2020. március 17., kedd

Egy könyv a fáradt estékhez - Vélemény Melissa Moretti Száguldó szerelem című regényéról


Ezt a regényt tavaly kaptam édesanyámtól; azt mondta azért vette meg, mert nagyon tetszett neki a borítója. Mint tudjuk, nem ez alapján ítélünk meg egy könyvet, de mindenképpen ez az első, amivel szembe találjuk magunkat az olvasnivalók tengerében.
Mivel a kivitelezés nekem is nagyon megtetszett, nagyon boldog voltam, így még a fülszöveget sem olvastam el, csak miután befejeztem a könyvet.

Melissa Moretti - Száguldó ​szerelem
 

Tartalom:

A regény az autóversenyzők világába viszi el az olvasót, és a főszereplő Sylviát is. A harminckét éves özvegyasszonynak jó oka van arra, hogy kerülje az autókat és a száguldást. Ám a cége egy reklámkampány szervezésével bízza meg, amelynek középpontjában Rony Chado, a világhírű versenyző állna. Az üzleti tárgyalás hamarosan szerelemmé változik. De akadnak néhányan a versenyző közelében, akiknek nem tetszik az új kedves felbukkanása. Az olvasó megláthatja a kulisszák felől, mi zajlik a versenyek alatt és azokon kívül. Mennyi ármány és intrika, mennyi tragédia van a csillogás mögött!
Ám Sylvia és Rony szerelme megállíthatatlanul száguld, éppen úgy, mint egy versenyautó.


Véleményem:
4,5/5


A regény az volt, amit vártam. Könnyed, esti kikapcsolódásra alkalmas történet, pont azokra a napokra, amikor már azt sem tudjuk, melyik nemhez tartozunk, de azért még korán lenne lefeküdni.
Tetszett az autóversenyzés alapvonal, nem emlékszem, hogy olvastam volna olyan történetet, ahol ez adta volna az egyik fő szálat. A helyszín sem mindennapi: az író Indiába kalauzol el minket és a szereplőket is.
Mivel olvastam már a szerzőtől, tudtam, hogy választékos, mégis gördülékeny történetvezetést fogok kapni. Szeretem fogalmazásmódját, azt, hogy nincs semmi túlgondolva, egyszerűen csak halad a cselekmény.
Egy dolgot nem tudtam hova tenni, bár ez csak az én személyemnek furcsa mindig: a két főhős olyan gyorsan egymásra talált, hogy pislogni sem volt időm. Megértem, hogy ez a legfőbb dolog egy szerelmes regénynél és azt is, hogy egy viszonylag rövidebbnél - 200 oldalról van szó -; nincs is sok lehetőség nagyon elhúzni az eseményeket, de itt pár oldal után már egymás karjaiban találhatjuk a szerelmespárt.
Ettől eltekintve, azonban nagyon jól szórakoztam és alig várom, hogy egy újabb kötet kerüljön a kezembe az írótól!

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése