2020. augusztus 28., péntek

Hallie Nadal: Megmajmoltak ébredése

A könyvelhagyós játékunk keretein belül volt alkalmam elolvasni Hallie Nadal Álnok érdek sorozatának első kötetét, a Megmajmoltak ébredését, amit itt is köszönök az írónőnek! A regény zsánere krimi, így izgatottan vetettem bele magam az olvasásba. Lent olvashatjátok a gondolataimat a történetről, néhány enyhe spoilerrel.

Hallie Nadal: Megmajmoltak ébredése
(Álnok érdek 1.)


Tartalom:

Hallie kissé kényszeres, de megkapó jelenség. Egyetlen vágya: egy férfi. Amikor négy marcona gengszter betuszkolja őt egy BMW hátsó ülésére, félő, hogy vágya túlzott mértékben teljesül. Szorult helyzetében kiderül, mit érnek az évtizedes barátságok. Ám azt is jó volna tudni, mit akar Hallie-től a jóképű nyomozó.
Nem ajánlom a könyvet azoknak, akik kizárólag a magas irodalmat kedvelik. Ez egy közvetlen stílusban megírt, fordulatos történet azok számára, akik szórakozás közben új dolgokkal is megismerkednének.

Véleményem:
3/5

Bevallom, a fülszöveg engem eléggé félrevezetett. Krimire és némi romantikára számítottam, ehelyett kaptam egy humoros történetet, amiben a rosszfiúk előli menekülés dominál. Hallie-ről sem az jött le számomra a regényt olvasva, hogy kényszeres, de az sem, hogy egyetlen vágya egy férfi. Olyan érzésem volt, mintha nem ugyanaz írta volna a fülszöveget, mint aki a regényt. Ez pedig sajnos csalódást okozott.
Hallie egyébként egy kedvelhető szereplő. Vagány, önkritikus és olyan beszólásai vannak, amiken sokszor felnevettem. Emiatt a regényben bujkáló fanyar humor és az írónő stílusa nagyon tetszett. Ám sokszor úgy éreztem, hogy sem Hallie érzelmei, sem a gondolatai nincsenek eléggé kifejtve, ezért nehéz átérezni őket, és az eszmefuttatásokat sem egyszerű követni.
Az eseményeket végig Hallie szemén keresztül látjuk, ennek ellenére megjelennek további fontos szereplők is. Például Tim Krowsky nyomozó, akiről sokáig nem lehet tudni, hogy tényleg a jó oldalon, Hallie mellett áll-e, ami remek horogként fenntartja az olvasó érdeklődését iránta. Az írónő már az első találkozásukkor jelzi, hogy számíthatunk némi romantikára a két szereplő között, ennek ellenére a románc kimerül néhány kétértelmű megjegyzésben. Nem éreztem a kémiát Hallie és Tim között. Hallie végig kicsit tart a férfitól, közben folyton lekezeli és beszól neki. Tim viselkedéséből pedig leginkább az jön le, hogy idegesíti a nő. Emiatt a könyv végi egymásra találásuk számomra megalapozatlannak tűnt.
Hallie három barátnőjét, Debrát, Lolát és Shelát hamar megkedveltem. A nyitójelenet, amiben mind a négyen egyszerre szerepelnek, nagyszerűen sikerült. Csajos volt, vicces, olvastatta magát. Sajnáltam is, hogy a könyv többi részében a négy barátnőnek nem volt több közös jelenete.
A könyv ugyan kriminek van besorolva, de én képtelen voltam igazi krimiként tekinteni rá. Hallie belekeveredik valamibe, közben menekül, vagyis leginkább sodródik az árral, és ennek folyamán több vicces helyzetbe is belekeveredik. Arra nem sok erőfeszítést tesz, hogy rájöjjön a titok nyitjára. Mindent Tim Krowsky old meg végül, de a folyamatba nem kapunk bepillantást, a nyomozó csupán a könyv végén elmeséli néhány oldalban Hallie-nek, hogy kik is a rosszfiúk, mit akarnak, és mi miatt is keveredett ő bele ebbe az egészbe. Nincsenek a történetben igazi fordulatok, nem tudunk együtt nyomozni a szereplőkkel, a feszültség is gyakran elvész annak ellenére is, hogy Hallie-t üldözik.
A kutatóintézetben játszódó jelenetek voltak számomra a regény legjobb részei. Imádtam a majmokat, a hangulatot, és hamar megkedveltem az ott dolgozókat is. Egy olyan történet, ami kizárólag az intézetben játszódna, tökéletesen nyerő lenne nálam. A regényben viszont csak egy mellékszálnak tűnt az egész. Nem volt funkciója, csak úgy véletlenül megtörtént, Hallie épp oda sodródott. Mintha csak amiatt került volna bele a regénybe, hogy az üldözőket, akik persze megtalálják ott is Hallie-t, megtámadhassák a majmok.
Sajnálom, hogy ez a regény ennyire nem talált be nálam, de azoknak biztos tetszeni fog, akik szeretik a viccesen csetlő-botló hősnőket, akik mindenféle zűrbe belekeverednek.

Az Álnok érdek sorozat kötetei megvásárolhatok e-book formátumban az EZ-könyv oldalán:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése