2019. november 30., szombat

Közös interjú Magyarul író kortárs szerzők olvasói csoportjának kitalálójával Mimi Taylorral.

Nemrégiben készült veled interjú a Romantikus/Erotikus könyvek kedvelői csoporttal kapcsolatban. Ezután nem sokkal jött létre Magyarul író kortárs szerzők olvasói csoportja. Isabel és én szeretnénk megköszönni, hogy elvállaltad a közös interjút. Már régóta csoportod tagjai vagyunk, és figyelemmel kísérjük a játékot, mely kerek egy éve tart. Erről és sok másról is szeretnénk beszélgetni veled.



Ági:
Miben más ez a csoport, mint a romantikus/erotikus csoport?

Ez a csoport azért született, mert többen felvetették, hogy miért csak a romantika és erotika zsánerében alkotó szerzőknek kínálunk lehetőséget az adott zsánert kedvelő olvasók elérésére. Ekkor jött az ötlet erre az új csoportra, mely az összes magyar, vagy magyar nyelven alkotó szerzőnek lehetőséget kínál arra, hogy megismertesse magát az olvasókkal.

Isabel:
Mi volt a célod a csoport létrehozásával? Sikerült megvalósítani?

A célom a magyarul alkotó szerzők népszerűsítése a magyarul olvasók körében.

Ági:
   Jelenleg kik alkotják a csoportot? Kimondottan csak szerzők vagy vegyesen olvasók és alkotók?

Egy nyitott csoportról beszélünk, amelyhez bárki csatlakozhat, rengeteg író tagja van a csoportnak. Bár még nem számoltam össze, de szerintem közel 150 íróról van szó, és jóformán naponta derül ki újabb és újabb tagunkról, hogy bizony ő is írt már könyvet.



Isabel:
Milyen visszajelzéseket kapsz a tagoktól?

Tulajdonképpen nem nagyon szoktam visszajelzéseket kaoni, bár nem is nagyon kérdeztem még rá, hogy jól érzik-e magukat a csoportban.

Ági:
A felajánlott könyvek, játék majd egy éve indult el. Milyen érzés, hogy ilyen sokáig kitart ez a játék?

Itt egy picit pontosítanék, hiszen már több, mint másfél éve tart a játék folyamatosan. Álmomban nem gondoltam, hogy egy kósza ötletnek ekkora sikere lehet. Amikor először felvetettem még úgy gondoltam, hogy havonta fogunk sorsolni. Mivel folyamatosan érkeztek a felajánlások, a heti játék mellett döntöttünk a moderátorokkal.



Isabel:
Hogyan sikerül megőrizni a jó hangulatot?

A heti játékunknak nagyon sokat köszönhet szerintem a csoport, illetve tulajdonképpen mivel reklámfelületként működik, mindenki megtalálhatja, amit keres. Az írók az olvasóikat, az olvasók a kedvenc történeteiket/szerzőiket.

Ági:
Gondoltad valaha, hogy ilyen sikeres lesz és ilyen sokáig fog tartani a játék? Hiszen, ha azt nézzük másfél, folyik folyamatosan, azt kell, hogy mondjam ez egyedülálló.

Igen, nagy az esélye annak, hogy ilyen még nem volt soha sehol. Bekerülhetnénk a Guinness-rekordok könyvébe most már  A viccet félretéve, mint említettem, sosem számítottam ekkora sikerre, de nagyon boldog vagyok, hogy mind a szerzők, mind az olvasók aktívan kihasználják ezt a lehetőséget. Bízom benne, hogy a játék eléri valódi célját, hogy valóban megismerjék az olvasók azokat a szerzőket, akikről még nem hallottak, vagy nem is gondolták, hogy jó lehet.

Isabel:
Az ISMERD MEG HAZÁNK ÍRÓIT játék alapötlete miként született meg?

Azon gondolkodtam, hogy mi lehet az, amivel mind írókat, mind olvasókat be lehet csalogatni a csoportba. Játszani mindenki szeret, nyerni meg mégjobban. Azt hiszem ezzel a játékkal mindenki jól jár, talán éppen ezért olyan népszerű.

Isabel:
Számíthatunk valami újdonságra a csoportban?


Nincsenek nagy terveim a csoporttal. A cél továbbra is az marad, hogy a magyar szerzőket népszerűsítse, hiszen rengeteg tehetséges író van kis hazánkban, akik megérdemlik, hogy megismerjék a nevüket és a munkájukat!


A csoportba bárki becsatlakozhat nyugodtan:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése