2020. március 3., kedd

Vélemény Papp Csilla - Szerelem újraírva címú regényéről


Sok jót halottam a könyvről, ezért mikor megkaptam, kíváncsian kezdtem el olvasni. A fülszöveg elég izgalmasnak és rejtélyesnek hatott, ezért nagy reményeket fűztem hozzá!

Papp Csilla - Szerelem újraírva


Tartalom:

Rebeka Simon saját lakberendező cégét vezeti Londonban. Egzisztenciája, kapcsolatrendszere messze felülmúlja korábbi elképzeléseit, sikert sikerre halmoz, mégsem tud igazán boldog lenni. Egy titkot hordoz 19 éves kora óta, mely ez idáig egész felnőtt életében fogságban tartotta.
Rebeka lánya, Tara és a barátja úgy döntenek, hogy fiatalkoruk ellenére eljegyzik egymást.
Rebeka  elhamarkodottnak tartja ezt a lépést, de képes változtatni a hozzáállásán és igyekszik támogatni a lányát.
De az eljegyzés napján Rebeka rádöbben, hogy a féltve őrzött titka hamarosan napvilágra kerül.
Hány ember életét teheti tönkre egy ilyen, múltban gyökerező rejtély? Hogyan lehet megúszni a legkisebb sérülésekkel egy nem várt találkozást? És mi van, ha nem csak Rebekának vannak olyan titkai, melyek mindent megváltoztatnak?
Papp Csilla legújabb romantikus, izgalmas fordulatokban bővelkedő története az útról és az útkeresésről ezúttal olyan örökké aktuális témákat is boncolgat, mint a szülő-gyermek kapcsolat, a mozaikcsaládok helyzete, vagy éppen a szexuális zaklatás.
Véleményem:
 4/5

Ez volt az első olvasásom az írónőtől, bár tudom több sikerkönyve is van.  Technikailag tetszik amit csinál, a fogalmazásmód szép és választékos. 
A történet tele van tanulsággal, bár nekem néhol túl érzelmes volt. Az örök szerelem és ehhez hasonlók, egy kicsit sok volt; igaz szépen adja át az érzelmeket az olvasónak.  Továbbá szeretem, amikor egy történet meglepetéseket tartogat , és sohasem tudni, mikor történik valami. Ezt itt megkaptam.
Karakterek tekintetében azonban vannak fenntartásaim.  Valahogy egyikkel sem tudtam igazán egyetérteni, emiatt megkedvelnem sem sikerült őket.  Nem ellenszenvesek, csupán semlegesek maradtak.
Mivel egy könyv szerves része a borító is, fontos szót ejteni róla. Bár értem a koncepciót, mégis kaphatott volna egy, a történetet jobban kifejező képet. Ha nem ajándék lett volna, hanem egy könyvesboltban keresgélek, nem biztos, hogy leemelem a polcról.
Ettől függetlenül egy élménnyel lettem gazdagabb, amit ezúton is köszönök szépen!

A könyvet itt tudjátok beszerezni: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése