2020. augusztus 29., szombat

Osvald Ajna: A láthatáron túl (Aura I.) "Mert az állatok is szeretik a kalandot, még akkor is ha a gazdájuk vezeti őket bele.''

Először is szeretném megköszönni a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak és Osvald Ajnának a lehetőséget, hogy recenziós könyvként olvashattam ezt az érdekes könyvet. Köszönöm.

Ez a könyv egy nem mindennapi kutyusról és a gazdájáról szól, akik elköltöznek a megszokott környezetükből, hogy megtalálják a boldogságot és újabb kalandokban vehessenek részt, új embereket ismerjenek meg.És ugye tudjuk, hogy semmi sem az aminek látszik. Az álmok is valósággá válhatnak, és a sötét felhők is hozhatnak váratlan boldog perceket. De vajon valójában mindenki az akinek mutatja magát? Ki milyen titkokat rejt? Mi történik éjjelente a parkban? Ha felkeltette e pár sor a figyelmed, és szereted az állatos, kalandos történeteket, akkor Osvald Ajna története neked szól.

Osvald Ajna:
A láthatáron túl
(Aura I.)


Történet:

Mit lennél hajlandó feladni a szerelemért? Hanna, a 25 éves érdi lány mindent odadob. Imádott karrierjét, szerető családját, gyerekkori barátait. Átutazza a fél világot, hogy kedvesével lehessen. Hátrahagy mindent, kivéve egyvalamit: Aurát, hűséges, tűzrőlpattant yorkshire terrierjét, akinek hála az is elénk tárul, hogy milyen a világ kutyaszemmel. Az ambiciózus páros fel van rá készülve, hogy nem lesz könnyű új életet kezdeniük a nyüzsgő New York szívében, de ami valóban vár rájuk, az minden képzeletüket felülmúlja.

Az események pörgő láncolata életveszélyes kalandokba sodorja őket, ahol összemosódnak a szerepek. Ki az igaz szerelem, ki a barát és ki az ellenség? Hanna képes lesz hűnek maradni szerelméhez vagy a végzet az arrogáns, titokzatos, ámde észvesztően jóképű olasz üzletember karjaiba sodorja? És legfőképpen, hű tud-e maradni Hanna önmagához az emberpróbáló fordulatok között? Ha meg akar küzdeni a jövőjéért, előbb szembe kell néznie múltja kísértő titkával.


Értékelés:
5/4,5

Egy olyan jellegű történetet kaptam, amilyet még eddig nem olvastam. Egy fiatal lány életét mutatja be, aki Budapestről a nagyvárosba költözik kutyájával együtt. Emellett bemutatja az írónő a kutya gondolatait is ami nekem nagyon tettszett, hiszen nem mindennapi. Öröm volt olvasni, és érdekes, hogy nem csak az emberek nézőpontjából olvashattam. Így egy kicsit betekintést kaphattam abba, ahogy négylábú gyermekeink megélnek egy-egy életeseményt. A másik szál, amin fut a történet, érdekes módon nem a lány barátjának a szála, hanem egy idegen férfié, aki végleg el akarja felejteni a múltját, de vannak emberek akik nem hagyják ezt neki. Voltak a történetnek eléggé megrázó részei is, főleg mikor az ember szembesül az állatkínzás borzalmaival. Ebben a könyvben pl. a kutyákra volt ez kihegyezve. Vagy a menhelyen élők nehéz élethelyzetéről, ami ugye tudunk, hogy nem csak a Magyarországon lévő menhelyek helyzete nehéz, hanem a külföldieké is. Hogy miért? Azért mert ilyen célokra kevés a pénz, és a legtöbb állatalapítvány, állatmenhely adományokból tartja fent magát. Ezt is bemutatja ez a könyv. Emellett bemutatja még azt is, hogy milyen veszélyek, érdekességek várnak ránk egy akkora városban, mint New York City. A könyv nagyon is tetszett nekem. A történet csak úgy magába szippantott, az események szépen követték egymást, de mégsem tudok nyugodt szívvel 5 csillagot adni rá. Látni, hogy első könyv, első próbálkozás, ami nem is gond. Nekem egy kicsit hiányos volt, egy-egy jelenet csak bele volt írva, és nem volt egészen kidolgozva. Ez ugyan nem ront igazán a könyvön, de hiányérzetet hagy az olvasóban. Voltak olyan dolgok ahol picit részletesebben kellett volna leírni a dolgokat, mert sokszor csak a felszínt kaparták. Izgalmassá teszik a történetet, elgondolkodtatják az embert, várják izgatottan a folytatást, és a választ a kérdésükre, de nem kapnak. Vannak olyan emberek, akik megpróbálják összerakni a képet, mit én is, de így nem lehetünk benne biztosak, hogy jó-e. Emellett, ami jó dolog, hogy rengeteg kérdés merül fel az olvasóban, és abban bízva, hogy megkapja a kérdéseikre a választ, a kezébe veszi a második részt. Én is ebben bízom, hogy a második kötetben választ kapok a kérdéseimre. A miértekre, a hogyan okra. És választ találok arra, hogy ki a barát és ki az ellenség. Hogy az álmok valóban mit is jelentenek a főhősünkre Hannára nézve? Ki a sötét angyal? Kicsoda valójában Valery, és Abigel? Robi mit követett el, és vajon okkal gyanakszik rá Daniel? Vajon Danielnek sikerül megszabadulnia a múltjától? Milyen borzalmak vagy kalandok várnak még Hannára, Aurára és Danielre?


Kedvenc idézetek:

A nevemet akkor kaptam, amikor első ízben csapott meg a szabadság szele.

A kétlábúaknak meg kellene végre értenie egyszer s mindenkorra, hogy nekünk, kutyáknak a gazdánk jelenti a világot.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése