok sok szeretettel az ő titkait.
Eddig megjelent regényei: Ahol a part szakad 2016, Utazás a múltba 2016, Diabolika 2021, Reménysugár 2022.

Íme, 10+1 titok az írónőről:


1.
Már az óvodában is történeteket gyártottam a délutáni pihenő alatt, mert sosem bírtam elaludni.

2.
Az első befejezett történetem a Tapmancs és barátai c. regény volt, egy kóbor kutyáról és a bandájáról szólt. Tizenkét éves voltam ekkor, és sajnos elhagytam a füzeteket, amibe írtam.

3.
 Többek között azért mentem pszichológia szakra, mert érdekelnek azok a történetek és sorsok, amiket az emberek mesélnek, legyenek ezek pokoli, vagy happy enddel végződő sztorik.

4.
Az írás számomra gyógyír is. Tizenhárom és tizennyolc éves korom között három naplót is teleírtam.

5.
Az első megjelent regényem, az Ahol a part szakad, tulajdonképpen a hatodik befejezett kéziratom. 2016-ban jelent meg a Colorcom Kiadó gondozásában, és a könyvborítóját én terveztem, ahogy a többi megjelent regényemnek is.

6.
Tizenkilenc éves korom után kezdtem el fantasy történeteket is írni, előtte csak realista írásaim születtek.

7.
 Huszonegy évesen jelentkeztem először irodalmi pályázatra a Bukott angyal c. novellámmal, amelyet a Holnap Magazinnál publikáltak.

8.
 Az elmúlt években a fantasy a kedvenc zsánerem. A negyedik regénykéziratomat írom ebben a zsánerben, egy meg is jelent: a Diabolika.

9.
 A C&H projects Sssh! kötetében szereplő A Határvidék Úrnője c. írásom a Kékvérűek c. fantasy kéziratom egyik előzménysztorija. A regény egyébként a [bekezdés] pályázat shortlist-jére is felkerült 2020-ban, illetve 2022-ben a Maxim Kiadó előszűrésén is továbbjutott. Sajnos végül egyik kiadó sem adta ki, szóval még keresi a helyét.

10.
A hamarosan megjelenő Reménysugár című történetemet saját élmények is táplálták, olyan témákat dolgoz fel, mint az öngyilkosság, a depresszió, vagy a bullying. 2013-ban majdnem megjelent, de végül a kiadó, amely kiadta volna, megszűnt. Nem bánom, mert így kiforrottabb lett és pszichológiailag is hitelesebbé válhatott a történet.

+1
A Diabolika c. dark fantasy regényemhez kapcsolódóan több novellát is írtam. Az első írásom a könyvvel azonos címet viseli (még a kézirat befejezése előtt írtam), végül a SpiritArt kiadó Kalandok és kalandozók 2. című kötetben publikálták. A másik két novella jelenleg szerkesztési fázisban van, pár hónapon belül megjelenik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése