2020. március 8., vasárnap

Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve

Winie sikeresen megmenekült a hóhér kötelétől, de továbbra sem állhat meg, hiszen újabb izgalmak és kalandok várnak rá.

Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve


Tartalom:

Winie ​megmenekült a hóhér kötelétől, de ez nem jelenti azt, hogy csendesen meghúzná magát, és várná, amíg a viharfelhők teljesen elvonulnak a feje fölül.
Will „tanulmányai” folytatódnak, és Winie próbálja őt felkészíteni a vizsgájára. Feladatként szabja neki, hogy önállóan tervelje ki egy általa kiválasztott tárgy elrablását, Will döntése pedig a Könyv másolatában látott Pacsirtára esik.
Winie-t eközben apja ismét behúzza a csőbe, és rátestálja keresztlánya, Marie Kennellis vőlegényének előkerítését. A lány jó híre múlik azon, Winie-nek sikerül-e felkutatni a szökevény fiút, aki minden bizonnyal kártyaadósságai miatt bujdokol.
Will eközben külön utakon jár, és úgy tűnik, túlságosan is messzire megy a Pacsirta utáni vadászat során, amit azonban a Langton család – különösen Winie – talán sosem fog megbocsájtani neki.

„ – Kijátszottál! – Nem viccelt, láttam a szemében. Láttam benne az elárultságot, a csalódást és az engesztelhetetlen haragot. – Tűnj el!
– Winie, csak hadd magyarázzam meg…
– Nem érdekel! – Még csak nem is hagyta, hogy végigmondjam. – Csak menj el, Will, és reménykedj benne, hogy apám sosem talál meg.”


Gondolataim a könyvről:

Ebben a kötetben újabb varázslatos tárggyal ismerkedünk meg, ami ezúttal a Pacsirta lesz, és amit Willnek kell egyedül ellopnia. Nem lesz egyszerű dolga, az már egyszer biztos. Winie eközben azt a feladatot kapja, hogy egyik rokonának eltűnt vőlegényét kerítse elő, aminek a lány egyáltalán nem örül.

Ez a könyv is igazán izgalmas volt, és tetszett, hogy itt Will és Winie szála kicsit kettévált, így még érdekesebbé és feszültebbé téve az eseményeket. Ha esetleg még nem olvastad ezt a sorozatot, de szereted a steampunkot, mint műfajt, akkor mindenféleképpen kezdd el, mert kötetről kötetre egyre jobb és izgalmasabb!

Itt találod az írónőt:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése