2020. június 28., vasárnap

Tiszlavicz Mária: Duplacsavar (BuKo 1.) - ("Ahogy először, úgy másodszor is élveztem az olvasását. Ugyanolyan izgalmas, vicces és fordulatos történet volt. ")

Magyar Szerzők Könyvei Magazin oldalán nemrég hirdettük egy játékot, melyre néhány szerző jelentkezett is. A mostani értékelésem a Tiszlavicz Mária: Duplacsavar első kötete, és annyira tetszett, hogy hamarosan folytatom a második résszel. Ezúton köszönöm az írónőnek a könyveket!


Tiszlavicz Mária:
Duplacsavar
(BuKo 1.)


Tartalom:
Amy remek színésznő, mindent tud a fegyverekről, és ki nem állhatja a rendőröket. 
Szeretője egy kétes üzletet készül megkötni, amikor meggondolatlanságában balesetet okoz Klagenfurt határában, majd lelép a helyszínről. Amy kénytelen egyedül szembenézni a rendőrökkel, ráadásul az egyik nyomozó azonnal kikezd vele. Amy szánalmasnak találja Martinek hadnagy próbálkozását, mégis enged neki, hogy a nyomozás közelébe férkőzhessen. 
Miközben szemmel tartja a hadnagy minden lépését, egy teljesen más oldaláról is megismeri őt. Amynek át kell értékelnie mindent, amit eddig a rendőrökről hitt. 
Életében először ellenszegül a kapott parancsoknak. Kész megfizetni a döntése árát – még akkor is, ha emberéletekbe kerül.



Véleményem:
5/5

Ahogy először, úgy másodszor is élveztem az olvasását. 
Ugyanolyan izgalmas, vicces és fordulatos történet volt. Élveztem, hogy újra kezembe vehettem a könyvet, cseppet sem volt unalmas. Noha ezt a kötet, már 2 éve volt utoljára a kezemben, sajnos pár hibát észre is vettem, amit elsőként nem láttam. De ezek a hibák annyira aprók, hogy nem is törődtem velük.
Egyszerre volt vicces, humoros és fordulatos a történet. Két nyomozó és egy nő, aki titkolja a kilétét. Olyan volt ez, mint egy puzzle darabkák. Nekünk olvasónak is jut munka. Még hozzá a gondolkodás. Mi is történt pontosan azon az autópályán? 

„Viktor Martinek hadnagy érezte az ereiben dübörgő adrenalint. Görcsösen markolta a kormányt, szemét nem vette le az előttük cikázó sötétzöld Audiról, és teljesen megfeledkezett arról, hogy a jobb oldalán ülő Felix Auer nem éppen a féktelen száguldozás híve.”

Volt bőven akció, egy kis nyomozás, humor és egy Cobra 11 feeling is. Aki esetleg nem tudná: ez egy német sorozat. Két nyomozóval a főszerepben, ahol A2-es vagy A3-as autópályán üldözik a rosszfiúkat. 
Imádtam olvasni. Victor és Felix igaz, hű társai egymásnak és barátok is. Victornak múltja a felszínre kerül, majd később Amy dolgairól is kiderül a titok.
Amy nem az a nő, akire számítottunk a történet elején. 

„Legközelebb majd kérvényt nyújtok be, hogy mindenkit takarítsanak el az autókról, ha kocsiba szállsz!”

Nagyon sok kérdés merült fel, hogy ki ő és miért hátráltatja a nyomozókat. Mit érez valójában? Tényleg bűnöző? 
Miket titkolhat még?

„-Ne told le már le az útról a szerencsétlent... - folytatta Felix, miközben Viktor jobbról próbálta kikerülni a Fordot.
- Ha eltakarodik előlem, nem tolom le!”

Victor újra szerelmes lehet még? Vajon megtalálta az igaz szerelmet Amy személyében? Mi lesz velük?

„Most halt meg az a nő, akiben kezdtél megbízni és be akartad engedni az életedbe!”


Eközben a szálak kezdenek bonyolódni és felpörögni az események. Mi szállíthatnak abban a kamionban? Elkapják majd? Mit akart Engel a rendőröktől? Számos kérdések, de a válaszokra szinte mindig az utolsó oldalakon fogsz rálelni.

Ha szereted a krimiket, ajánlom neked ezt a könyvet. Nem hiába a kedvencem.


A könyvet itt tudod beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése