2021. július 2., péntek

Molnár Réka: Amerre a hattyúk szállnak '' - Arra menjünk!- mutatott a pontok felé- Amerre a hattyúk szállnak."

Szeretném először megköszönni Molnár Réka írónőnek és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy elolvashattam ezt a nem mindennapi történetet, amely egy fiatal nőről szól.

Ez a könyv nem más volt, mint Molnár Réka: Amerre a hattyúk szállnak c. könyve.


Molnár Réka:
Amerre a hattyúk szállnak


Tartalom:

Nóra, a harmincéves, átlagos életet élő nő egy napon különös üzenetet talál a postaládájában. A levél, melynek aláírója „V”, furcsa utasítást tartalmaz. Nóra az első perctől fogva kötődni kezd a titokzatos levélíróhoz, aki újabb és újabb próbák elé állítja őt. A nő útját éneklő hattyú, soha el nem hervadó virágszirom, furcsa látomások, álom és valóság összefonódása kísérik, melyeknek célja Nóra valóságértelmezésének gyökeres átalakítása.

Véleményem:
5/4

Nem rég volt szerencsém elolvasni ezt a nem mindennapi történetet. A könyv első pár lapján már láttam azt, hogy ez a könyv nekem is szól. Mert a főszereplőnkben, Nórában kicsit magamra leltem. Az érdekes az, hogy a főhősnő a 30. éve előtt volt pár héttel, és a könyv az én kezembe is pont a 3 x előtt került. Így még jobban bele tudtam élni magam a történetbe. A titokzatos levél mindjárt az elején felkeltette az érdeklődésemet, és elkezdtem gondolkozni azon, vajon ki lehet az a V, és mi köze lehet Nórához. Miért pont neki küldte a levelet? Miért így írta alá? Kíváncsivá tett már ez. Érdekes volt olvasni azt, hogyan bontakozik ki ez különleges kapcsolat. A régi ház stílusa és leírása nagyon is tetszett. Bár megmondom őszintén, én nem mertem volna egy titokzatos levél érkezése után elmenni a megadott címre még akkor sem, ha hajtott volna a kíváncsiság. Bár igaz, hogy a főhősnőnk is habozott az elején, végül mégis elment. Tetszett a gondolkodásmódja. A filozófiai megjegyzések. Ebben a történetben nem csak a főhősnő kezdte el a maga útját járni, megismerni önmagát, hanem bevallom, én is. Marcell volt az a szereplő V-n kívül, akit sokáig nem tudtam hová tenni. Nem értettem, hogy most ki áll-e Nóra mellett a nem mindennapi spirituális út során, vagy magában elítéli. Igaz az írónő néhány gondolatot megosztott velünk ezzel kapcsolatban is. Néha elgondolkoztam azon, hogy én vajon elindulnék azon az úton, amelyiken Nóra elindult. Sokszor nehéz és göröngyös út volt az, amelyre ő rálépett. De végigvitte. Követte V utasításait. Bár Marcell-lel nem tudtam mihez kezdeni, mégis úgy éreztem, hogy valamilyen szinten próbálja védeni a nőt. Megkérte arra, hogy vigye el oda, ahol V lakik. Nóra először tiltakozott. Sőt valahol érezte azt, hogy a férfi nem érti meg őt. Főleg attól a pillanattól kezdve, mikor elmondta neki, hogy úgy érzi, kezd beleszeretni a titokzatos V-be.

Kicsit össze vagyok még zavarodva e könyv olvasása után. Érdekesnek találtam. Elgondolkoztatott. Megmutatott valamit, s megnyitott számomra egy utat. Ezt a könyvet minden olyan nőnek el kellene olvasnia, aki keresi még a maga útját. Aki bizonytalan és félénk. Nyitnunk kell, és ez a könyv egy lehetséges metaforikus példát mutat, hogyan. Nem szabad félnünk az ismeretlentől.

'' Emlékezz önmagadra!'' - kántálta minden. "


Molnár Réka hivatalos oldala

Napkút kiadó

Libri

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése