2019. november 28., csütörtök

Egy angyal és egy démon szerelme - Vélemény Lana Millan: Raziel című regényéről


Lana Millan - Raziel című regényét sokan ajánlották nekem. Mivel én is szeretem ezt a témát boncolgatni,  nagyon vártam, hogy elolvashassam. Elismerem, nagy elvárásaim voltak vele szemben. Az angyalok, emberek, démonok hármasa már ősidők óta izgatják a fantáziánkat, jó pár mű is született a témával kapcsolatban. A fülszöveg alapján nagyon érdekelt, az írónő mi újat tud még mutatni a témában.

Fotó:Kovács Ági
Lana Millan - Raziel


 Tartalom:

Ismered a viccet, amiben a bukott angyal, a KitKat-mániás démon és egy hősszerelmes bolti eladó a Tudás Könyvének keresésére indul? Nem? Nem csoda, hiszen ez nem vicc. Raziel a Tudás Könyvének őrzője, a legfelsőbb misztériumok és titkok angyala. Vagyis csak volt. Valami történt. Lélegzik és ver a szíve, miközben Nevada tűzforró sziklái között kinyitja a szemét. Emberré vált. Lehetne még ennél is rosszabb a helyzete? Lehet, és lesz is. Amikor eltűnik a Tudás Könyve üzletet ajánlanak neki: ha segít megtalálni, visszakaphatja a szárnyát. Segítőként egy pimasz démont varrnak a nyakába, hogy aztán együtt vágjanak neki Amerika vadregényes tájainak. Kalandos útjuk során Raziel felfedezi magában az elszánt harcost, a féltő barátot, és az esendő embert. Lana Millan második regénye egy izgalmas mese, ami akár igaz is lehetne.

Véleményem:
4/5

Mi történik, ha egy angyalt száműznek a mennyből és egy nő testében tér magához? Az első levegővétel, étel vagy ital, ijesztő élmény a számára. Szembe kell néznie saját halandóságával és hiába a tudás, amit az évszázadok alatt felhalmozott kevésnek bizonyul. Ráadásul két oldalról is nyomás éri: egyrészt szeretne visszatérni az angyali mivoltához, másrészt pedig megtalálja egy démon, akivel szövetséget kell kötnie, ha túl akar jutni a nehézségeken.
Az írónő komoly témához nyúlt el kell ismerjem, hogy nem mindennapi módon dolgozta fel. Voltak részek, melyekkel nem értettem egyet, mégis úgy érzem érdemes volt elolvasnom. Elgondolkodtatott és nyomott hagyott bennem, ami nagyon fontos, ha azt nézzük, milyen nagy választék van az olvasnivalók piacán.
 A főhősökkel nem igazán tudtam azonosulni, de azért egy szereplőt  kiemelnék: Kendra, mint ember és Raziel megmentője nagyon szimpatikus volt. Biztos pontnak éreztem a történetben, akire a főhős esendő pillanataiban mindig támaszkodhatott.

Az írónő hivatalos elérhetősége:
Lana Millan írói oldala
A könyvet itt tudjátok beszerezni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése