2020. március 30., hétfő

Minden hónapra egy mese – Vélemény Bartos Erika Hónapok meséi (Bogyó és Babóca 30.) című könyvéről

Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány történetei sok-sok kisgyermek kedvenceivé váltak, a lányom is nagyon szereti őket. Nem is volt kérdés, hogy megvegyem-e neki Bartos Erika sorozatának legújabb kötetét, melyben tizenkét mese szerepel, minden hónaphoz egy-egy.

Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Hónapok meséi


Tartalom

Kísérd végig az év hónapjait Bogyóval és Babócával!
A könyvben tizenkét mese szerepel, a hónapok, évszakok jellegzetességeit követve.
Minden hónapra jut egy történet, melyekben szinte az összes szereplővel találkozhatunk!
A katicalány és a csigafiú történetei a 2004-es első kötet óta számos elismerést szereztek, a sorozat megannyi jótékonysági ügyet szolgál, a kötetek több nyelven is megjelentek.

Véleményem
5/5

Ritka az olyan mesekönyv, ami nem csak a gyerekeknek jó szórakozás, de a szülők is szívesen olvassák. Számunkra Bogyó és Babóca történetei épp ilyenek. Én is mindig örömmel kezdek bele egy újabb mesébe, mert kíváncsi vagyok, hogy a kis bogárszereplők milyen kalandokba keverednek, és örökmozgó lányom is hajlandó ilyenkor leülni egyhelybe és érdeklődve hallgatni ezeket.
Ebben a kötetben tizenkét mesét kapunk, mindegyik illeszkedik az adott hónaphoz, így a kisgyerekek a segítségükkel megtanulhatják az adott hónap jellegzetességeit, az időjárást, az ünnepeket és a szokásokat. A főszereplők mindig mások, ami még változatosabbá teszi a könyvet.
A történetek egy picivel hosszabbak, mint a szokásos Bogyó és Babóca mesék. Több a szöveg egy-egy oldalon, a mondatok is hosszabbak, kicsit talán bonyolultabbak is, így én inkább három-négy éves kor felett javaslom.
Szívmelengető mesék, a megszokott aranyos rajzokkal kiegészítve, szívből ajánlom minden Bogyó és Babóca rajongónak, és azoknak is, akik még csak most ismerkednek ezzel a sorozattal.

Itt szerezhető be:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése