2020. április 18., szombat

Mogyorósi Vivien: Miután meghaltatok nélkülem

Mogyorósi Vivien kötete nem egy könnyed olvasmány. A könyvben az írónő fontos témákat feszeget, szó van itt a függőségekről, a gyászról, illetve a depresszióról. Igazán megéri elolvasni, de egy biztos, hogy nem egy egyszerű iromány.

Mogyorósi Vivien: Miután meghaltatok nélkülem


Tartalom:

Hat ​év – hosszú idő, pláne ha magányosan töltöd. Pontosan ennyi évvel ezelőtt Sev élete szilánkokra hullott, miközben ő megpróbálta felvenni a harcot egyre súlyosbodó drogfüggőségével. A barátai meghaltak, szerelmének nyoma veszett, az apja pedig magára hagyta. Azóta magányosan vergődik az emlékek és az őt kísértő rémálmok és hallucinációk között. Képtelen továbblépni, és legyűrni a depresszióját, mert nem tudja elengedni a múltat. Nem tudja elengedni őket.

Egészen addig, míg fel nem bukkan egy ismerős arc. Ő beindítja az eseményeket, Sev pedig kénytelen belátni, hogy menekülnie kell a múlt kísérteteitől, a gyötrelmes magánytól.

Sev tudja, hogy jól dönt, mikor végre hátat fordít a múltnak.

Az élet viszont nem egészen ezt a sorsot szánta a lánynak.
A történeten keresztül megismerkedhetünk a drogokkal való harccal, azoknak hosszan tartó káros hatásaival, az örök, maradandó sebbel, amit a barátok elvesztése ejt, és az olyan sötét mentális betegséggel, mint a depresszió. És persze a soha el nem múló szerelemmel.

Gondolataim a kötetről:

Szerintem már a borító is nagyon beszédes, de a belső tartalom, na, az igazán erős. Én azt mondom, hogy mindenféleképpen csak 18 éven felüliek olvassák, mert olyan nehéz és szívszorító események, helyzetek lapulnak a könyv lapjain, ami megviseli az ember lelkét. 

Azt kell, hogy mondjam, hogy elég sokáig olvastam ezt a regényt, de ez semmit nem von le az értékéből, hiszen ennek legfőbb oka az, hogy nagy hatással volt a lelkivilágomra. 

Főhősnőnk szemén keresztül megismerhetjük milyen a gyász, a depresszió illetve a különböző függőségektől való elszakadás.

Az írónő kötete igazán erősre sikerült, ami fontos gondolatokat tár az olvasója elé. De azt még egyszer meg kell említenem, hogy csak olyanok olvassák, akiket nem viselnek meg az ehhez hasonló, nehéz témájú történetek, mert bármilyen jó is ez a mű, egyáltalán nem könnyű megemészteni. 

Itt találjátok az írónőt :

Itt tudjátok a könyvet beszerezni :

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése