2021. április 22., csütörtök

April Rose Scott: Velünk végződik - ("Ez a történet annyira szívszorító. Végig sírtam, nagyon a szívembe mart Holly és húga története.")

Szeretném megköszönni April Rose Scott írónőnek, hogy lehetőséget adott elolvasni nem mindennapi történetét a Velünk végződik címmel. Ajánlom hozzá nagyon, hogy készítsetek elő 200-as zsepit. Zokogni fogtok majd, én legalábbis végig sírtam olvasás közben. Számomra ez a történet az év egyik legjobbja lett.

April Rose Scott:
Velünk végződik

Tartalom:

A ​Velünk Végződik nem egy szerelmi történet, hanem történet a szerelemről. Holly és Ryan szerelme tizennégy éves koruk óta töretlen. Mindketten felvételt nyernek Anglia egyik legnívósabb egyetemére, mellyel mindkettőjük álma valóra válik. A nagy utazás előtt pár nappal azonban kiderül, hogy Holly szeretett húga, Ruby rákos és ez mindent megváltoztat. Holly nehéz döntéseket kénytelen meghozni szerelme és húga érdekében, melynek következményeit képtelen előre felmérni. Szívbemarkoló történetük megmutatja az igaz szeretet és szerelem erejét.

"-Tudod kislányom, van egy mondás. – nagyot sóhajtott és mély, lágy hanggal szólt hozzám – Egy láthatatlan szál köti össze azokat, akiket egymásnak szánt a sors. Néha a szál megfeszülhet vagy összegabalyodhat, de sosem szakad el.

-Bárcsak igaz lenne ez a mondás.

-Igaz, hidd el.

-Csak az a baj, hogy én fogtam és szanaszét téptem a miénket. Nem hiszem, hogy sikerülni fog újra összecsomóznom, ha pedig mégis, akkor sem lesz már a régi, sebzett lesz.

-A csomó a múlt bizonyítéka, hogy valamit nem pont úgy csináltunk, ahogy kellett volna. A csomók tanítanak meg minket egyre jobban és jobban vigyázni a szálra."


Véleményem
5/5

Velünk végződik történet nem egy szokványos romantikus mese. Hanem egy olyan történet, mely megmutatja, hogy a szeretet, az önfeláldozás nevében mikre nem képes az ember. Egy történet, ami a fájdalomról, kitartásról és az elvesztésről szól. Hogy a szerelem mennyit képes kibírni. Holly és Ryan életük legnagyobb kalandjára készülnek. Sajnos Holly időközben megváltoztatja a döntését. Nem tart Ryannel. Az élet rútul elbánt Holly-val, kegyetlen, fájdalmas döntést kellett hoznia, hogy húga mellett maradhasson. Viszont én nem értettem egyet. Esélyt kellett volna adnia Ryannek, hogy dönthessen. Ryannek pedig atyai pofont kellene kapnia, mert nem látott át a szitán. Valaki rázza  már fel. Nem látott az orránál tovább.

Ez a történet annyira szívszorító! Végig sírtam, nagyon a szívembe mart Holly és a húga története. Annyi mindent megmutatott, hogy milyen is lehet a testvéri szeretet. Mennyi mindenre képes az ember a testvéréért. Képes volt a szerelmét feláldozni. Tiszteltem a döntését. Ryan pedig, mint mondtam atyai pofont érdemelne, hogy helyére tegye a fejét. De! Kellett a  távolság, hogy rájöjjön mit is akar, illetve akarnak egymástól valójában,  vagy hogyaz élet mit akar tőlük. Kedvenc jelenetem, amikor irányított csontvelő donorokat keresett. Nem késlekedett segíteni a körülményekhez képest.

Ez a történet megmutatja, mennyire lehet erős a szerelem, a kitartás egymás iránt. S azt is, hogy mi van, ha kiderül a titok. Van-e megbocsátás ezután? Újra egymásra talál-e Holly és Ryan? Vajon mi lesz a vége? Sok-sok kérdés, amire a könyvben lelhet választ az olvasó.

Nem hiszem, hogy tudnék még ennél többet mondani, mint azt, hogy érdemes elolvasni. Szívből ajánlom azoknak, akik szeretik az érzelmes, romantikus történeteket, és akiket nem zavar, hogy sírni fognak közben.

 A könyvet itt tudjátok beszerezni:

April Rose Scott írói oldala

Bookline

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése