2019. november 29., péntek

Interjú Mimi Taylorral a Romantikus / Erotikus könyvek kedvelői csoport vezetőjével


Mimi köszönöm, hogy elfogadtad felkérést, hogy bemutathassam a Romantikus / Könyvek kedvelői csoportod. A csoportodban több mint 100 szerző - író van, a bloggerekről nem is beszélve. Megtisztelő számomra, hogy moderátorként segíthetek neked a munkádban. Ezért is gondoltam arra, hogy a Magazin olvasóival jobban megismertessem a csoportot. Mesélnél róla, miként alakult és milyen nehézségek vannak e mögött?



1.
Mióta vezeted a csoportod? Kik a segítőid?

Köszönöm szépen a felkérést az interjúra, nagyon megtisztelő!  A csoport 2016. december 10-én született legelőször azzal a céllal, hogy a frissen megjelent, életem első regényét meg tudjam ismertetni azokkal, akik ebben a zsánerben olvasnak a legszívesebben. Hamar kiderült számomra, hogy rengeteg magyar író van, akik a romantika/erotika zsánerében alkotnak, legyenek kezdő alkotók, vagy már sokkönyves írók.
Mivel a csoport rövid idő alatt meglehetősen nagy létszámmal bővült, szükségem lett segítségre, hogy figyelemmel tudjuk kísérni a csoport eseményeit. Tíria Devil volt az első, aki eleinte moderátorként, mára adminisztrátorként segít a mindennapokban. Majd csatlakoztál te és Kiss Viktória, akik már a kezdetektől lelkes tagok vagytok és figyelmes moderátorok, amiért mindig hálás leszek!

2.
Gondoltad volna, hogy ekkora sikere lesz, ennyi szerző lesz a csoportban?

Nem. Az ember, vagy legalábbis én nem, doha nem számítok semmiben nagy sikerre. Itt pontosan azért nem, mert nem tudtam, hogy ilyen sokan vagyunk. A legtöbb általam is kedvelt íróról itt a csoportban tudtam meg, hogy tulajdonképpen magyarok. Ettől a ténytől csak még jobban fellelkesültem. A csoportunk hamar népszerű lett, mind az írók, mind az olvasók körében.

3.
Mesélnél a kezdeti időkről?

A csoport indulásakor, amikor még csak néhány tagunk volt, minden nap szerzői bemutatkozó napokat tartottunk. Ez egy nagyon jó alkalom és lehetőség volt arra, hogy mind a szerzők, mind az olvasók megismerhessük egymást. A kezdő és haladó írók egymást támogatva, segítve lépegettünk előre. Bár hihetetlen, de rengeteg barátra, jó ismerősre tettem szert a csoportnak köszönhetően, és ami külön öröm számomra, hogy szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki ezt elmondhatja.




4.
Mik a legnépszerűbb zsánerek, amikben a szerzők többsége alkot?

Hát ebben a csoportban nyilván a romantika és az erotika zsánerét kedvelők vannak a legtöbben, mind az írók, mind az olvasók közül. Éppen ezért lett a csoportnak ez a neve.

5.
Hány szerzőről beszélhetünk a csoportodban?

Még az indulás után néhány hónappal összeszámoltam egyszer. A csoportban akkor 96 fő író volt, kezdők és sokkönyvesek egyaránt. Időközben volt, aki elhagyta a csoportot, de csatlakoztak újak, jelenleg nem tudom, hogyan állunk, de az biztos, hogy több, mint 100 szerző tagja van jelenleg is a csoportnak.

6.
Mit gondolsz későbbiekben is, megmarad a csoport?  Milyen ötleteid, terveid vannak a jövőre vonatkozóan?

Sok mindennel próbálkoztunk már a csoportban, ilyenek voltak pl. a szerzői bemutatkozó napok, de mióta minden szerzőnek saját olvasói csoportja van, ez a bemutatkozási lehetőség majdhogynem értelmét vesztette. Nincsenek igazán hosszútávú terveim. A csoport így, vagy úgy, de továbbra is működni fog, az eddigi szigorú napirenden is enyhítettünk, így már tulajdonképpen csak reklámfelületként szolgál. Egyelőre nincs ötletem, mivel lehetne kicsit feldobni a hangulatot, de örömmel fogadjuk az esetleges ötleteket! 


A csoporthoz bárki becsatlakozhat, de előtte meg kell válaszolniuk a feltett kérdésekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése