2021. április 21., szerda

Előolvasás Kopácsi Krisztina: Fagypont "Ez a történet tele van fordulatokkal, izgalommal, titokkal. Amikor e történet az olvasó kezébe kerül, nem fogja tudni letenni."

Először is szeretném megköszönni, Kopácsi Krisztina írónőnek, hogy megkeresett és megbízott azzal, hogy előolvasója legyek a hamarosan megjelenő Fagypont című regényének. Ez a regény számomra sok izgalmat és titkot tartogatott. Őszintén mondom, sokkal jobban tetszett, mint az első regénye, mert tele volt titokkal, fordulattal.

Kopácsi Krisztina
Fagypont



Tartalom:

Ashley Hall, a fiatal lakberendező szerelméért két pasi is rivalizál, a jóképű Cameron és a nem kevésbé vonzó Ridge.Míg az egyikük becsületesen játszik, addig a másikuk nem riad vissza a tisztességtelen eszközöktől sem.
Miközben ők Ashley szívéért versengenek, a lány családját súlyos csapás éri. Ashley-nek egyszerre kell megküzdenie a családi tragédiával, egy mogorva ügyféllel és a zűrzavarral, amit az álnok udvarló okoz.
Végül kiderül az igazság és a tisztességgel játszó fél elnyeri Ashley szívét. Ám a boldog befejezés csak álom marad. Fájó emlékek bukkannak fel a múltból, és egyre nyugtalanítóbb események zavarják meg mindennapjaikat. És amikor a meghittnek ígérkező hétvége végül rémálommá válik, már nem marad semmi kétség, valaki komoly fenyegetést jelent számukra. Az életük veszélybe kerül és csak magukra számíthatnak a havas hegyekben megbúvó, mindentől elzárt kis faházban.

Véleményem:
5/5

Most vagyok bajban, mert még így napokkal az olvasás után is össze vagyok zavarodva a szó legjobb értelmében. Mert ez a könyv csak úgy olvastatta magát és végig fenntartotta az érdeklődésemet. Sohasem tudtam előre, hogy a következő oldalon mi fog történni. Sok fordulatot és izgalmat rejt minden egyes lapja. Mikor az olvasó egy kicsit kezd felocsúdni egy sokkból, máris ott a következő. Soha nem tudhatod, hogy kivel beszélsz éppen, vagy ki is ő. Ki a jó és ki a rossz. Ez a romantikus krimi, amit most az írónő elénk tárt, egészen más, mint az első könyve. Míg az első regényében inkább a romantikus szál volt a meghatározó, addig itt a krimi szál volt az erősebb. Még mindig jutnak eszembe részletek a könyvből, és sokszor ráírnék egy-két ismerősömre, hogy velük is átbeszéljem, mire észbekapok, hogy te jó ég, még meg sem jelent, ezért nem is tudhatnak róla.

Szóval a könyv nagy hatást fog gyakorolni sok olvasóra, aki szereti a krimi és a romantika keverékét. És itt nem azt értem, hogy van egy olyan főhős, aki mindenáron megakarja védeni a gyámoltalan főhősnőt. Ez annál sokkal összetettebb. Mert itt a női főszereplő sem egy elveszett „kislány”, igaz sokszor tanácstalan, de talpraesett. A történet alapja az, hogy van egy fiatal nő, aki a barátnői után megy megnézni egy autóversenyt. Amint odaér a pályához és bejut a nézőtérre, figyelmetlenül egy gödörbe lép, de mielőtt elesne, bár két erős kar fogja át a derekát, még így sem ússza meg egyszerűen, mert megrándul a bokája, ezért kénytelen a megmentője karjai közt maradni.

Ugye milyen romantikus? Bár csak minden ilyen egyszerű lenne, de nem az. Mert ahogy fentebb is említettem sohasem lehet tudni, hogy ki kicsoda is valójában. Vajon ennek a titokzatos megmentőnek lesz szerepe továbbra is a történetben? Vagy csak egy felbukkanó alak, aki jó időben van jó helyen? Nem sokkal később jön egy másik férfi, aki szintén a főhősnőnknek kezd udvarolni. De vajon neki lehet esélye a korábban történtek után? Innentől két férfi küzd nő kegyeiért, aki nem tud dönteni, és sokszor elbizonytalanodik. Vajon jó vagy rossz döntést hoz majd a végén? Az izgalmas szál akkor kezd igazán érdekes lenni, amikor egy nő felbukkan és megkéri a belső építész főhősnőnket, hogy rendezze be az otthonát. Ki ez a felbukkanó személy valójában? Egy régi ismerős? Egy idegen?

A történetben ugyan sok elrejtett utalás található, és ha nem akarjuk elszalasztani ezeket, érdemes figyelmesen olvasni. Mert sok minden felett kifejezetten könnyű észrevétlenül elsiklani.
Bevallom hősiesen, engem az írónő még az utolsó lapon is alaposan meglepett. Azt sem tudtam már a végére, hogy ki melyik oldalon áll. Bár az indíték sokak szerint egyértelmű lehet, de vajon tényleg jól gondolják? 
Rengeteg kérdés maradt bennem, ami miatt úgy érzem, hogy ez a könyv nincs teljesen lezárva. Az írónő még az utolsó mondatokkal is meg tud semmisíteni mindent, amit addig gondoltam, és bizonytalanságban tud tartani. Amire azt hitted, megtaláltad a választ, az vajon tényleg a valódi válasz?

Ezt a könyvet azoknak ajánlom, akik szeretik az izgalmas, fordulatos, szenvedélyes és titkokkal teli történeteket. Mert ebben minden helyet kap. Sok ember másnak adja ki magát, mint aki, vagy mégsem?

Megéri elolvasni, én imádtam.

Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a bizalmat Kopácsi Krisztina írónőnek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése