2020. augusztus 27., csütörtök

Hidasi Judit: Egy nap a parton - ("Még most is keresem a szavakat, hogy elmondjam mennyire, szerettem olvasni ezt a történetet. Úgy éreztem olvasás közben, hogy indulnom kell, nagyon magával ragadt a történet, legszívesebben repülőre ültem volna és elmentem volna Olaszországba.")

~~~ Előolvasás ~~~

Köszönöm az Álomgyár Kiadónak, hogy résztvehettem egy új könyv előolvasásán, amely nem más, mint Hidasi Judit: Egy nap a parton című, ma megjelent könyve. Számomra megtisztelő volt, hogy olvashattam megjelenés előtt. Nagyon kíváncsi voltam, hogy a thriller műfaj után milyen lesz romantikus zsánerben olvasni az írónőtől. Jelentem, fantasztikus, már most egy életre megjegyzem, hogy nem csak thriller műfajban tudd szuper jókat alkotni, hanem romantikus műfajban is. Ezek után mindent elolvasok, amit az írónő kiad a kezéből.

Hidasi Judit:
Egy nap a parton


Tartalom:
Vannak, ​akiknek ki kell várniuk egymást
Edit a legsikeresebb sebész a kórházban. A keze pontos, az időbeosztása feszes, maximalista és tökéletes. Legalábbis mások ezt gondolják róla. 
Egy baleset azonban mindent megváltoztat. Élete fenekestül felfordul, és megoldásért egy régi barát tengerparti villájába menekül. 
A mindig precíz és körültekintő nő egy dologgal nem számol: hogy a parton összetalálkozik régi szerelmével. 
A vonzalom az eltelt hosszú idő ellenére kölcsönös maradt, az élet azonban csavart labdát dob: a férfi házas. 
Mégis csodálatos napot töltenek el együtt, ami nem maradhat folytatás nélkül… 
A boldogsághoz azonban, mint általában, most is kacskaringós út vezet. 
Talán mégis ez a régi szerelem volt az igazi? Vagy az a férfi, aki Editet otthon várja?

Véleményem
5/5

Még most is keresem a szavakat, hogy elmondjam mennyire, szerettem olvasni ezt a történetet. Úgy éreztem olvasás közben, hogy indulnom kell, nagyon magával ragadt a történet, legszívesebben repülőre ültem volna és elmentem volna Olaszországba. Számomra élethűen adta vissza a hely - Grado – varázsát. El tudtam volna magam képzelni ott egy jó könyvvel a kezemben, szembe velem, a tengerparttal. Gyönyörű és varázslatos hely lehet, adva van minden az újrakezdéshez.

Amikor elkezdtem olvasni, nem tudtam, mire számítsak, hiszen az írónőtől eddig az Aranykör című thriller könyvét olvastam. Ez a könyv pedig, egyszerűen mesés, alig tudtam letenni, annyira magával ragadott, romantikus, vicces és kalandos történet egy kis bölcsességgel megspékelve.

„Ha valaki szeret, akkor megváltoznak a dolgok. 
Ezt mondják, nem igaz?”

Történet szerint Edit sikeres sebészként dolgozik Budapesten. Precíz és pontos. De egy sajnálatos baleset miatt kénytelen szabadságra menni és keresve sem találhatott volna jobb helyett, mint Olaszország. Ott találkozik élete szerelmével, Akivel egy durva veszekedés után szakítottak. Így évekkel később újra találkoznak az olaszországi Gradó-ban. Egyikőjük sem gondolta volna, hogy valaha is viszont látják egymást. De a sors, igencsak furcsa játékot űzött velük.

Edit egy átbeszélgetett délutáni napon jön rá, hogy mit is érez valójában, kire várt nagyon. Ahogy a rég látott szerelmes férfi is ugyanezt érezte Edit iránt. Vajon újra kezdhető egy régi kapcsolat? Ennyi év után a szerelem, a vágyódás mennyire változhat meg egymás iránt? Van jövője a kapcsolatuknak? Adnak esélyt maguknak? Számos kérdés fogalmazódott meg bennem, mikor olvastam.

„Mindkettőnkre ránk fér, hogy tisztázzuk a múltbéli dolgainkat. Elképzelhető, hogy ezért hozott minket össze ismét a sors. Szóval megígérem magamnak, hogy okos leszek, és figyelek rá. Mert jár neki.”

Számomra ez a történet felüdülés volt, igazi érzelmi hullámvasút. Imádtam olvasni, és szívesen vettem volna, ha lett volna még 100-200 oldal. Edit és Attila párosát imádtam.

Ha valaki egy szuper romantikus történetet szeretne olvasni a nyáron, akkor nagyon ajánlom az Egy nap a parton kötetet. Érdemes elvinni nyaralásra. Könnyed, laza kikapcsolódást nyújt. Nem akar több lenni, mint ami valójában szeretne lenni. Ezért is érzem, hogy ez a történet számomra újraolvasós lesz.

Nagyon meglepett az írónő, mert eddig nem olvastam még romantikus történetet. Nagyon örültem, hogy megismerhettem erről az oldaláról. Számomra nagy kedvenc lett és mindenképpen ajánlani fogom másoknak is.


"Az életet lehet tervezni, nem készülhetsz fel mindenre.


A könyvet itt tudjátok beszerezni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése