2021. július 11., vasárnap

Márton Csilla: Boldogító lélegzés "Most egy olyan könyvet olvashattam, ami egy teljesen új világba/világnézetbe vezetett be. Olvastam már spirituális témában, de azok nem tartalmaztak ennyi kutatómunkát, mint ez a könyv."

Szeretném megköszönni Márton Csillának és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak a lehetőséget, hogy olvashattam a Boldogító légzés című spirituális önismereti könyvet. Ez a könyv nem egy könnyed olvasmány. Megfelelő időfordítást és figyelmet igényel.

Márton Csilla:
 Boldogító légzés


Tartalom:

E könyv érdekessége épp az elmélet és a gyakorlat izgalmas ötvözése: egyrészt átfogó összegzést ad a légzésterápiáról, a jungi pszichoanalízisről, a pszichoszomatikus feldolgozásokról -és velük összefüggésben a legalapvetőbb spirituális tanításokról-, másrészt egyéni sorsokon keresztül mutatja be a terápia életet megváltoztató erejét. A valóságos emberi történeteket olvasva saját életünkre is ráláthatunk, és felismerhetjük a tudatos légzés transzformáló erejét, amely mindannyiunk számára rendelkezésre áll, hogy általa egészségesebb emberekké váljunk, szabadon felvállaljuk és boldogan megéljük önmagunkat. Nem kétséges: a tudattalant megmozgató légzés valóban felszabadít, gyógyít, a tudatos Énünk megleléséhez segít… boldogít!

Értékelés:
5/4

Most egy olyan könyvet olvashattam, ami egy teljesen új világba/világnézetbe vezetett be. Olvastam már spirituális témában, de azok nem tartalmaztak ennyi kutatómunkát, mint ez a könyv. Sokszor az emberek csak a tapasztalataikat írják le, hogy hogyan változtattak életmódot. De arról szinte senki sem írt szerintem, amiről Márton Csilla tette, legalábbis én ilyennel még nem találkoztam. Az írónő egészen visszament az időben, egyenesen a kezdetekhez. Könyvében több vallási nézetet is leír gyakorlattal együtt. Bemutatja azt, hogy milyen fontos megismerni önmagunkat, figyelni a testünkre és lelkünkre egyaránt. Megismerteti az embert a légzésfajtákkal, a csakrákkal, a meditációval stb. Ezt a könyvet nem lehetett könnyű megírni, szerintem lehet látni rajta azt, hogy rengeteg kutatómunkát igényelt, emellett pedig olyan fogalmaknak is utána kellett járnia az írónőnek, amelyeket a mindennapokban nem használunk. Voltak olyan szavak, amelyeket én sem értettem, és utána kellett néznem. Számomra nehéz olvasmány volt. Sok tudományos leírással. Ezenkívül az elején megismerhetünk egy érdekes történetet, aztán Jungról is olvashatunk és az ő munkásságáról. Megtudhatjuk azt, hogy hányféle légzés van, és melyiknek mi a jelentősége. Sok olyan dogot ír le ezzel kapcsolatban, ami nekünk hétköznapi és természetes, mégsem vesszük észre, hogy ennek akár jelentése is lehet a egészségünkre nézve.

Szóval köszönöm szépen Márton Csillának, hogy olvashattam e könyvet, ami igen tanulságos volt számomra. Bár nem az én világom, de mégis sokat tanultam belőle.

Ezt a könyvet olyanoknak ajánlanám, akik spirituális beállítottságúak és szeretnének tanulni. Illetve olyanoknak, akiket ez a világ érdekel. A könyv végére garantáltan másképpen fogsz gondolkozni a világról.

A könyvben találhatóak még gyakorlatok és észrevételek is.

Márton Csilla hivatalos oldala
Bookline
Alexandra Kiadó




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése